Yasemin kokusu Mistik bir etkisi olan yasemin kokusu, depresyona, bunalıma, kaygı bozukluklarına iyi gelmektedir. Okaliptüs kokusu Okaliptüste yasemin kokusu gibi melankoliyi ve endişeyi ortadan kaldırır. Papatya kokusu Çayının sakinleştirici etkisinin yanında papatya kokusu da insana sakinlik ve huzur verir.
Paçuli, bizi anksiyete halinden sakinlik ve huzura taşıyıp dengeleyen bir uçucu yağdır. Kalp çakramız için de kullanırız. Aynı zamanda sedir ve zencefil gibi yağlarla kullandığımızda köklenmemize de yardımcı olur. Köklenmek, korkunun ve endişenin yerini güvene ve sükûnete bırakmasına yarar.
İlgili 30 soru bulundu
Bergamotun narenciye kokusu, tatlı portakal kadar baskın değil, bu da onu uykudan önce kullanmak için harika kılar. Bergamot; sedir ağacı, lavanta, paçuli, sandal ağacı ile iyi uyum sağlar. Karışım için buhurdanlığınıza sırasıyla şu aromatik yağları ekleyin: 4 damla bergamot.
LAVANTA YAĞI
Stresi azaltmak için en çok kullanan yağlardan biri olan lavanta, uyku ve anksiyete problemleri için kullanılıyor. Antiseptik ve anti enflamatuar özellikleri ile bilinen lavanta, depresyon, anksiyete ve uykusuzluk gibi problemlerde kullanılıyor.
Sakinleştirici özelliği olduğu ifade edilir. Hoş kokusu ile canlandırıcı aromasının zihinsel yorgunluğa iyi gelebileceği, dinginlik sağladığı bilinir. Ağrıları gidermeye yardımcı olabileceği dile getirilir. Lavanta yağı faydaları ile cilt sorunlarına da iyi gelir.
Yatakta dönüp durmanıza sebep olan günlük stres, sıkıntı ya da kafanızı taktığınız herhangi bir sorundan kurtulmak çok kolay! Limonun kokusundaki narenciye aroması sinir sistemini rahatlatıyor, stresi azaltıyor ve üstümüzdeki gerginliği alıyor.
Vanilya kokusunun solunması hem zihinsel hem de fiziksel sorunların tedavisinde yardımcı olabilir. Sadece aroma, kaygıyı hafifleterek ve daha iyi uyku alışkanlıklarını destekler. Vanilyanın ayrıca, iltihabı azaltma, kronik hastalıkları önleme, kalbi koruma gibi daha pek çok faydası vardır.
Fantozmi denilen hayali kokular alma ortamda bir koku uyaranı yokken zihnimizin koku algılaması olarak tariflenebilir. Bu durum özellikle psikolojik hastalıklarda çok sık rastlanır. Şizofreni hayali koku alma durumunun en sık eşlik ettiği psikiyatrik hastalıklardır.
Üzerinizdeki baskı arttığında sizi rahatlatacak bir şarkı dinlemek, stres seviyenizi düşürmeye yardımcı olabilir. Diğer yandan uzun bir yürüyüş de strese iyi gelebilir. Strese sebep olan sorundan uzaklaşmak da üzerinizdeki baskıyı azaltacağından film izlemek ya da oyun oynamak gibi aktiviteler de fayda gösterebilir.
Muz: Mutluluk hormonu salgılayan ve serotonini tetikleyen bir besin olan muz, kişilerin depresif hallerine iyi gelir ve bazı psikolojik sorunlara karşı etkilidir. Serotonini doğal olarak artıran muz, uykusuzluk problemi yaşayan kişilere de fayda sağlar.
Güneşlenmek/ D vitamini takviyesi ile birlikte egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek hem D vitamini düzeylerine, hem de serotonin ve BDNF düzeylerine iyi gelerek depresyon bulgularına çok daha iyi gelir.
Lavanta yağı, stres ve anksiyete problemlerinde kullanılabilen yatıştırıcı bir kokuya sahiptir. Baş ağrısı, sinir gerginliği ve migren için kullanılabilir. Canlandırıcı aroması sayesinde zihinsel aktiviteyi arttırırken sinirsel yorgunluğu, huzursuzluğu, kaygı ve endişeyi de ortadan kaldırır.
Dengeli beslenmek, aktif kalmak ve size keyif veren aktivitelerle meşgul olmak; stresi azaltmaya ve uykuyu iyileştirmeye katkı sağlar. Ayrıca bir terapist veya sağlık uzmanıyla konuşmak, stresinizi yönetmek ve ihtiyacınız olan uykuyu almak için daha iyi stratejiler geliştirmenize yardımcı olacaktır.
Lavanta, gül, narenciye, limon ve bergamot uçucu yağları anksiyetede en fayda sağlayan yağlardır (Gong vd., 2020).
Bir şeyler arıştırın Bal, süt ve fındık gibi atıştırmalıkların içerisinde olan bileşimler uykuyu tetikler. Germe egzersizleri yapın Germe ağrılarınızı azalttığı gibi aynı zamanda sizi sakinleştirerek uykuya hazırlar. Meditasyon yapın Meditasyon zihninizi temizleyerek sizi uykuya meyilli hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri