Birçok hastada vitaminler, mineraller (magnezyum, çinko, bakır, selenyum), flavonoidler, antioksidanlar ve bol miktarda lif sayesinde vücuttaki kronik enflamatuar süreçler azalır, vücudun fonksiyonları desteklenir. Taze otların ve baharatların kullanımı olumlu etkiye sahiptir.
Vücutta iltihaplanma sürecini azaltmak için kilo vermek çok önemlidir. Vitaminli mineralli diyetler uygulamak ve sebze, meyve gibi lifli gıdalar tüketmek gerekir. Doymuş yağ ve işlenmiş gıdalardan uzak durarak vücut inflamasyonu baskılanır.
Kırmızı pancar, içerdiği yüksek seviyedeki potasyum, magnezyum ve gerekli mineraller ile birlikte inflamasyonu azaltmaya yardımcı olmaktadır. Pancar çorbası, salatalara çiğ olarak pancar eklemek, pancar suyu tüketmek, fermente pancar turşusu yapmak pancarı tüketmenin bir kaç alternatif yoludur.
Bol miktarda meyve ve sebze yemek, Trans yağ ve şeker tüketimini azaltmak, Düzenli egzersiz yapmak, Yeterli uyumak ve stres seviyemizi yönetmek başlıca doğal yollardır.
İlgili 18 soru bulundu
Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen inflamasyon karakteristik olarak 5 belirtiye sahiptir. Bu bölgede oluşan ağrı, ısı artışı, kızarıklık, ödem ve fonksiyon kaybı, inflamasyonun 5 özelliğini oluşturur.
Şeker içeren yiyecek ve içecekler, rafine ürünler, işlenmiş etler, doymuş yağlar ve alkol tüketimi inflamasyonu artırır.
İnflamasyon Kaç Günde Geçer? Bu durum kısa ya da uzun zamanlı olabilir. Akut inflamasyon saatler ya da günler sonra geçebilmektedir. Kronik inflamasyon ise, ilk tetikleyen durumun ardından bile haftalar ya da senelerce devam edebilir.
Akut inflamasyon, bağışıklık sisteminin sadece birkaç gün süren ve genellikle sağlığınız için faydalı yanıtı olmakla birlikte kaşıntı veya ağrı gibi istenmeyen hislere de sebep olur. İnflamasyon, bağışıklık sisteminin organları enfeksiyondan ve yaralanmadan korumaya çalışması esnasında meydana gelir.
inflamasyon (Enflamasyon) tedavisi
Enflamatuar hastalıkların tedavisi , ilaçlar , dinlenme, egzersiz ve eklem hasarını düzeltmek için ameliyatı içerebilir . Tedavi planınız, hastalık türünüz, yaşınız, aldığınız ilaçlar, genel sağlığınız ve semptomların ne kadar şiddetli olduğu gibi birçok şeye bağlı olacaktır.
Sağlıklı besinlerin en başında gelen antioksidan yüklü besinler tüketerek, zencefil ve zerdeçal gibi şifalı bitkileri günlük diyetinize ekleyerek ve düzenli kürler uygulayarak iltihabı kontrol altında tutabilirsiniz.
Akut inflamasyon, bağışıklık sisteminin vermiş olduğu yararlı bir yanıttır. Yalnızca birkaç gün sürer ve kaşıntı ya da ağrı gibi hisler eşlik eder. Bağışıklık sisteminin, organları enfeksiyondan ya da yaralanmadan korumaya çalışmasıyla geliştiği için korkutucu bir yanı yoktur.
İltihap, vücudun bir doku veya organın enfeksiyon, yaralanma veya hastalık nedeniyle oluşan bir savunma mekanizmasıdır. Enfeksiyonlar bakteri, virüs, mantar veya diğer mikroorganizmaların vücutta çoğalmasıyla oluşur. Bu durumda bağışıklık sistemi bu yabancı organizmalara karşı tepki gösterir.
İnflamasyon oluşumunu tetikleyen hastalıklar arasında mesane iltihabı, bronşit, orta kulak iltihabı, deri iltihabı yer alır. Bunun yanında damar sertliği, yüksek tansiyon, Parkinson, Crohn hastalığı, Alzheimer, eklem iltihabı, astım ve diyabet de inflamasyon oluşumunu tetikler.
Romatoloji, eklemleri, kasları, kemikleri ve kan damarlarını etkileyen inflamatuar koşulların teşhis ve tedavisinde görev alan tıp bölümüdür. İç hastalıkları alt uzmanlık dalıdır.
Bazı durumlarda bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi hücrelerine veya organlarına karşı antikorlar yapar ve onları tahrip edebilir. Midenin iç kısmını döşeyen hücrelere karşı bağışıklık sistemi antikor üretirse mide hücreleri de hasar görebilir. Bu durumda midede akut veya kronik inflamasyon yani gastrit oluşur.
Kronik inflamasyon zemininde gelişen hastalıklar arasında diyabet, romatizmal hastalıklar, inflamatuvar bağırsak hastalığı, kalp damar hastalıkları, allerjiler, parkinson ve multiple skleroz gibi nörodejeneratif hastalıklar sayılmaktadır. Bu hastalıklar batılı yaşam tarzı olan ülkelerde artış göstermektedir.
Bağışıklık sistemi üzerinden tahriş edici ajanlara karşı vücudun verdiği tepki inflamatuar olarak bilinmektedir. Özellikle vücutta bağışıklık sistemini zararlı uyarıcıları tanıma özelliğine sahiptir. Böylece yok etme ve hemen ardından iyileştirme sürecini başlatır.
İnflamasyon (enflamasyon ve yangı olarak da bilinir), canlı dokunun her türlü canlı, cansız yabancı etkene veya içsel/dışsal doku hasarına verdiği sellüler (hücresel), humoral (sıvısal) ve vasküler (damarsal) bir seri vital yanıttır.
İnflamasyon ve bununla ilgili hastalıklara obezitenin etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bundan dolayı inflamasyonun azaltılması kilo kaybına neden olmaktadır. Anti inflamatuar diyet kilo verme programı olarak hazırlanmamış olsa da kilo kaybı sık sık meydana gelir.
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, pazı, kara lahana; turpgillerden brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası hem bulunması kolay hem de çok sağlıklıdır. Enfeksiyon gideren etkileri olan bu sebzeler, vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olurlar. Avokado da enfeksiyonların iyileştirilmesinde önemli faydalar sağlar.
ŞEKER HASTALARINDA İlaç yada insülin yapılmadığında " kan şekeri kontrolü " sağlamak mümkün değildir. " Şeker Hastalığının yani Tip2 Diyabet Hastalığının bilinen "KALICI TEK TEDAVİSİ" METABOLİK CERRAHİ ( Transit Bipartisyon Yada Duodenal Swicth ) ameliyatları ile sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri