Boyama uygulamasında yapmanız gereken ilk işlem astar atmak olacaktır. Astar, boya ile duvar arasında tampon görevi görmektedir. Çünkü su ve nem geçirimini azaltır ve böylece duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar.
Boyamaya başlamadan önce hiçbir şekilde atlamamanız gereken adım ise astar uygulamasıdır. Astar boya ile yapacağınız söz konusu uygulama boyanın duvarda daha iyi tutunmasını ve boyanın kalıcı olmasını sağlıyor. Astar boyayı duvarınıza rulo fırça yardımıyla sürebilirsiniz.
Astar aynı zamanda yüzeyi kapatır ve nemin nüfuz etmesi veya paslanma gibi durumlardan korunmasına yardımcı olur. Astar, normal boyadan daha güçlü bir yapışma tabanı sağlar, bu da onu metal yüzeyler ve beton gibi malzemeler üzerinde çalışırken kullanılması gereken önemli bir araç haline getirir.
Fırçayı boya kabına batırırken boyanın damlamasını azaltmak için fırçayı boyaya 3-5 cm'den daha fazla batırmayın. Fırçayı boya kutusunun kenarına sıyırmak yerine hafifçe dokundurmak fazla boyadan kurtulmanıza yardımcı olur ve fırçanızda her seferinde yeterli miktarda boya olmasını sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Sünger rulo ile her türlü akrilik boya çalışması ve akrilik vernik uygulaması yapılabilir. Sünger rulonun en faydalı yanı çok rahat kullanılması ve iz yapmamasıdır.
Boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını, akma yapmamasını ve daha uzun ömürlü olmasını istiyorsan astar uygulaması işin olmazsa olmazıdır.Boyanacak yüzeyde oyuk, çizik, çatlak veya pürüz olabilir.
Boyama uygulamasında yapmanız gereken ilk işlem astar atmak olacaktır. Astar, boya ile duvar arasında tampon görevi görmektedir. Çünkü su ve nem geçirimini azaltır ve böylece duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar.
Özellikle son kat boya atılmadan önce geçiş astarı kullanılması gerekmektedir. Geçiş astarını uygulamadan önce öncelikli olarak uygulamadan önce kabarmış olan, gevşek ve sağlıksız yüzeylerin kazınması oldukça önemlidir. Bu alanların zımparalanması daha pürüzsüz bir görünüm elde etmek için gereklidir.
Tamamen kuruması beklenmeden direkt astarın üstüne boya uygulandığında alt kısımdaki astar bozulabilir ve topaklanmalar olabilir. Bu sebeple astarın tamamen kuruması için 24 saat beklenmesi gerekmektedir. Astar kuruduktan sonra boyama işlemi yapıldığında çok daha iyi sonuçlarla karşılaşılabilir.
İç mekan duvar tadilatında izlenecek adımlar
Boyanmayacak yüzeyler (pencere, kapı gibi), temiz kalması için maskeleme bantı veya naylon ile korunmalıdır. Boya uygulaması yapılacak yüzeylerin kir, yağ, pas gibi maddelerden arındırılarak temizlenmesi gerekir.
Boyamadan önce duvarların temizlenmesi genellikle atlanan ancak önemli bir adımdır. Bu temizliği yapmamanın sonuçları hemen belli olmaz ama boyanızın uzun ömürlü olması için bu temizliği yapmalısınız. Duvarın durumuna göre boyamadan önce temizlik, zımparalama ve astar boyama işlemleri yapmanız gerekebilir.
Boya badanaya nereden başlanır? Badana yaparken sırasıyla tavan, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Eğer kalorifer peteklerinizin de boyanması gerekiyorsa en son onlara işlem uygulanır. Tavanda kenarlara fırça çektikten sonra, rulo fırça ile orta kısmını kolayca boyayabilirsin.
ÖZELLİKLERİ Kokusuzdur, boya ile yüzey arasında bağlayıcı köprü kurar, boyanın yüzeye tutunmasını maksimum seviyeye çıkartır, uygulandığı yüzeyin emiciliğini azaltır, boyanın erken kurumasını engeller, farklı emiciliğe sahip yüzeylerde son kat boyada oluşabilecek renk dalgalanmalarını önler.
Dönüşüm astarı olarak da ifade edilebilir. Geçiş astarı nererde kullanılır Solvent bazlı boyadan yani yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişte kullanılır. Koyu rengi açık renge dönüştürmek gerekiyorsa kullanılır. Duvar kağıdı uygulamasından önce uygulanırsa duvar kağıdı daha iyi yapışır.
Yaşam alanlarını rengarenk duvar boyalarıyla yenilemeden önce zımpara yapmak asla atlanmaması gereken bir aşama. Boya öncesi zımpara yaparak duvar ve tavanlarını pürüzsüz hale getirebilirsin. Böylece yüzeylerdeki kusurları ve hasarları yok etmiş olursun.
Yaklaşık 2 su bardağı 1 litre için uygundur. İyice seyrelttikten sonra, artık uygulamaya hazır hale geldiğinden emin olduktan sonra, bir rulo fırça veya duvar fırçası yardımı ile 1 kat yüzeye uygulayabilirsin.
Her türlü betonarme,tuğla,ve yığma yapılarda çimento ve alçı sıva uygulamasından önce kullanılır.
Boyalar genellikle hacimce inceltilir. Örneğin 15 litrelik su bazlı bir boyanın 10% oranında inceltilmesi öneriliyorsa, 1.5 litre su kullanılmalıdır. Şayet boya ambalajı üzerinde hem kilogram hem litre bilgisi var ise, inceltmenin litre üzerinden hesaplanması doğru olacaktır.
Fırça veya rulo izi genellikle, işçilikle birebir bağlantılı bir problemdir. Sorunun ortadan kalkması için, kestirme yapılan fırça ile uygulanan noktalarda boyanın lejant bilgileri doğrultusunda inceltilmesinde fayda vardır.
Güzel bir sonuç elde etmek için tek kat yeterli değildir. Duvarlarınızda boyanın homojen bir görünüm kazanması için en az iki kat gereklidir.
İç cephe astar boyası son kat boya uygulanmadan önce kullanılan ve boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar , boya dayanıklılığını arttırır ve boyanan malzeme için ek koruma sağlar. Bir astar% 20 ila% 30 sentetik reçine,% 60 ile % 80 çözücü ve % 2 ile % 5 katkı maddesi içerir.
Universal Astar Sprey Boya
Metal, ahşap, beton, taş vb. diğer yüzeyler üzerinde primer kullanımı idealdir. Yüzeyin boyama işlemi öncesi hazırlanması amacıyla kullanılır. Pas ve korozyona karşı koruma sağlarken hava koşullarına karşı dirençli bir yüzey kazandırır.
Su bazlı, şeffaf, silikon katkılı iç ve dış cephe astarıdır. İç ve dış cepheler için silikonlu, su iticiliği yüksek, boya tüketimini azaltan, izolasyon sağlayan, güçlü bir boya astarıdır. Polizolan ile astarlanan dış cephelerde, duvar rutubet geçirmez, sıvanın su emiciliği azalacağı için daha az boya gerektirir.
Saten Alçı Astarı Güçlü bağlayıcı özelliği ve mikronize tanecik yapısı nedeni ile yüzeylere derinlemesine nüfuz ederek serbest tanecikleri bağlar ve uygulama yapılacak son kat boyanın yüzeye iyi tutunmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri