Özellikle boyadan, denizden ve güneşten çok yıpranmış saçlar için aspir yağı önerilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini ve köklerin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saça hacim kazandırır ve parlaklık verir.
Boyalı saçın renngini koruması, boyalı saçın akmasını önlemek için mutlaka içeriğinde E vitamin olan ürünler tercih edilmeli. Boyalı Saçlar İçin Hangi Yağlar Tercih Edilmeli: Buğday tohumu yağı, zeytinyağı ve badem yağı bu açından doğru tercih olacaktır.
Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
Argan yağı, saça duş sonrasında uygulanır. Duştan çıktığınız zaman elinize bir miktar argan yağı dökerek saç derinizden başlayarak tüm saçınıza masaj yaparak ve yedirerek saçınızın her yerine bu yağı uygulamanız gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Saçın yanması ile birlikte ortaya çıkan sert ve kuru görünümü yumuşatmak için doğal yağlara başvurabilirsin. Doğal yağlar kullanırken sadece birkaç saat boyunca yağı saçına sürmeli ve aynı gün içinde saçlarını yıkamalısın.
Hindistan cevizi yağı
Saça en iyi nüfuz eden ve fön ve fırçalama gibi işlemlere karşı saçın protein kaybını korumada en etkili yağ olduğu pek çok çalışmada kanıtlanmış. Yapısındaki ona özgü yağ asitleri sayesinde saç derisine nüfuz ederek saçı çevresel faktörlere karşı koruyor.
Bu yöntemle saçlarınızın kırılma riskini de en aza indirebilirsiniz. Duş sonrası saçlarınızın yumuşak ve ipeksi bir hal aldığını görebilirsiniz. Boyalı veya çok işlem görmüş saçlarınız varsa bu bakımı haftada iki kere uygulayabilirsiniz.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Diğer yandan argan yağı, saç boyası kullanan kişiler için boyanın çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Aynı zamanda da mat görünen saçları çok kısa bir süre içinde doğal bir parlaklığına kavuşturuyor.
Zeytinyağı maskesi boyadan yıpranmış saçlarınıza nem kazandırmak için ideal. Yarım çay bardağı zeytinyağının içine biraz limon sıkarak bir kaşık bal ekleyin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra saç boylarına ve uçlarına uygulayın. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayıp yıkayın.
Boyalı saç yağ bakımı yapılır mı? Boyalı saçlar için yağ bakımı yapılabilir. Tercih etmeniz gereken yağlar ise zeytinyağı, badem yağı, buğday tohumu yağı olmalıdır. Bu yağlarla saçlara bakım yapmak hem boyanın korunmasını sağlayacak hem de saçları besleyecektir.
Boyalı saçları olanlar saç bakım ürünlerinde doğal içerikleri kullanmalılar. Aloe Vera, hindistan cevizi ve kına gibi doğal ürünler boyalı saç bakımına çok iyi geliyorlar.
Kurumaya, kabarmaya, yıpranmaya ve cansızlaşmaya oldukça meyilli bir saç tipi olduğu için boyalı saçlar, uygulayacağını bakım ürünlerini özenle seçmelisiniz. Doğal bakım yağları ve özellikle zeytinyağını kullanmak saçlarınız için çok iyi olacaktır.
Saç kepeklenmeleri, saç derisi problemlerini önler. Saçlarını boyadan veya düzleştiriciden dolayı yıprandığını düşünen kadınlar, badem yağı ile saçlarını besleyebilir ve eski sağlıklı haline dönüştürebilirler.
Boyadan Sertleşen Saçları Yumuşatmak için Öneriler
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Neyse ki saç yanması nasıl anlaşılır sorusunun son derece basit bir yanıtı var: Bakarak! Saçlarına biraz daha yakından bakarak yanıp yanmadığını kolayca anlayabilirsin. Saçların mat, uçları kuru ve cansız görünüyorsa yanmış olabilir.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
En İyi Cevap. Saçlarını düzenli olarak boyatan biriyim ve sorunuzu görünce cevap vermek istedim. Öncelikle Hindistan cevizi yağı düşündüğünüz gibi saç boyası akıtmaz.
Hindistan Cevizi Yağı Banyodan Sonra Saça Sürülür Mü? Hindistan cevizi yağı ile saç bakımı banyo sonrasında yapılabilir.
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları
Doymuş yağ, demir ve K vitamini içeren bu yağ, saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olan E vitamini barındırır. Saç derisini nemlendirdiği, saçları beslediği, kepek ve mantar gibi bakterileri öldürdüğü ve kan dolaşımını hızlandırdığı iddia edilir.
Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve jojoba yağı da dahil olmak üzere saç büyümesi için faydalı olan bir dizi yağ vardır. Bu yağlar saçınızı nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda saç büyümesini de destekler.
Oryaldenya da açıcılardan yanan saçları kurtarmanın tek bir yolu vardır. İçeriği oldukça iyi olan bir keratin ile keratin bakımı ya da diğer bir adı ile saç botoksu uygulaması yapılmasıdır. Yanan bir saça şampuan, saç maskesi, saç yağları onaramazlar. Bu ürünler sadece saçları günü birlik bir yumuşaklık sağlayabilir.
Eğer saçlarınız kuruysa duştan sonra durulanmayan bir saç kremi kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bazı doğal yağlar saçınıza parlaklık katmak için idealdir. Saçınızı kuruttuktan sonra ufak miktarlarda sürmeniz yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri