Sprey boya uygulaması bittikten sonra vernik uygulaması yapılabilir. Ancak boyalı yüzeyin tamamen kuruması beklenmelidir. Vernik ile boyanın etkileşime girmemesi için boyanın en az 1 gün kuruması beklenmelidir.
Son kat boyanız bittikten sonrasında vernik atmanız gerekir. Vernik atılmazsa boya mat olacaktır ve harici tesirlere karşın korumasız olacaktır.
Arabaya herhangi bir zarar vermediği gibi araba boyasına da zarar vermez.
Kullandığınız araç boyandıktan sonra, üzerine birkaç vernik atılır. Fakat bu verniğin herhangi bir sebebe bağlı olarak yanması ya da aşınması sonucu ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkar. Dolayısıyla aracın eski görüntüsüne kavuşturulması için öncelikle araç üzerinde yanan ya da aşınan verniğin sökülmesi gerekir.
İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
İlgili 42 soru bulundu
Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Parlak ve yarı parlak özellikli vernikler, cam ve karton yüzeylerin yeni görünmesini sağlar. Şeffaf olarak bilinen vernikler ise ahşap ve seramik yüzeylerde sıklıkla tercih edilir. Malzeme, sadece metalik boyalı araçlarda geçerli olmak üzere arabanın parlaklığını artırmak için de son derece iyi bir seçenektir.
Otomobilinizin dış kısımlarına uygulayabileceğiniz vernikler güneş ışınlarına karşı korunaklıdır. Güneşte solmayan ve çatlama sorununa yol açmayan vernikler arabanızı zarif bir görünüm kazandırır. Vernikler sıcağın yanı sıra soğuğa karşı da koruma sağlar.
Vernik, arabaların boyasını korumak ve parlaklık sağlamak için kullanılır. Sadece metalik boyalı araçlarda kullanılması önerilir.
Verniğin uygulanması, hem boyanın ömrünü uzatır hem de ona ekstra bir parlaklık ve koruma sağlar. Vernik, genellikle bir fırça veya rulo yardımıyla boya yüzeyine eşit bir şekilde dağıtılır. Verniğin tamamen kuruması için de belirli bir süre beklenmelidir.
wd 40 camlara ve kaportaya bir zararı olmaz pası kolaylıkla söker yaklaşık 2 dakika bekletin paslanmış yüzeye işlesin ve bez ile silin içiniz rahat olsun kaportayada camada bir zarar vermez yağlayıcı özelliğe sahiptir kaportaya ve cama gelsede temiz bir bez ile silince hiç bir şey kalmaz.
Pasta işlemi aracınızın boyasını sökerken cila ise boya kaplayan işlemdir. Yeniden ' Pasta cila araca zarar verir mi? ' sorusuna döndüğümüzde bu uygulama bilirkişi tarafından ve özenle yapıldığında araca zarar vermez hatta daha iyi bir görsel oluşturan yenileyici bir uygulama olarak görülebilir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
vernik boyaya sonradan atılmaz, aracın boyanma aşamasında boyadan sonra atılır,genellikle metalik boyalarda vardır,ancakbildiğim kadarı ile bazı opak boylarda da var,örneğin eski kasa broadway lerdeki (tam adını hatırlayamıycam)sanırım karmen kırmızı renkde vernikliydi,birde sadece cila boyayı inceltmez,aksine boyayı ...
Arabaların kaporta boyalarının üzerinde koruyucu tabaka olarak vernik kullanılır. Bu vernik tabakası tıpkı gözde katarakt oluşması gibi, zararlı dış faktörlerin de etkisiyle zamanla yıpranır ve matlaşır. Netfer pasta cila ürünlerini kullanarak bu matlaşan tabakayı alıp solmuş araba boyasını parlatmak mümkündür.
Vernik ve cila arasındaki farkı bilmenin bir yolu, ürün fırçalanmaya hazırsa, genellikle vernik olmasıdır. Üzerine püskürtülmek üzere formüle edilmişse, genellikle ciladır. Esasen, ahşap yüzeylere parlak bir görünüm kazandırmak için hem vernik hem de cila uygulanabilir.
Güzelce zımpara olup yeniden vernik uygulaması yapılacak gibi duruyor . çok birşey tutmaz bagaj kapağına yapılacak işlem, ya zımpara yapılıp vernik atılır yada boya kazınıp tekrar boyanıp vernik atılır.
Son kat boya veya vernik uygulamasından sonra yüzeyin buğulu-beyazımsı bir görünüm vermesi. SEBEBİ: Boya veya vernik uygulamalarının yüksek nemli ortamlarda yapılması, uygun olmayan tiner kullanılması.
Sprey boya üzerine vernik 3-4 kat olarak uygulanabilir. Akrilik boya üzerine parlaklığı sağlamak ve koruma amaçlı, mat veya parlak vernikler kullanılabilir, bu vernikler, çıkarılabilir biçimde benzersiz bir şekilde formüle edilmiştir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
Bu yüzden vernik tabakası dikkatle korunarak renk lendirilmiş tabakanın yer yer kaybı önlenmelidir. Bu yapılmazsa sonradan rengi kaybolmuş kısım ların renklendirilerek civarlarındaki ağaç malzemenin rengine uydurulmaları zor olur.
Kalınlığına ve agresiflik seviyesine göre pasta boyayı değil ama verniği 1 ile 3 mikron arasında inceltir. Pastanın çizik giderme işlevi boya tabakasında değil, boyanın üzerinde bulunan vernik tabakasında gerçekleşir. Bu yüzden sorunun daha doğru versiyonu: “Pasta verniği kaç mikron inceltir” şeklinde olmalıdır.
Aşındırıcı oto pastaları ile yapılan uygulamalar vernik tabakasında mikron boyutlarında da olsa incelmeye sebep olduğu için çoğu kullanıcı pasta cila sonrasında arabanın boyalı çıkacağı gibi bir düşünceye sahiptir. Halbuki doğru ürün ve tekniklerle yapılan pasta cila arabayı boyalı göstermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri