Şampuanı su ile akıttıktan hemen sonra sirkeli su kullanmalısınız. Bunun dışında saçınızı boyadıktan sonra boyayı sirkeli su ile akıtmalı ve saçınızı bu su ile durulamalısınız. Konu hazır sirkeden açılmışken sirkenin saça faydalarından da kısaca bahsedelim: Sirke saç derisinin doğan ph seviyesine ulaşmasını sağlar.
Evet, boyalı saçlarda da temas halinde bit ve sirke görülebiliyor.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Saç boyasını korumak için dikkat etmeniz gereken en önemli şey kullandığınız saç kremidir. Kullandığınız saç kreminin olabildiğince doğal olması ve içeriğinde amonyak bulunmaması saç boyasını korumak için çok önemlidir. Renk koruyucu özelliği bulunan saç kremlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Saçınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk ya da ılık su kullanarak saç boyasının renginin saçınıza daha iyi bir şekilde kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuanlar, boyanın canlı renginin uzun süre saçınızda sabit kalmasına yardımcı olur.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Siyaha boyalı saçlar sadece profesyonel işlemler ve deneyimli kuaförler ile açılabiliyor. Aksi halde rengi açmak için üst üste uygulanan yöntemler doğal olsa bile saçı yıpratabiliyor.
Zeytinyağı maskesi boyadan yıpranmış saçlarınıza nem kazandırmak için ideal. Yarım çay bardağı zeytinyağının içine biraz limon sıkarak bir kaşık bal ekleyin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra saç boylarına ve uçlarına uygulayın. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayıp yıkayın.
Boyalı saçların özellikle kurumaya karşı hassas olması sebebiyle düzenli olarak nemlendirilmesi gerekmektedir. Bunun için evde doğal ürünler kullanarak saç maskeleri yapabilirsiniz. Argan yağı, Hindistan cevizi yağı ve bal gibi ürünler, saçlarınızın ihtiyacı olan nemi sağlayarak parlaklık kazanmalarına yardımcı olur.
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır. Bu uygulama da 2-3 gün tekrarlanmalıdır.
Elma sirkesini saçınıza uygulamadan önce mutlaka suyla seyreltmeniz gerekiyor. Sirkeyi tek başına saçınıza uygulamanız durumunda sorunuzdaki gibi bir dökülme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Kullanmadan önce suyla seyreltmeniz ve haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız durumunda saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır.
Boya akma süresi kullanılan boyanın türüne, renge, duş alma sıklığına ve kullanılan şampuana göre değişebilir. 5 yıkamada akabilen boyalar bulunurken kimi boyalar 28 yıkamaya dek dayanabilmektedir. Kızıl tonları daha hızlı akarken koyu renklerin daha uzun süre dayandığı söylenebilir.
3.Saçları sık sık yıkamak
Saç boyasının en kötü düşmanı sudur. Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir. Bu duş almaktan vazgeçmeniz anlamına gelmiyor.
Saç boyası diğer bölgelerde olduğu gibi kıyafetler üzerinden de oldukça kolay bir yöntemle çıkarılabiliyor. Beyaz sirke ve beyaz sabun yardımıyla lekenin oluştuğu bölgenin üzerini iyice ovalayın. Sonrasında ılık suyla kıyafeti biraz daha ovalamaya devam edin. Ardından kıyafeti tamamen durulayın.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
Saç rengini doğal renkler ile açmak isteyen kişiler su ile limon yağını karıştırarak saça sıkabilir. Güneş ile temas ettikçe saçın renginin açıldığını görebilirsiniz. Limon yağı, yağlı saçlar için de kullanılır.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Saç boyanızın içinde saç bakım yağlarının olmaması uygulayacağınız boyanın daha kalıcı olmasını, daha etkili olmasını ve ortaya çıkacak rengin çok daha uzun süre saçlarınızda kalmasını sağlar. Eğer saçlarınıza boya uygulamadan önce yağ sürdüyseniz mutlaka saçlarınızı o yağdan arındırdıktan sonra boyama işlemine geçin.
Minimum 15 gün beklenmeli. Ama ayda biri tercih edelim. Daha sık boyanması bitkisel boyalarda problem olmaz ama kimyasal boyalarda saçlı deri ve saç aşırı işlem gördüğü için yıpranır. Saçlı deride yara, yanık, kuruma oluşabilir, saçlarda da yıpranma, kopma, kırılma sorunları olur.
Beyazlaşma çok olduğunda bunu en iyi boyama kapatır. Beyaz saçlar daha zor boyanır. Çünkü saçtaki doğal renk verici pigmentler fonksiyonlarını kaybetmişlerdir. Bu durum boyamayla sonradan saça verilen yapay renk vericilerin saçta tutunmasını zorlaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri