Dış darbeler sonucunda araç kaporta aksamı üzerinde meydana gelen, boyanın zarar görmediği, 5 cm çapa kadar olan kaporta göçüklerini özel aletlerle, aracın orijinalliği korunacak şekilde ve herhangi bir boyama işlemi yapmadan düzelterek eski haline getirmesi işlemidir.
Onarım esnası arasında yapılan düzeltme işlemi çok hassas bir biçimde uygulanmalıdır aksi halde iz kalabilir veya onarım sonucunda olumu sonuç alınamaz.
Aracın hasarlı bölgesindeki parça sökülmeden uygulanır. Genelde hasarlı bölgenin arkasına ulaşılamadığı durumlarda başvurulan bir yöntemdir. Otomobil parçalarının arka bölümü %80 ulaşılabilir konumdadır ancak bazen panel atkıları nedeniyle arkasına ulaşılsa bile göçük olan bölgeye müdahale edilemeyebilir.
Boyasız göçük düzeltme işlemi, aracın orijinal boyasına herhangi bir zarar vermez. Bu işlem, hasarlı bölgeyi geleneksel boyama yöntemi kullanmadan onarmak için özel ekipman ve teknikler kullanır. Bu nedenle, aracın boyasız göçük düzeltme işlemi sonrasında orijinal boyası korunur ve herhangi bir zarar görmez.
Boyasız Göçük Düzeltme İşlemi Pahalı Mı? Boya bir arabaya hasardan dolayı temas ettiği anda araba değerini kaybedecektir. Bu nedenle boyasız göçük düzeltme işlemi çoğunlukla sıfır araçlara uygulanır. Bu sayede araç değerinden bir şey kaybetmez.
İlgili 36 soru bulundu
Trafikte, küçük dikkatsizliklerden dolayı yaşanan göçüklerin düzeltilmesi işleminde kasko poliçeniz size teminat vermektedir. Mini onarım kapsamında yer alan boyasız göçük düzeltme işlemi sayesinde hiçbir ücret vermenden aracınız tamir edilebilmektedir.
alınmaz. Boyasız düzeltme ilk çıktığında arkadan matkapla delik açarlardı. Bu tür müdahale yoksa alınabilir.
Aracınız boyasız onarıldığından, orijinali halini korur, değer kaybetmez. Boyanararak veya parça değişimi ile 3-4 günde onarılan dolu hasarı, boyasız göçük düzeltme ile ortalama 1 gün gibi kısa bir sürede halledilir.
Yetkili servisler, boyasız onarılabilir hasarlar için çoğu zaman parça değişimi istemektedir. Bu durumda aracınız için yüksek hasar kaydı oluşacaktır. Boyasız göçük düzeltme ile aracınızda (TRAMER) kaza kaydı oluşmaz.
Araç kaportasında meydana gelen göçüklerde boya hasarları sözkonusu değilse boyasız kaporta göçük düzeltme işlemleri uygulanmaktadır.
Göçük oluşan kısma silikon yardımı ile yapıştırma işlemi yapılır ve birkaç defa hafif hafif çekmenin ardından hızla çekilir. Hatta bazı yöntemlerde arabanın göçük kısmına sıcak su dökerek vakum ile çekilir. Buda başarılı bir yöntem olarak bilinir. Bu şekilde kesinlikle arabanın boyasına zarar gelmez.
Öncelikle hasarlı kısmı 5 dakikayı geçmeyecek kadar sıcak hava tabancası ile ısıtıp ardından aynı bölgeye sıvı soğutucu uygulamak, araba kaportasındaki göçüğün eski haline dönmesine yardımcı olacaktır. İlk seferde işe yaramazsa soğutucudan sonra göçüklü bölgeyi kurulayıp işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Göçük Düzeltme Boyaya Zarar Verir Mi? Boya ve düzeltme işlemleri konusunda yanlış bilinen durumlar vardır. Göçük düzeltme boyaya herhangi bir zarar vermemektedir. Çünkü son teknoloji üretilen boyalar esnek yapıda üretilmektedir.
HER ŞEY ARACINIZIN NE KADAR HASAR ALDIĞIYLA İLGİLİ
Aracınız boyasız göçük onarımı için mini göçük başına 30 TL ila 100TL arasında herhangi bir yerde ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Bir araçta özellikle ağır dolu hasarı için, bu rakamlar 15.000TL"ye kadar çıkabilir.
Göçük düzeltme işlemlerinde otomobilin panel arkasına ulaşılamayan veya arkası kapalı olan bölgelerdeki kaporta göçükleri (kapı direkleri, arka çamurluk vs.) “AUTO KING Yapıştırmalı Göçük Çektirme Seti” ile yüksek oranda düzeltilir.
Göçük düzeltmede aracın orijinal biçimine sadık kalınır. Eğer aracın boyasında bir zarar meydana gelmemişse boyama işlemine ihtiyaç duyulmadan özel aletler ile onarma işlemi gerçekleştirilir. Göçük düzeltme işlemi her türlü araca uygulanabilir ve bu teknik ile aracın değeri kaybolmadan sorunlar giderilir.
Boyasız araç kaportası göçüklerinizi de mini onarım ile yaptırabilirsiniz. Bu işlem serbest piyasada kuru çekiç işlemi olarak ta bilinir. Her hangi bir darbe sonucunda aracınızın kaportasında oluşabilecek kaporta göçüklerini orijinalliğini korumak şartı ile kesinlikle boya kullanmadan yapılan bir tekniktir.
Onarım, hasarın durumuna göre değişmektedir. Öncelikle bir hasar tespiti yapılır. Hasarın küçük yada büyük olması göz önüne alınarak onarım işlemi 2 saat den 1-3 güne kadar süreler arasında değişmektedir.
Araçlar Kaç Yıl Sonra Değer Kaybeder? Araçlar satın alındıkları gün, ikinci el statüsüne geçtikleri için değer kaybederler ve bu süre uzadıkça değer kaybı artar. Üstelik aracın yeni jenerasyonu ya da makyajlanmış versiyonunu çıkarsa değer kaybı büyür. Ortalama araç makyajlama süresi 2-3 yıl arasında değişir.
Havanın ne kadar ani değiştiğine ve yağmurun yoğunluğuna göre çok iri taneli dolu yağışı ile karşılaşılabilir. İşte bu iri taneli dolular başta insan sağlığına olmak üzere, ağaçlara, evlerin çatılarına ve araçlara ciddi zararlar verebilir.
Ağır hasar kaydı, kaza sonucu aracın değerini en fazla %70 olarak kaybetmesi anlama gelmektedir. Ağır hasar kayıtlı araçların onarılarak eski işlevine dönmesi mümkündür. Aksi halde trafiğe çıkma izinleri bulunmayacaktır.
Zorunlu trafik sigortası, araç sahibinin masraflarını karşılamaz. Araç sahibinde olan hasarları kasko sigortası karşılar. Bu durumda kazaya karışan ikinci bir taraf yoksa örneğin, araç bir duvara çarptıysa bu hasarı trafik sigortası karşılamaz.
Trafik kazaları sonucu hasar gören araçlar, eski halinden farksız olacak şekilde onarılsa dahi TRAMER kayıtlarına hasarlı araç olarak geçecek ve değer kaybı yaşayacaktır.
Hangi durumların kaskoyu bozduğu, kaskonun neleri teminat altına aldığı ve daha birçok konu; alanında uzman sigortacılar tarafından açıklığa kavuşur. Araç sahiplerinin sıklıkla merak ettiği bir diğer konu ise far ve stop lambası değişiminin kaskoyu bozup bozmadığı olur. Bu durum, genellikle kaskoyu bozmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri