Boyun düzleşmesi, boyun bölgesinin yandan çekilen röntgenlerinde teşhis edilmektedir. Tedavisinde ağrı kesici-kas gevşetici ilaçlar verilebilir. Ancak eğer kronikleşmişse genellikle fizik tedavi gerekmektedir. Aletli fizik tedaviler ve /veya maniplasyon (Manuel Terapi) seanslar halinde uygulanır.
Boyun düzleşmesine hangi ilaçlar iyi gelir? Ağrısı olan hastalarda ağrı kesici ve gerekirse nonsteroid ilaç tedavisi, kas spazmı olan hastalarda kas gevşetici ilaç tedavileri, gerekli görüldüğü durumda topikal tedaviler kullanılabilir.
İlaç tedavisi: Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, boyun ağrısını azaltmak ve kasları gevşetmek için faydalı olabilir. Benzer fayda sağlayan krem ve jeller de ağrıyan bölge üzerine sürülebilir.
Boyun tutulması çoğunlukla bir hafta içerisinde geçer geçmediği veya günlük yaşamı fazla kısıtladığı durumlarda doktora başvurulmalıdır. İlaç Tedavisi: Boyun ağrısının giderilmesi için kas gevşetici ilaçlar veya ağrı kesiciler kullanılabilir.
Boyun ağrılarında ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve antidepresan ilaçlar da kullanılabilmektedir. İlaç tedavisinin mutlaka doktorlar tarafından düzenlenmelidir. Tedavi yöntemi uygulanırsa uygulansın, kalıcı bir iyileşme için boyun egzersiz programı uygulanmalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Kısa etkili benzodiazepamdır.Hızla etkilidir , ortalama ( iv ) 3 dk sonra etkisi görülmeye başlar.15 -20 dk.da istenilen etkiye ulaşılır.Yaklaşık 45 – 90 dk. etki sürelidir.
İlacı 7 günden fazla kullanmayınız.
Boyun Düzleşmesi Nasıl Geçer? Öncelikle yaşam tarzından kaynaklanan ve hafif semptomlarla kendini gösteren vakalarda doğru yastık kullanımı, düzenli olarak yapılacak egzersizler, elle yapılan boyun germe hareketleri ve doğru postürle oturmak gibi önlemler etkili olmaktadır.
Boyun kaslarınızı gevşetmek için boyun kaslarınızı esnetin. Ayakta ya da oturarak boynunuzu önce sağa, daha sonrada sola doğru yavaşça çevirin. Döndüğünüz her yönde yaklaşık 10 saniye bekleyin. Boyun kaslarınızın gerildiğini hissetmelisiniz.
Bunun için ağrılı bölgeye 20 dakikalık sürelerle buz torbası veya havluya sarılmış buz parçaları ile kompres yaptıktan sonra ılık bir duş almak veya sıcak su torbası uygulamak yeterli olmaktadır. Bu yöntemler var olan ağrıların giderilmesi için kullanılır.
Hastalığın ilerleme hızı ve mevcut haline bağlı olarak aletli olarak yapılan fizik tedaviler 10 ile 20 seans şeklinde ortaya çıkar. El ile uygulanan fizik tedavi uygulamalarında ise ortalama 5 ile 50 seans arasında hastalara tedavi uygulanır.
MAJEZİK DUO, romatizmal hastalıklar dahil ağrılı kas kasılmalarının semptomatik tedavisi amacıyla; Lumbalji (bel ağrısı), tortikolis (boyun tutulması) gibi omurların dejeneratif hastalıklarında, omurların statik patolojilerinde, akut ve kronik sırt ağrılarında, boyun ve kol bölgesindeki sinir ağrılarında, siyatik ...
Hastalardaki belirtilerin giderilmesine yönelik olarak ağrı kesici, anti-inflamatuvar ve antispazmodik ilaçlar reçete edilebilir. Bu ilaçlar boyun düzleşmesinin ortadan kaldırılmasını sağlamaz; ancak hastanın hayat kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. Boyun düzleşmesinin asıl tedavisi cerrahi işlemlerdir.
Uygun olmayan yastık seçimi, Demir, kalsiyum, magnezyum ve D vitamini eksikliklerine bağlı uzamış kas kasılmaları gösterilebilir.
Yan yatarak uyumanız daha iyidir. Baş ve boynunuza yastığın yardımıyla normal bir duruş sağlayın ve kollarınızı aşağıda tutun. Eğer sırt üstü yatmak istiyorsanız yastığınızı baş ve boynunuzun altına gelecek şekilde koyun. Yastık baş ve boynunuzu nötral pozisyonda desteklemelidir.
Soğuk ya da sıcak kompresler uygulamak: Boyun tutulmalarında ilk 24-48 saat ağrının en şiddetli olduğu zamandır. Bu zamanda soğuk uygulamak enflamasyonun azaltılmasını sağlarken sıcak kompres ise kan akışını destekleyerek gerilen kasların gevşemesini sağlar.
Boyundaki sinir sıkışmasının başlıca belirtisi kola, boyna, göğse ve/veya omuzlara yayılan ağrıdır.
Genellikle boyunu destekleyen kasların aşırı gerilmesi ile oluşur. Ağır bir şey kaldırmak, aşırı spor, iş aktivitesi, yanlış masa başı çalışması kas spazmına neden olabilir. Ayrıca yanlış pozisyonda uyuya kalma, yüksek yastık ve kötü seyahat şartları da boyun tutulması yapabilmektedir.
Sıcak su torbası, ısıtmalı yastıklar ve sıcak duş da boyun düzleşmesi kaynaklı ağrıların hafiflemesi konusunda yardımcı olabilmektedir. Isı tedavisinin ise maksimum 15-20 dakika boyunca uygulanmasına özen gösterilmelidir. Tedavi sürecinde duruş ve davranışlarınız da kontrol altına alınmalıdır.
Ayrıca boyun düzeleşmesinde tamamlayıcı tedaviler de özellikle uzun süreli ağrı yaşayan hasta gruplarında etkili ve güzel sonuçlar alınan tedavi seçenekleridir. Tamamlayıcı tedaviler olarak ise hastalarımıza kuru iğneleme, hacamat tedavisi, ozon terapisi veya manuel terapi gibi tedaviler öneriyoruz.
Ofiste otururken sırt sandalyeye yaslanmış ve baş dik konumda olmalıdır. Monitör yüksekliği başı öne eğmeyi gerektirmeyecek şekilde göz hizasında olmalıdır. Sandalye yüksekliği dizler kalça ile aynı seviyede olacak şekilde olmalıdır. Eğer sandalye yüksekliği ayarlanamıyorsa ayaklar altına yükseklik konulmalıdır.
Özellikle toplumda eklem rahatsızlıkları için sıklıkla tercih edilen bu ilaçlar karaciğere ve böbreklere ciddi hasarlar verir. Aşırı dozda ilaç kullanımı böbrek yetmezliğine yol açabilir ve hatta kalbi etkileyerek kalp krizine sebep olur.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri