Anlamı: Elden bir şey gelmeyeceğini anlamak, daha fazla direnmemek.
Cümlelerde hem isim hem de sıfat olarak kullanılan Ram kelimesi, dilimize Farsçadan geçmiştir. Bu kelime boyun eğen tamlamasıyla eş anlamlıdır.
Allah'ın İradesine/Hükmüne Boyun Eğme
Bu kelimenin Kur'an'da Allah (cc)'ın kainatta koymuş olduğu sisteme/düzene yarattığı varlıkların uyması/itaat etmesi anlamında kullanıldığını görmekteyiz.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan itaat kelimesi, ne olursa olsun söz dinlemek, karşı çıkmamak ve boyun eğmek anlamına gelir.
Boyun eğmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Güçlü birinin isteğini zorla ya da istemeyerek kabul etmek.
İlgili 27 soru bulundu
Boyun eğmek, insanın iradesi dışında gerçekleşen bir olaya maruz kalması ve istemeden de olsa bu olayın sonuçlarına katlanması demektir. ''Çaresiz Kalmak'' ve ''Eli Kolu Bağlı Olmak'' deyimleri ile eş anlamlıdır.
Kelime anlamı “itaat etmek, boyun eğmek, bağlanmak, bir şeye teslim olmak, esenlik ve barış içinde olmak” olan İslâm,dinî bir terim olarak “Allah'a itaat etmek, teslim olmak, Hz. Peygamber'in din adına getirdiklerinin hepsini bütün varlığıyla benimsemek ve benimsediğini ortaya koymak” demektir.
Kişi ya da kişiler hiç istemesi bile durum bunu zorladığı için gerekli olan şartları ve teklifleri kabul eder. Boyun eğmek deyimi kullanılarak taşıdığı anlam eşliğinde farklı cümleler ele alınabilir. ''Başka bir iş bulamadığım için bu işe boyun eğdim.'' ''Onun isteklerine boyun eğmek zorunda değilsin.''
Türk Dil Kurumuna göre itaat kelimesi, otorite kabul edilen kişinin sözünü dinleme, buyruğuna uyma ve onun isteklerine boyun eğme şeklinde ifade edilmektedir.
Enine Boyuna deyiminin anlamı bir konuyu derinliğine kadar tüm ayrıntılarıyla ele almak anlamına gelmektedir.
İbadet; “itaat etmek, boyun eğmek, kulluk etmek, tevazu göstermek, ilah edinmek” anlamına gelir.
Bazen televizyonda bazen internette dolaşırken bazen de arkadaşlar arasında ilk kez duyulan sözcükler her eymek, 5 karakter ile yazılır. Türkçe Sözlük metinlerinde tespit edilemeyen egme sözcüğü, Türkçe Sözlük'te eğme. Doğru telaffuz edemediği zamanlarda zaman zaman doğrusunu tekrar ederek gösteririz.
Yanlışa ve kötüye boyun eğme şeklinde bir teslimiyet İslâm'a aykırıdır ve isyan olarak nitelendirilir. Kur'ân-ı Kerîm'de İslâm kelimesi sekiz yerde geçmekte, ayrıca çok sayıda âyette aynı kökten fiil ve isimler bulunmaktadır (bk. M. F.
Bir şeyi sıfırdan üretmek anlamına gelen İcat sözcüğü, bazı bulmacalarda yapma etme sorusunun cevabı olarak yazılabilir.
Meyvenin özü sorusunda cevap kısmına nektar yazılmaktadır.
Ekmek kelimesi adına bulmacada 3 harfli karşılık olarak, 'Nan,' sözcüğü ön plana çıkmaktadır. Amaca uygun şekilde farklı bulmacalar için bu sözcük ekmek kelimesine karşılık olarak değerlendirilebilir.
obedience - itaat / boyun eğmek.
Buyruk kelimesinin anlamı; birisinin size yapmanız gerektiğini söylediği bir şey, zorlayıcı ve baskılayıcı emir, mecbur kalmak, yapmak zorunda olmak ifadelerini taşır.
Kadının kocasına itaati ile ilgili ayet ve hadisler. Evli kadının kocasının evinde oturması, mutat ev işlerini yapması ve çocuklarının eğitim ve bakımıyla uğraşması, itaat kapsamına girer.
Boyun tutulması, başı bir yöne doğru hareket ettirirken ağrı ve zorluk hissedilmesi olarak tarif edilebilir. Boyun tutulması bazen, baş ağrısı, omuz ağrısı ve / veya kol ağrısı ile birlikte olabilir. Boyun tutulması sonrasında birey yana ya da omzunun üzerinden arkaya bakmak için bütün vücudunu döndürmek zorunda kalır.
geçişli f. (< ense+le-mek) argo. Bastırıp tutmak, yakalamak: Altıncı dâirenin Kürtler'ini Yeniköy'de enseledik (Refî C. Ulunay).
Insan eli değmemiş (veya dokunmamış) TDK sözlük anlamı şu şekildedir: bakımsız kalmış yer.
Takipçilerine, "iman etmiş" veya "inanan" anlamlarına gelen mümin veya "Allah'a teslimiyet gösteren" anlamına gelen Müslüman denir.
Doğru Cevap: Kurtuluşa ermek, boyun eğmek, teslim olmak, barış yapmak anlamlarına gelen kavram İslam'dır.
Sâlikin Hakk'ın bütün tecellilerini gönül rızasıyla kabul etmesi anlamında tasavvuf terimi. Allah'a güvenip dayanma anlamında terim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri