Boyun kırışıklıkları 25-30'lu yaşlar itibariyle başlıyor. Dışarıdan yapılan bitkisel çözümler çoğunlukla yetersiz kalıyor. Ne şanslıyız ki, gelişen teknolojilerle yaşlılık belirtilerinin en zor silindiği boyun ve dekolte bölgeleri içinde cerrahi olmayan başarılı uygulamalar geliştirildi.
Boyun Kırışıklıklarının Sebepleri
Yüze güneş kremi kullanımına dikkat edilse de boynun ve göğüs kısmının ihmal edilmesi yaygındır. Oysa boynunuzun ince derisini de güneşten korumalısınız. Boynu sıkacak giysiler, genetik yapı, yanlış uyuma ve sigara da boyun kırışıklıklarının sebepleri arasındadır.
Cilt değişiklikleri yaşlanmanın en gözle görülür belirtisidir. Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır.
İnce deriye sahip ve elastikiyetini çok hızlı kaybedebilen boyun bölgesindeki kırışıklıklar; birtakım kozmetik ürünler, medikal, ameliyatlı veya ameliyatsız müdahaleler ve doğru uygulanan egzersizler, boyun kırışıklık giderici cihazlar gibi birtakım yöntemlerle giderilebiliyor.
-Dik durmak boynun eğik durmasını ve boyunda çizgi oluşumunu engeller. -Boyun egzersizleri boynun kırışmasını ve çizgi oluşumunu engeller. Yukarı, aşağı sağa ve sola günlük düzenli olarak egzersizler yapabilirsiniz. -Boyun kısmına masaj yaparak kan dolaşımını arttırabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Kuruluk ve ciltte oluşan çizgiler gibi problemlerde öne çıkan hindistan cevizi yağı, boyun kırışıklığı için de kullanılır. Bunun dışında tatlı badem yağı ve zeytinyağı da aynı şekilde kullanılabilmektedir. Yeterli miktarda alarak, nazik hareketler ve dairesel şekilde masaj yaparak verimli sonuçlar alabilirsiniz.
Boyun gençleşmesi ameliyat sonrası en etkili yöntemdir. Halatlar çeşitli malzemelerden yapılmış olmasına rağmen, polidioksanon ipleri çok sık kullanılır. İğneli cilt altına yerleştirilen iğneler, kullanıldığı alanda mekanik bir kaldırma sağlar ve sonuçların verimini ve tutarlılığını artıran kollajen üretimini tetikler.
Botoks, Radyo Frekans ve Ultrason cihazları, Ultherapy, VShape, Icon Lazer, Mezoterapi uygulaması ve dolgu yöntemleri ile bu sarkmaları büyük oranda tedavi etmek mümkün olabilmektedir. Hatta bu uygulamalar, sonuçları daha iyi hale getirebilir ve iyileşme sürecini de hızlandırabilmektedir.
Boyun çizgileri göz çevresinde, ellerde, alında meydana gelen kırışıklıklar gibidir. Bu çizgilerin oluşumu yaş arttıkça kaçınılmaz bir hal alır, ancak; yaşlanma, stres, duruş, sigara kullanımı ve yanlış uyku pozisyonu gibi bazı faktörler yüzünden daha da kötüleşebilir.
1- 1 orta boy muzu, 2 çay kaşığı gül yağıyla karıştır. Karışımı boynuna dairesel hareketlerle uygula ve yarım saat sonra da iyice durula. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsin. 2- 1 tane yumurtanın akını, boynuna masaj yaparak sür. 20 dakika bekledikten sonra da iyice durula.
Yaşlanmaya ne zaman başlarız? Biyolojik olarak büyüme potansiyeline ulaşınca: kadınlar 18-19, erkekler ise 22,23 yaşından itibaren yaşlanmaya başlar. Kronolojik olarak ise 50 yaşından itibaren insan yaşlanır.
Özellikle yaşımıza cildimizin yapısına ihtiyacına göre ürünler tercih etmeliyiz. 20'li yaşların ortalarına geldiğimizde, cildin yapısında bulunan kollajen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir.
Cildimizin yenilenme hızı 20'li ve 30'lu yaşlardan itibaren azalmaya başlıyor ve 30'lu yaşlardan sonra yaşlılık belirtileri göstermeye başlıyor.Vücudumuzun gün içerisinde en çok kullandığımız kısmı olan yüzümüz ve çevresel faktörlere en çok maruz kalan kısım gene yüzümüz.
Boyun Yaşlanma Süreci
Yaş itibariyle, cildimizi dolgun ve sıkı tutmayı sağlayan kolajen ve elastin lifleri bozulmaya başlar. Yatay boyun çizgileri (kolye çizgiler) ve boyun sarkmaları oluşturmaya başlar.
Hücrelerin yenilenme süresine etki eden altın, kişinin cildindeki sarkmaları ve kırışıklıkları azaltma olasılığı yüksektir. Altın zincir kolyeler ile özellikle boyun bölgesinde oluşabilecek sarkma ve kırışıklıkları riskini azaltabilirsiniz.
Boyundaki kırışıklıklar için en basit ve hızlı çözüm olan botoks uygulaması Nefertiti Lift olarak da bilinen teknik ile çene altından başlayarak boyun bölgesine doğru uzanan dikey çizgilerin görünümleri hafifletilebilir. Uygulama öncesinde boyna uyuşturucu bir krem sürülür ve 15 dakika beklemeniz istenir.
Boyun kaslarına botoks ile yaratılan gevşeme sayesinde cilt daha genç, kırışıksız ve parlak görülür. Boyun çizgilerinin tedavisi, boyun kırışıklıklarının tedavisi amacı ile sadece botox değil aynı zamanda “dolgu” ve “derin fokus ultrason” (ultra skin) uygulamaları veya bu tedavilerin kombinasyonları da yapılabilir.
Boyun Botoksu Nasıl Uygulanır? İşlem yapılacak bölge anestezik krem sürülerek uyuşturulur. Ardından muayenede belirlenen bölgelerden cilt altına ince uçlu iğneler ile botulinum toksin enjekte edilir. Yaklaşık 15 dakika süren bu işlem sonrası hasta rutin hayatına devam edebilmektedir.
Boyun dolgusu doktorunuzun muayenehanesinde uygulanan hızlı bir işlemdir. Enjeksiyon ağrısını hissetmemeniz için boyuna lokal anestezik krem sürülerek yaklaşık yarım saat beklenir. Ardından boyun bölgesi antiseptik solüsyonla temizlenir. Hyaluronik asit içeren dermal dolgu, boyuna enjekte edilir.
Kişinin boyun yapısının kısa olması, çene ucunun küçük olması ya da genetik nedenlerle çok kilolu olunmasa da bu bölgenin yağlı olması, boyun ve gıdı olarak adlandırılan bölgede bir görüntü deformitesine yol açabilir. Gıdıdaki yağlanma dışında yaş ilerledikçe bu bölgedeki sarkmalar ve gevşemeler kaçınılmazdır.
Gıdı Sarkmasına Cerrahi Müdahale Mümkündür
Ancak gıdı sarkması ilerlediyse sadece cerrahi operasyon ile giderilebilmektedir. Lazer Lipoliz Plus yardımı gıdı sarkma estetiği yapılmaktadır.
"Sırtüstü uyumak hem yüze bir şey değmemesi nedeniyle erken yaşta oluşan yüz kırışıklıklarının önlenmesi hem de omurga ve boyuna baskı oluşturmadığından boyun ve sırt ağrılarının engellenmesi açısından bireylere önemli avantaj sağlar.
Sabah yeni güne başlarken boyun bölgenizi soğuk suyla yıkayın. Ardından krem ve kaliteli bitkisel yağ ile bakım yapın. Cildinizi nemlendirirken boyun ve dekolte bölgesini de ihmal etmeyin. Haftada iki – üç kez olmak üzere bölgeye peeling uygulayarak ölü cilt hücrelerinden arının.
Çene altında sarkık deriye, dik bantlara sahip olma veya bu bölgede aşırı yağlanma sonucu deforme boyunlu kişiler için sadece bu bölgenin veya yüz germe ile kombine bir şekilde yapıldığı ve yerçekiminin tüm olumsuzluklarını gidererek gergin ve düz bir görünüm sağlayan çok iyi sonuçları olan operasyonlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri