Mandalina, portakal, greyfurt ve limon gibi meyveler C vitamini ve çok miktarda lif içerir. İçerdikleri bol su ve düşük kalori değerleriyle, kilo vermek isteyenler için mükemmel bir tercih olacaklardır.
Diyette hangi meyveler yenir? Diye merak edenler için sıraladık; muz, elma, armut, limon, greyfurt, avokado, yaban mersini, portakal ve mandalina.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
İlgili 38 soru bulundu
Kahvaltıda kesip yiyeceğiniz muz, daha hızlı kilo vermenizi sağlar. Kilo vermek için hangi meyveler yenmeli? Kilo vermek için mutlaka limon, portakal, yaban mersini, muz, armut, böğürtlen, ahududu, greyfurt, avokado, mango, elma, kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne, karpuz gibi meyveleri tüketmelisiniz.
Kilo vermek isteyenlerin özellikle içeriğindeki lif oranı az, şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durması gerekiyor. Mango, ananas ve kavun gibi tatlı meyveler diyet sürecini zorlaştırıyor. Bu meyvelerin fazla miktarda tüketilmesi vücuttaki yağ ve şeker oranını iki katına kadar yükseltebiliyor.
Elma: İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlayan elma, metabolizmayı da hızlandırıyor. Hindistan Cevizi: Açlık hissinin kaybolmasına yardım eden hindistan cevizi, midede uzun süre kalarak tokluğun daha uzun sürmesini sağlıyor.
Meyve grubunda en etkin tokluk sağlayan meyve, kabuğuyla yenen yeşil elmadır. Sabah kahvaltısından sonra günde 1 elma sizi etkin olarak korur ve tok tutar.
Meyve günde 4 porsiyonu geçmeyecek şekilde, yemekten en az 2 saat sonra veya aç karnına yenmelidir. Özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir.
diyette meyve tüketimi
Akşam yemeğinden birkaç saat sonra meyve yiyip uykuya geçmek, meyvenin vücutta yağ olarak depolanmasına zemin hazırlar. Yemeğe başlamadan hemen önce meyve yemenin tokluk hissettireceği bilindiğinden dolayı yemek sonrasında değil öncesinde tüketilmesi önerilir.
Vücutta enerji olarak harcanmadığında meyvenin içeriğindeki şeker yağ olarak depolanıyor. Bu nedenle sağlıklı diye sınırsızca meyve tüketmek fazla kilo almaya neden olabiliyor. Kontrollü tüketim için, kadınların günde 2 porsiyon, erkeklerin ise 3 porsiyon meyve tüketmesi idealdir.
Şeker hastaları ya da sıkı diyette olan kişiler ölçülü meyve tüketmek zorundadır. Meyve türleri, porsiyon kontrolü aşılmadıkça kilo almanıza neden olmaz. Günün belirli saatlerinde tükettiğiniz meyveler sayesinde, ihtiyaç halinde enerji harcayabilirsiniz. Meyveler, ara öğünleri lezzetlendiren seçimlerdir.
Et, tavuk, balık, süt ürünleri tüketmeniz gerekir. Zayıflama sürecinde özellikle de daha çok tok tutan lifli besinler tüketmek gerekir. Tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında ise; yulaf, avokado, fındık, elma, armut, yoğurt ve ceviz, haşlanmış yumurta, yeşil çay, şeker yerine tarçın yer alıyor.
Bir adet haşlanmış yumurtanın altı saat tokluk etkisi var. Bu nedenle kahvaltınıza yumurta gibi protein yönünden zengin yiyecekleri dahil etmek, kilo verme konusunda size faydalı olabilir.
Patates, pirinç, bezeleye, havuç, hamur işleri glisemik indeksi yüksek diğer besinlerdir. Protein ağırlıklı beslenin; Çok fazla yağlı olmayan kırmızı et, beyaz et, süt, yoğurt, yumurta, peynir, kaşar peyniri gibi yiyecekler uzun süre acıkmamanızı sağlar.
Özellikle zayıflamak için sabah aç karnına ne yemeliyiz diyorsanız limonlu suyu tercih edebilirsiniz. Her sabah uyandığınızda 1 bardak ılık limonlu su içmek de zayıflamaya destek olacaktır.
Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri