Cilt sağlığını bozmadan boyundaki kırışıklıklara önlemeye yardımcı diğer yağlar ise lavanta yağı, tatlı badem yağı ve yüksek E vitamini Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitlerini içeren üzüm çekirdeği yağıdır. Tüm bu sayılan yağların, çizgilere dolduğu ve onarım sağladığı biliniyor.
Buhur yağı, derin kırışıklıklar için çok etkilidir. Antioksidan deposudur ve vücudun kolajen üretimini artırır.. Yağ, anti-inflamatuar ve antibakteriyeldir, ayrıca cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Tüm bu özellikler, buhur yağını derin kırışıklıklar için harika bir seçenek haline getirir.
Kuruluk ve ciltte oluşan çizgiler gibi problemlerde öne çıkan hindistan cevizi yağı, boyun kırışıklığı için de kullanılır. Bunun dışında tatlı badem yağı ve zeytinyağı da aynı şekilde kullanılabilmektedir. Yeterli miktarda alarak, nazik hareketler ve dairesel şekilde masaj yaparak verimli sonuçlar alabilirsiniz.
Cilt Bakımı İçin Kullanımı
Kantaron bitkisinden elde edilen yağların en önemli özellikleri hücre yenilenmesini desteklemesi ve süreci hızlandırmasıdır. Bu etki sayesinde yaşlanma belirtilerini geciktirir. Kırışıklıkları önler, var olan kırışıklıkların görünümünün azalmasına yardımcı olur.
Nane yağı, boyun ağrılarını azaltmada kasların gevşetilmesinde yardımcı olacak yağdır. Bununla beraber lavanta yağı da sürülerek masaj yapılabilir lavanta yağı da kısa sürede ağrılarınızı hafifletmede yardımcı olacaktır. Bu yağlar evinizde yoksa kantaron yağı sürerek 15 dakika boyunca masaj yapabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Programda ayrıca, içerisinde vazelin, kafur, kantaronlu ozon yağı, at kestanesi yağı, zencefil yağı ve çörek otu yağı olan boyun ağrıları için çok özel karışım tarifi veren Kunak, karışımın her türlü ağrılarda kullanılabileceğini belirtti.
Bu noktada boyun tutulmasına zeytinyağı iyi gelir mi diye düşünebilirsiniz. Zeytinyağı içinde bulunan mineraller sinirleri gevşetip ağrıyı hafifletecektir. Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra sıcak bir duş alarak kremi temizleyin. Bu işlemlerden sonra boyun tutulmasının geçtiğini fark edeceksiniz.
Kantaron bitkisinden elde edilen yağlar, hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Herhangi bir karışım hazırlanmasını gerektirmeden doğrudan cilt üzerine uygulanabilen kantaron yağı yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, kırışıklıkları önlemeye ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.
Kantaron yağı, antiseptik özellikler taşıdığında iltihapların ve iltihaplı sivilcelerin kurumasını sağlıyor. Tüm bu etkileri sayesinde yaşlanma karşıtı bir etki oluşturan kantaron yağı, kırışıklıkların oluşumunu geciktiriyor. Yaraların ve yaralardan kalan lekelerin görünümünü iyileştiriyor.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
1- 1 orta boy muzu, 2 çay kaşığı gül yağıyla karıştır. Karışımı boynuna dairesel hareketlerle uygula ve yarım saat sonra da iyice durula. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsin. 2- 1 tane yumurtanın akını, boynuna masaj yaparak sür. 20 dakika bekledikten sonra da iyice durula.
Boyundaki kırışıklıklar için en basit ve hızlı çözüm olan botoks uygulaması Nefertiti Lift olarak da bilinen teknik ile çene altından başlayarak boyun bölgesine doğru uzanan dikey çizgilerin görünümleri hafifletilebilir. Uygulama öncesinde boyna uyuşturucu bir krem sürülür ve 15 dakika beklemeniz istenir.
Botoks, Radyo Frekans ve Ultrason cihazları, Ultherapy, VShape, Icon Lazer, Mezoterapi uygulaması ve dolgu yöntemleri ile bu sarkmaları büyük oranda tedavi etmek mümkün olabilmektedir. Hatta bu uygulamalar, sonuçları daha iyi hale getirebilir ve iyileşme sürecini de hızlandırabilmektedir.
Hızla emilerek cilde nüfuz eder, küçük çizgilerin ve kırışıklıkların daha az belirgin görünmesini sağlar. Hindistan cevizi yağı, kırışıklıkları önleme yeteneğini içeriğindeki yüksek E vitaminine borçlu.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Cilt için harika bir nem kaynağı olan shea yağı, cildi ve gözenekleri temizler. İçerisinde bol miktar A vitamini bulunan shea yağı, cilt üzerinde botoks etkisi yaratır. Göz çevresi için de kullanılabilecek olan shea yağı, kırışıklık sorununu ortadan kaldırır ve cildi gençleştirir.
Sarı kantaron yağı 10-12 gün içinde cildinizdeki lekelerin azalmasını sağlar.
Sarı kantaron yağı, oksijenden zengin kanın hasarlı cilt hücrelerine dolaşımını teşvik eder ve cildin onarımının gerçekleşmesini sağlar. Sarı kantaron yağı ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir. Topikal olarak (cilde) uygulandığında, küçük yaralar, yanıklar ve cilt tahrişiyle ilişkili semptomları hafifletebilir.
Öncelikle kantaron yağı yüze oldukça faydalı olan bir bitkisel yağdır. Bu nedenle kantaron yağının yüzde ne kadar bekleyeceğinin bilinmesi gereklidir. Bu bağlamda kantaron yağını gece yatmadan önce temizlenmiş cildinize birkaç damla kantaron yağı damlatarak masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Kantaron yağı ciltteki elastik dokuyu arttırarak kırışıkların da önlenmesini de sağlar. Kantaron yağının düzenli uygulanması sayesinde ciltteki doğal nem dengesi sağlanırken cilt daha canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Cilde faydaları saymakla bitmeyen kantaron yağı aynı zamanda cilt lekelerini de yok eder.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Tamamen bitkisel olan bu yağ, belirli sürede ciltten temizlenmezse cilde zarar verebilir. Yüzünüzde özellikle leke olan yerlere kantaron yağı sürdüğünüzde, lekenin üzerini ovarak yani yağı cilde yedirerek sürün. Bu işlemin ardından yağ cildinizde birkaç saat kaldıktan sonra cildinizi mutlaka yıkayın.
Anti-flamatuar ve antioksidan olan elma sirkesi boyun ağrısına da çok iyi geliyor.
Yan yatarak uyumanız daha iyidir. Baş ve boynunuza yastığın yardımıyla normal bir duruş sağlayın ve kollarınızı aşağıda tutun. Eğer sırt üstü yatmak istiyorsanız yastığınızı baş ve boynunuzun altına gelecek şekilde koyun. Yastık baş ve boynunuzu nötral pozisyonda desteklemelidir.
Boyun düzleşmesi, boyun bölgesinin yandan çekilen röntgenlerinde teşhis edilmektedir. Tedavisinde ağrı kesici-kas gevşetici ilaçlar verilebilir. Ancak eğer kronikleşmişse genellikle fizik tedavi gerekmektedir. Aletli fizik tedaviler ve /veya maniplasyon (Manuel Terapi) seanslar halinde uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri