Hastanın genel durumu iyiyse, ciddi bir travması yoksa ama akut (aniden başlayan) sırt, bel veya boyun ağrısı varsa bu durumda omurga cerrahisi ile ilgilenen ortopedi veya beyin ve sinir cerrahisi bölümlerine başvurulabilir.
Algoloji birimi, yukarıda sözü edildiği üzere vücuttaki ağrıların tedavisinden sorumludur. Bu birimde tedavi edilen ağrı çeşitleri; bel ve sırt ağrılarından romatizmal ağrılara, baş ağrılarından psikosomatik ağrılara kadar geniş bir aralıkta ele alınmaktadır.
Eğer aile hekimi gerekli görürse veya boyun ağrısı sürekli hale gelirse bir ortopedi uzmanı muayenesine gitmek gerekebilir. Ortopedi uzmanları kemik, eklem ve kas sorunlarını teşhis ve tedavi ederler.
Ortopedi ve travmatoloji bölümünün genel olarak ilgilendikleri hastalıklar şu şekilde sıralanabilir; Kemik kırıkları Boyun fıtıkları Bel fıtıkları
Ortopedi ve Travmatoloji biriminde yapılan işlemler şu şekildedir: El Cerrahisi - Mikrocerrahi: Parmak ucundan omuz bölgesine kadar olan kısım el cerrahi alanına girer. El ile omuz bölgesi arasında yer alan alanda meydana gelen kemik kırıkları, tendon-kas kopmaları, sinir sıkışmaları gibi problemler tedavi edilir.
İlgili 26 soru bulundu
Hastanın genel durumu iyiyse, ciddi bir travması yoksa ama akut (aniden başlayan) sırt, bel veya boyun ağrısı varsa bu durumda omurga cerrahisi ile ilgilenen ortopedi veya beyin ve sinir cerrahisi bölümlerine başvurulabilir.
Hem omuz ağrısının hem de kol uyuşmasının nedeni aynı olabileceği gibi birbirinden bağımsız birçok farklı nedeni vardır. Fakat bu rahatsızlık üst omurgadaki bir problem olduğu için ortopedi ve nöroloji bölümlerine başvurulmalıdır. Fizik tedavi merkezlerine de başvurarak sorun çözülebilir.
Ense Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Son günlerde dayanılmaz ense ağrısı ile stresli anlar yaşıyorsanız, öncelikle ense ağrısına neden olabilecek faktörlerin tespiti için “Ortopedi ve Travmatoloji” bölümüne görünmeniz gereklidir.
Boyun fıtığı belirtileri olan veya hastalığa sahip kişiler ortopedi ve travmatoloji ya da beyin ve sinir cerrahisi bölümüne başvurabilmektedir.
Boyun fıtığının en önemli belirtisi boynun bir tarafından başlayıp kola doğru yayılan ağrıdır. Bu ağrı uyuşmaya neden olur ve parmak uçlarına doğru uzanır. Ağrının oluştuğu kol zayıflar ve güç kaybeder. Denge kaybına ve düşmeye neden olabilir.
Pek iyi bilinmeyen bir sorundur. Ancak tedavi edildiği takdirde genellikle zaman içinde düzelme gösterir. Donuk omuz, özellikle 35-40 ile 60 yaş arası kadınlarda daha sık olmak üzere ortopedide sık karşılaşılan bir problemdir.
Her türlü kireçlenme durumlarında ilgili bölüm ortopedi veya fizik tedavi ve rehabilitasyon servisleridir ve alanında uzman doktorlar eşliğinde kireçlenme sorunu tedavi edilmeye çalışılır.
Boyun ağrısı için, ortopedi doktoruna gitmek gerekir. Boyun Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Boyun ağrısına ilk olarak hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji bölümü bakar. Gerek görülürse Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edilebilir.
Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir? Klinik olarak genellikle kolun dış kısmına vuran ağrıyla karakterizedir fakat ağrı, kulak seviyesinden el parmaklarına kadar uzanabilmektedir. Genellikle hastaları yırtıklarda doktora götüren en önemli bulgu gece ağrısıdır.
Eğer aşağıda ki şikayetlerden bir ya da birkaçını sık sık yaşıyorsanız Ortopedi uzmanlarına başvurmalısınız.
Bel ve boyun ağrıları ile karakterize yumuşak doku romatizmaları, fibromialji, kireçlenme, romatoid artrit, gut hastalığı, behçet hastalığı, ailesel akdeniz ateşi ve akut eklem romatizmaları tanı ve tedavi aşamalarında iç hastalıkları kliniklerine başvurulması gereken romatizmal hastalıklardır.
Boyun fıtığı kol ve ellere doğru yayılan uyuşma ve karıncalanma, el ve kollarda zayıflık, kürek kemiği üzerinde veya yakınında, başı hareket ettirirken boyun ağrısı ve ince motor becerileri için el ve kolları kullanmada sorunlar yaşanır. Boyun fıtığında bazende kas spazmları söz konusudur.
Kişilerde en sık olarak tespit edilen belirtilerin başında boyun ağrısı ve tek taraflı kola doğru yayılan uyuşma, hissizlik ve karıncalanma gibi şikayetler yer alır.
Boyun ağrısı için en sık gidilen iki bölüm fizik tedavi ve rehabilitasyon ile beyin, sinir ve omurilik cerrahi bölümleridir.
Fizik tedavi veya nöroloji uzmanları boyun tutulması teşhis ve tedavisi konusunda başvurulacak hekimlerdir.
Şah damarı tıkanıklığı teşhisi ve tedavisi için sağlık kuruluşlarının nöroloji bölümüne başvurmak gerekir. Şah damarlarında darlık ya da tıkanıklığın stent ile tedavisi ise girişimsel nöroradyoloji veya kalp damar cerrahisi uzmanı hekimler tarafından yapılır.
Eklemlerde kireçlenme, dolaşımda bozukluk, boyun fıtığı, yumuşak doku hasarı, omuz eklemi sorunları ve sinir sıkışması ve iltihap oluşumu sol omuz ağrısının yaygın nedenleridir. Bununla birlikte sol omuzda aniden hissedilen ağrı bazen kalp krizi belirtisi de olabilmektedir.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı tarafından yapılan muayene sonrası, fizik tedavi, sıcak uygulama, bölgesel medikal masaj, kuru iğneleme tedavisi, nöralterapi, proloterapi, manuel terapi, şok dalga tedavisi, lazer tedavisi, germe ve gevşeme egzersizleri ile başarılı ve olumlu sonuçlar alınabilir.
Kireçlenme, sıkışma, yaralanma, enfeksiyon ve metabolik hastalıklar, boyun fıtığı ve fibromiyalji bu bölgede oluşan ağrıya neden olan yaygın sebepler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri