GESTAŞ'ın Ramazan Bayramı dolayısıyla güncellenen feribot sefer tarifesine göre Geyikli-Bozcaada hattında karşılıklı 8 olan sefer sayısı 16'ya, Gökçeada-Kabatepe hattında ise 6 olan sefer sayısı 10'a çıkartıldı.
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır. Sivil olarak hizmete giren Gökçeada Havalimanı, tarifeli uçuşlara kapalı olduğu için yalnızca acil durumlar için istisnai olarak kullanılmaktadır.
Otobüs ve Transfer
Otobüsten indikten sonra Çanakkale-Gökçeada arasında düzenlenen deniz otobüsü seferlerine denk gelirseniz adaya varmanız sadece 1 saat sürecek. Denk gelmezseniz, Kabatepe'den kalkan feribotlara binebilirsiniz.
Tüm detaylarıyla birlikte Çanakkale Gökçeada Feribot yaya ücreti aşağıdadır: Araç içi yolcu: 6.00 TL. Araç İçi Yolcu Gestcard: 5.50 TL. Yolcu: 17.00 TL.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
İlgili 29 soru bulundu
Çanakkale İskelesinden Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri kalkan feribotla (Yaz Döneminde) yada Kabatepe İskelesinden her gün kalkan arabalı vapurla gökçeadaya ulaşılır.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin nüfus bakımından en küçük ilçesidir.
Arabalı Feribot Seferleri, Kabatepe'den kalkan arabalı feribotlar, Gökçeada merkezine 7 km. uzaklıktaki Kuzulimanı'na yanaşıyor.
ADAYA DENİZ ULAŞIMI
Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor.
Gökçeada'ya kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler sadece arabalı feribotları kullanabilirler. Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürmektedir. Arabası ile gelmeyip yaya gelen kişiler ise Çanakkale'den deniz otobüslerini kullanabilirler. Deniz otobüsleri ile yolculuk 50 dakika sürmektedir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
c) Yolcular, feribot kullanımıiçin tek bilet ile geçiş yaparlar.
Gökçeada Türkiye'nin en batı kısmı, yarımadanın batısında Kabatepenin karşısında kalıyor. Bozcaada biraz daha güneyde, geyikli ilçesinin karşısında kalıyor.
Gökçeada'ya ulaşım, sadece deniz yolu ile mümkündür. Eski ile kıyaslandığında günümüzde ulaşım oldukça kolaylaşmıştır. Arabalı vapur kullanarak yaklaşık 1 buçuk saatte adaya ulaşılabilmektedir. Çanakkale'den deniz otobüsüne binerek 50 dakikalık bir yolculuk ile adaya kolayca ulaşabilirsiniz.
Geyikli Yükyeri İskelesi ile Bozcaada arası 4 mildir. Yaklaşık 35 dakikada adaya ulaşılır. Kış ve yaz sefer saatleri farklıdır. Özelikle kış sezonunda gitmeyi düşünüyorsanız arabalı vapur saatlerini telefon açarak kontrol etmenizde fayda vardır.
NOT : Seferlerde yoğunluk olması durumda, belirtilen sefer saatlerine uymaksızın, Gökçeada feribotları saatsiz olarak sefer yapmaya devam etmektedir. Gökçeada feribot saatleri mevsim ve sezona göre değişiklik göstermektedir. Yüksek sezonda karşılıklı olarak , saatsiz seferler düzenlenmektedir.
Gökçeada, yüzyıllar öncesinden gelen ve 1970 yılına kadar kullanılan ismiyle İmroz, Kuzey Ege'deki iki Türk adasından biridir. Türkiye'nin en büyük adası olarak Bozcaada'nın yaklaşık sekiz katı büyüklüğündedir.
Bozcaada ve Gökçeada, Türkiye'nin batısındaki Çanakkale'ye bağlı iki adadır ve ikisi de oldukça güzel yerlerdir. Ancak, Gökçeada, Bozcaada'dan daha büyüktür. Gökçeada, yaklaşık 290 km²'lik bir alanı kaplar ve Türkiye'nin en büyük adalarından biridir. Bozcaada ise sadece 40 km²'lik bir alanı kaplar.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Çanakkale il merkezinden ada ilçesi Bozcaada'ya ulaşım feribotlar ile sağlanmaktadır. Şehir merkezinden önce şehir otogarına giderek, buradan her saat başı hareket eden Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi minibüslerine binebilirsiniz. Bu iki hat arası ulaşım, otobüsle yaklaşık olarak 1 saat sürecektir.
BOZCAADA BİLETİNİ ONLİNE AL, FERİBOTTAKİ YERİNİ AYIRT! - Bozcaada yolcuları, Geyikli-Bozcaada Hattı'nda biletinizi https://online.gdu.com.tr/bilet-al#bilet linkinden kredi kartıyla online olarak satın alabilir, yola çıkmadan feribottaki yerinizi ayırtabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri