Evet, Bozcaada yürüyerek gezilebilecek bir ada. Bozcaada, küçük bir ada olduğu için birçok turistik nokta ve plajları birbirine yakın mesafede. Bu nedenle yürüyerek ada içinde rahatça dolaşmak mümkün.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Arabanız yoksa denize gitmek için minibüsleri tercih edebilirsiniz. Bozcaada minibüsleri Mayıs-Eylül ayları arasında Ayazma Plajı ve Habbele Koyu'na sefer düzenliyor. Kalabalık arttıkça adanın en güzel koylarından biri olan Akvaryum koyuna, Tuzburnu ve Beylik koyuna da minibüs seferleri başlıyor.
Kaç Günde Gezilir; Bozcaada'yı 2 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret İçin En İyi Zaman; Her mevsim ziyaret etmek için uygun olsa da, kış aylarında adadaki çoğu tesis açık değildir. Bu nedenle yaz aylarında tercih etmeniz daha doğru olur.
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
İlgili 41 soru bulundu
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Ayazma plajı belki de Bozcaada'nın en çok tercih edilen ve en çok yüzülen plajlarından birisidir. Bozcaada merkezine geldikten sonra Ayazma plajına giden birçok otobüs bulunmaktadır. Dolayısıyla bu plaja ulaşım son derecede kolaydır. Bundan ötürü de Ayazma plajı fazlaca tercih edilmektedir.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
Geyikli - Bozcaada feribot saatleri ve tarifeleri (2022) hakkında detayları derledik. Geyikli - Bozcaada feribot ücreti yolcular için 14 TL, Gestcard'ı olan yolcular için ise 11 TL'dir. Araç ücretlerinde ise küçük motorlar için 26 TL, otomobiller için 150 TL, midibüsler için 290 ve kamyonetler için ise 185 TL'dir.
Tüm adayı 1 güne sığdırarak gezmek isteyenler için bir gün yeterli olmayacaktır. Çünkü gezilip görülecek keşfedilecek tadılacak çok fazla güzellik var. Fakat merkezini Türk ve Rum mahallelerini, Kiliseyi, kaleyi, iskeleye yakın stantları, çarşıyı, organik pazarı gün içerisinde gezmek mümkündür.
Bozcaada Kaç Günde Gezilir? Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Bozcaada'da 'günübirlik' yerli turistlere vize yok.
Oldukça geniş ve uzun olan plajın bir kısmı taşlık bir kısmı da incecik kum. Sığ denizi le çocuklu aileler için ideal noktalardan. Adanın kalabalık koylarından kaçıp daha huzurlu bir ortam arayanların tercihi.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır. Sivil olarak hizmete giren Gökçeada Havalimanı, tarifeli uçuşlara kapalı olduğu için yalnızca acil durumlar için istisnai olarak kullanılmaktadır.
Eğer yalnızca 1 gününüz varsa adayı günübirlik gezebilirsiniz. Ama plajlarında yüzmek, adanın keyfini çıkarmak isterseniz en az 3-4 gün ayırmalısınız. Gökçeada'da yürüyerek gezilir mi? Gökçeada'da gezilecek yerler birbirine uzak mesafede yer alıyor.
Bozcaada'nın en çekici yanlarından biri tertemiz denizi, bakir koyları ve plajları. İlk defa gelenleri oldukça şaşırtacak güzellikteki irili ufaklı koyların çoğu denize girmek için uygun. Adanın denizi tüm Kuzey Ege'de olduğu gibi çok sıcak değil. Ama dönem dönem şaşırtıcı derecede ısındığı da oluyor.
3- Sevgi Plajı
Sığ, berrak, temiz ve masmavi denizi ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen misafirleri tarafında da çokça tercih ediliyor. Plaja giriş ücretsiz.
Kumbaba Plajına doğru uzanan sahil bandı üzerinde bulunan işletmelerde denizin ve kumun keyfini çıkartabilirsiniz. Şile Ayazma Plajı'nın sahip olduğu hizmetler ve olanaklar içinde, Cankurtaran, Duş, Şezlong, Şemsiye, Soyunma Kabinleri ve Tuvalet (WC) yer almaktadır.
Kumbaba Plajı, Şile ilçesinde bulunan ücretsiz bir plaj olup, ilçe merkezine araç ile 5 km uzaklıktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri