Eğer tercihinizi toplu taşımadan yana kullanacaksanız yalnızca minibüsler ve adanın birbirinden bağımsız çalışan 5 taksisi bulunuyor. Taksilere ulaşmak için adaya vardığınızda bir taksiciden kartını veya büfe ya da marketlerden bir taksi numarası isteyebilirsiniz.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Bozcaada arabasız gezilir mi? Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz.
Sadece mayıs- eylül ayları arasında çalışan minibüsler, yüksek sezon boyunca sabahtan akşama kadar her yarım saatte bir ada merkezinden plajlara hareket ediyor. Ayrıca gece seferi olarak 21.15 ve 24.00'de Ayazma'ya giden ve dönen minibüsler bulunuyor.
Çanakkale il merkezinden ada ilçesi Bozcaada'ya ulaşım feribotlar ile sağlanmaktadır. Şehir merkezinden önce şehir otogarına giderek, buradan her saat başı hareket eden Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi minibüslerine binebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Geyikli - Bozcaada feribot saatleri ve tarifeleri (2022) hakkında detayları derledik. Geyikli - Bozcaada feribot ücreti yolcular için 14 TL, Gestcard'ı olan yolcular için ise 11 TL'dir. Araç ücretlerinde ise küçük motorlar için 26 TL, otomobiller için 150 TL, midibüsler için 290 ve kamyonetler için ise 185 TL'dir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.
OTOBÜSLE. Büyükşehirlerden Bozcaada'ya yazın her gün bazı otobüs şirketi tarafından seferler düzenliyor. ( Çanakkale Truva, Kamil Koç, Metro, Pamukkale). Otobüsler sadece yaz döneminde Geyikli Yükyeri İskelesi'ne kadar yolcu getiriyor. Kış döneminde Ezine son durak oluyor.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Bozcaada'ya günübirlik gelmek oldukça yanlış olur. Zaman varsa en az 1 hafta kalınmalıdır.
Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm. Ancak, gezilecek yerlere olan ilgi ve zamanınızın elverişliliği doğrultusunda bu süreyi artırabilirsiniz.
Arabasız Bozcaada'ya Gitmek İçin;
Eğer arabanız yok ise Çanakkale Otogarı'ndan her yarım saatte bir kalkan Geyikli Koop.minibüslerine binerek yaklaşık 45 dakikada Ezine Geyikli kasabasına ulaşabilirsiniz. Çanakkale Geyikli otobüs fiyatı 20 TL'dir.
Bozcaada feribot ücretleri 2023 yılında güncel tarife ile Gestcart öğrenci 3,6 TL, yolcu 18 TL, otomobil 190 TL, Gestcart indirimli yolcu 13,75 TL'dir.
Sadece kısıtlı ve dar bir ay aralığında değil, genelde Mayıs ila Ekim ayları arasında, Bozcaada'da rahatlıkla denize girilebiliyor ve bu yönüyle Bozcaada kesinlikle tercih edilebilir bir ada. Genelde, deniz tatili yapmak isteyenler Bozcaada otellerinde rezervasyonlarını Temmuz ila Ağustos ayları arasında yapmaktalar.
- Bozcaada yolcuları, Geyikli-Bozcaada Hattı'nda biletinizi https://online.gdu.com.tr/bilet-al#bilet linkinden kredi kartıyla online olarak satın alabilir, yola çıkmadan feribottaki yerinizi ayırtabilirsiniz.
Yolcu Biletleri:
a) Her bir sefer için tek bilettir. Ancak Bozcaada-Geyikli seferiiçin gidiş-dönüş tek biletkullanılır.
İstanbul'dan Bozcaada'ya ulaşım için iki farklı yol var; Yenikapı'dan arabalı feribotla Bandırma'ya geçip, Biga, Çan, Bayramiç Kara Yolu üzerinden Ezine'ye gelmek ve oradan da Geyikli'ye ulaşıp, Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'nden, Bozcaada'ya ulaşmak.
3- Sevgi Plajı
Sığ, berrak, temiz ve masmavi denizi ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen misafirleri tarafında da çokça tercih ediliyor. Plaja giriş ücretsiz.
Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı'na kendiniz gelirseniz girişte yetişkinler ve 10 yaşından büyük kız çocuklar için 2023 yılı itibariyle kişi başı hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 250 TL ödemeniz gerekiyor. 6-10 yaş aralığı ise %50 indirimli.
1) Altınkum Plajı
Altınkum plajı Çeşme denilince ilk akla gelen plajlar arasındadır. Altınkum plajı girişi ücretli olan bir plajdır.
Nüfus Cüzdanı bilgileriniz ve Geçerli Öğrenci Kimlik Kartı fotokopisiyle veya E-Devlet'ten aktif öğrenci belgesi ile Online İşlemler menüsünden ya da başvuru formuyla mesai saatleri içerisinde Çanakkale İskelesi Gestcard Başvuru Merkezi'ne ulaşarak birkaç dakika içinde kart başvurunuzu yapabilirsiniz.
GESTAŞ Deniz Ulaşım tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "24 Haziran 2023 tarihi itibariyle Bozcaada Dönüş Rezervasyonları Başlıyor. Yolcularımız, Bozcaada dönüşlerinde https://online.gdu.com.tr linkinden veya veya Gestaş Mobil Uygulama üzerinden feribottaki yerlerini ayırtabilecekler" denildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri