Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
break komutu, bir döngüyü ( do , for ve while ) ya da switch komutunu mantıksal uçtan başka bir noktadan sonlandırmanızı ve çıkarmanızı sağlar. break komutunu yalnızca döngü komutunun gövdesine ya da switch komutunun gövdesine yerleştirebilirsiniz. break anahtar sözcüğü küçük harfli olmalı ve kısaltılamaz.
Döngülerde, bazı koşul veya koşulların karşılanması durumunda döngüyü sonlandırmak mümkündür. Bu gibi durumlarda break anahtar sözcüğü kullanılır. Döngü içerisinde break anahtar sözcüğü çalıştırıldığında döngü tamamen sonlandırılmış olur.
break ifadesi içinde bulunduğu döngüyü sonlandırmak diğer bir deyişle döngüden çıkılması hizmetini sunar.
break , döngünün bu komutun görüldüğü yerde bitirilerek döngünün dışına çıkılması için kullanılır. Bundan sonra döngü devam ettirilmez. continue ise, döngü içinde bu komutun bulunduğu satırdan sonrası işlenmeden döngünün sonraki değeri işlemek / işlemi yapmak üzere başa dönmesini (sonraki tekrarı yapmasını) sağlar.
İlgili 25 soru bulundu
Break ifadesi döngü içerisinden çıkmak istenildiğinde kullanılır. for (int i; ;)// Sonsuz döngü { a = Convert.ToChar(Console. ReadLine()); if (i == 7) break; } //Kod burdan devam eder. Yukarıdaki örnekte console'dan girilen değer 7' ye eşit ise döngü sonlandırılır.
Bir döngü bloku içinde verilen bir break komutu, döngünün hemen o anda bitirilmesine yol açar. Program akışı döngüden sonra her ne varsa onunla devam eder. Sözgelişi, aşağıdaki program kullanıcı -99 girene kadar, verilen sayıları toplama ekler. break sadece döngüler içinde ve bir if şartı altında bir mânâ ifade eder.
Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
break İfadesi
çalışmasını bir anda durdurur. Böylelikle döngü hiç bir koşula bağlı kalmadan sonlanmış olur. break ifadesi sadece ve sadece içinde bulunduğu döngüyü sonlandırır. Eğer iç içe döngüler bulunuyorsa ve en içteki döngüde break kullanılmışsa sadece içteki döngü sona erer.
Java'da break deyimi , döngü içerisinde koşul sağlanmadan döngüyü bitirmek için kullanılır. Örnekte görüldüğü üzere döngü içinde ki koşul tamamlanmadan i değişkeni 5 değerine ulaştığında "break" komutu ile döngümüzü bitirebiliriz.
Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.
break deyimi, for , foreach , while , do-while ve switch yapılarının çalışmasını sonlandırmak için kullanılır. break deyiminde istenirse bir sayısal ifade belirtilebilir. Bu sayı iç içe yapılardan içten dışa kaç yapının aynı anda durdurulacağını belirler.
Birçok programlama dilinde olduğu gibi Python programlama dilide, döngü akışlarını değiştirmek için break ve continue ifadelerini kullanır. Döngüler belli bir şart sağlanana kadar kod bloğunun tekrarlamasını sağlamak için kullanılır ve programlama dilinin vazgeçilmez bir yapı taşlarından biridir.
break deyimi (C++)
deyimi, break içinde göründüğü en yakın kapsayan döngünün veya koşullu deyimin yürütülmesini sonlandırır. Denetim, varsa, deyimin sonunu takip eden deyime geçer.
Her 'case' ifadesinin sonunda 'break' komutu yer alır. Bu komutla döngü bitirilir.
while True: ifadesi yardımıyla bir döngü oluştur ve kullanıcı bu döngüden çıkmak istediğinde (yani q tuşuna bastığında), döngüyü kır ve programı sona erdir.
While döngüsü, programlama dillerinin neredeyse tamamında var olan, yaygın kullanılan bir döngüdür. Önceden belirlenmiş bir koşul bozulana kadar devam eder. Koşulun her kontrolünden sonra döngü içerisindeki işlemler bir kez yapılır. Koşul bozulduktan sonraki ilk kontrolde döngü terk edilir.
Döngümüz ilerlerken istediğimiz bir durumda durdurabilmek için break komutunu kullanırız. Python break komutunu gördüğünde döngüyü durdurarak döngüden çıkar.
Döngüler (Loops) tekrar eden kodlama işlerini kolaylaştırmak için kullanılır. Tekrar eden koşullu önermeler olarak da nitelendirilebilecek olan döngü kodları, tüm kod parçalarını belirli bir kural döngüsü içinde tekrarlamak için kullanılır.
Bir , for veya while deyiminin sonraki do yinelemesi aşağıdaki gibi belirlenir: Bir do veya while deyiminde, bir sonraki yineleme or while deyiminin do ifadesini yeniden değerlendirerek başlar. Deyimindeki continue bir for deyim, deyiminin döngü ifadesinin değerlendirilmesine for neden olur.
Bilgisayarın boot edilmesi, işletim sisteminin başlatılması için bilgisayarı hazırlamak anlamına gelmektedir. Daha kolay bir dille ifade etmek gerekirse boot etmek, bilgisayarın açma tuşuna basılması ile işletim sisteminin arayüzünün gelmesi arasındaki süreç olarak tanımlanmaktadır.
kırık, kırılmış, parçalanmış, kırılan.
while kod bloğundaki işlemleri sonlandırıp döngüyü başa almak için kullanılır. Bu ifadeyi kullandığımız an döngü başa dönecek ve bu koddan sonraki satırlar çalışmayacaktır.
For Döngüsünü Durdurma
Döngümüz ilerlerken istediğimiz bir durumda durdurabilmek için break komutunu kullanırız. Python break komutunu gördüğünde döngüyü durdurarak döngüden çıkar.
Türkçe olarak “-iken” anlamına gelen while kelimesi yazdığımız kodların her defasında tekrarlanmasını sağlar. Eğer koşul sağlanıyorsa tekrar döngüye girer, eğer sağlanmıyorsa döngü sona erer. Türkçe olarak “terketmek” anlamına gelen bu kelime Python dilinde döngüyü sonlandırmak için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri