"Emek olmadan yemek olmaz" Bu atasözü, bir şey elde etmek veya başarmak için çaba ve emek harcamak gerektiğini anlatır. Kolay yoldan, emek harcamadan bir başarıya ulaşılamayacağını, başarı için alın teri dökmek gerektiğini vurgular.
Cevap: yaşayabilmek, harcayabilmek için çalışıp kazanmak gerekir.
Emek Olmadan Yemek Olmaz sözü, ancak çalışıp çabalayarak başarılı olunabileceği anlamına gelir. Hem maddi hem de manevi kazançlar emek vererek elde edilir.
Emek olmadan yemek olmaz atasözü, tüm insanların bir şeyleri elde edebilmek için mutlaka bir çaba ve gayret göstermeleri gerektiğini bildiren bir sözdür. İnsanlar düzenli olarak çalışmadan istedikleri şeyleri elde edemezler.
Emek olmadan yemek olmaz atasözünde, kişinin temel ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf etmesi gerektiği vurgulanır. Sadece gayretli olan kişiler, başkalarına muhtaç olmaktan kurtulur ve hayatını idame ettirebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Bu atasözü hem maddi anlamda kullanılır hem de kişiyi çalışmaya teşvik etmek amacıyla kullanılır. Bir şeyleri elde edebilmek için çalışmak ve emek harcamak gerekir. Her yetişkin hayata tutunabilmek ve bir şeylere sahip olabilmek için çabalamak zorundadır. Kimse çaba harcamadan temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
Öfkeyle kalkan zararla oturur atasözü çok sık kullanılan öğütlerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre ise 'Aniden öfkelenerek sergilenen davranışlar yanlış sonuçlar doğurur' şeklinde tabir edilmektedir. Bu durum hem kalp kırmak hem de pek çok hata yapmak gibi anlamlar üzerinden dile getirilebilir.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Emek olmadan yemek olmaz atasözü, tüm insanların bir şeyleri elde edebilme...
-Emeksiz yemek olmaz: Ekonomik bir kazanç elde edilebilmesi için mutlaka çaba gösterilmiş, bir emek harcanmış olması gerekir. -Gül dikensiz, safa cefasız olmaz: Rahat ve mutlu bir sonuca ulaşmanın gerektirdiği maliyet veya sıkıntılara katlanmak gerekir.
Gün doğmadan neler doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir olayın ya da durumun sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtir. Geleceğin belirsiz olduğunu ve beklenmedik şeylerin olabileceğini ifade eder.
"Akıl akıldan üstündür" Atasözünün Anlamı: Bir kişinin aklı, başka bir kişinin aklını aşabilir ve daha üstün olabilir.
"Aç ne yemez, tok ne demez" Atasözünün anlamı insanların ihtiyaç ve durumlarına göre davranışlarının ve tutumlarının değişebileceğini vurgulayan bir sözdür. Atasözünün anlamı iki farklı durumu karşılaştırarak bu düşünceyi açıklar.
[1] Kişi, kendisi için önceden ne gibi hazırlıklar yapmışsa ileride onun veriminden yararlanır.
Nasıl, bir tek taş ile duvar örülemezse, insan da tek başına önemli bir işi başaramaz. Başkalarıyla ilişki kurmak, iş birliği yapmak zorundadır.
Her çok, azdan olur Atasözünün Anlamı: Büyük sonuçlar veya büyük başlangıçlar, küçük adımlar ve basit başlangıçlarla meydana gelir. Bu atasözü, bir şeyi başlatmanın önemini ve küçük adımların zamanla büyük sonuçlara yol açabileceğini belirtir.
Eski Dost Düşman Olmaz Olsa Da Dürüst Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar, yeni kazanılan dostlarla arada henüz sıkı bir bağ oluşmadığı için bu durum söz konusu değildir.
Dost acı söyler atasözü
İnsanın kusuru mutlaka görülür. Bazı kimseler, sırf canımız sıkılmasın diye, doğruyu söylemeye çekinirler. Ama yakın dostlar, düzeltmemiz için onu söylemeyi borç bilirler. Yine de doğru söz bize acı gelir.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
Gülü Seven Dikenine Katlanır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Ayağını yorganına göre uzat atasözü TDK'ya göre 'Yapacak olan harcamalar hiçbir zaman geliri aşmamalıdır' şeklinde ifade edilmektedir.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
"Ak köpeğe koyun diye sarılma " Atasözünün Anlamı: İnsanların dış görünüşlerine aldanılmaması gerektiğini, asıl önemli olanın iç güzellik ve kişilik olduğunu belirten bir atasözüdür.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri