Brokoliyi buzdolabında direk bir poşet içerisinde saklayabilirsiniz. Brokolinin kök kısmını su içerisine koyarak dolapta saklayabilirsiniz. Brokolinin etrafına nemli bir bez sererek buzdolabında saklayabilirsiniz.
Brokoli nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir? Tezgahta 2 gün, buzdolabında 7-14 gün, dondurucuda 8-12 ay boyunca.
Bu şoklama işleminden sonra süzgeç üzerine alıp fazla sularının akmasını bekliyoruz. Buzdolabı poşetlerimizin içerisine paylaştırıyoruz ve ağızlarını sıkıca bağlayıp buzluğumuza koyuyoruz. Evinizde brokoli bulunmadığı zamanlarda veya yaz aylarında çorbalarınızda rahatlıkla taze bir şekilde kullanabilirsiniz.
Brokoli pişerken yeşil kalması için çok haşlamamak lazımdır. Çok fazla haşlanan brokoli hem yumuşar hem de renk değiştirebilir. Bunun yaşanmaması için brokoliyi yeterli seviyede haşlamak gerekir. Fazla haşlanan brokolilerin besin değeri kaybolabilir.
Suyun içine 1 fincan sirke ekleyerek brokoli parçalarının daha da temiz olmasını sağlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar sirkeli suda bekleyen brokoliyi, musluk altında soğuk sudan geçirin ve dilediğiniz tarif için kullanın. Sirkeli su, bazı bitkilerde bulunan minicik böceklerin temizlenmesini sağlar.
İlgili 34 soru bulundu
Brokoliler 'blanche' dediğimiz şekilde sıcak suda bir miktar haşlanır ve buzlu suya alınarak şoklanır. Bu sayede pişmiş ve rengini koruyan brokoliler elde etmiş olursunuz. Bu şekilde porsiyonlarına bölünerek poşetlenir ve dondurucuda saklanır.
Haşlama Brokoli Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Brokoliler; vitamin değeri kaybedilmeden, kısa süre, hafif diri kıvamda ve canlı yeşil renkte kalacak şekilde haşlanmalıdır ve sıcak su içinde bekletilmeden, hemen haşlama suyu süzülmelidir.
Brokolinin buharda ve suyun içinde haşlanma süresi birbirinden farklıdır. Buharda haşlandığında ortalama 10 dakika yeterlidir. Bu süreden daha fazla pişerse tüm besin değerini kaybedebilir. Tencere içinde suyla beraber brokoli haşlamak istediğinizde 5 dakikayı geçmemelidir.
Sararan brokoli zehirli değildir, tüketen kişiler zehirlenmez. Ancak yenmemesi tavsiye edilir. Eğer brokolinin bir kısmı sarı ise, o kısmı çöpe atılır ve geri kalan yeşil kısmı kullanılır. Çiğ brokoli nasıl acı ise, sarardığında özellikle de piştiğinde acılığına acılık katar.
Biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve dilimleyip bir derin kaseye alın. Üstüne soğumuş brokolileri, mısırı, doğranmış turşuyu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Yağ, balzamik ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayın ve servis edin. Afiyetler olsun!
C VİTAMİNİ İLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUR!
Brokoli, iltihabı azaltmak, kan şekeri kontrolünü iyileştirmek, bağışıklığı güçlendirmek ve kalp sağlığını geliştirmek gibi çeşitli şekillerde sağlığınızı iyileştirebilecek, besin açısından zengin bir sebzedir.
Brokoli, kalp sağlığı için harikadır ve genel olarak kardiyovasküler hastalıkları önler. Kötü kolesterolün vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca tansiyonu düzenler ve yüksek tansiyonun da önüne geçer.
Brokolileri kaynayan suda fazla tutmamalısın. Brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir. Aksi halde besin değerini kaybedebilir. Haşlanmış olan brokolileri canlı yeşil renklerini kaybetmemeleri için haşlama suyundan çıkarıp buzlu su dolu bir kaba al ve 2 dakika kadar da burada bekletip şokla.
Brokoli, bireylerin vücudunda bulunan enfeksiyonları azaltmaktadır. Brokoli içerisinde Omega 3 yağ asitleri barınmaktadır. Bu yağ asitleri de vücuttaki iltihabı artırmaktadır.
Uzmanlar bu yüzden haftada bir iki kezde olsa brokoli tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Brokoli ve yoğurdu birlikte yemek bağırsak kanserini önlüyor hatta tedavi ediyor. Brokoli, kanserle mücadele eden sülforan maddesini içeriyor. Yoğurt ise içerdiği probiyotikler ile mide ve bağırsaktaki bakterileri önlemeye yardımcı oluyor.
Ancak brokoli çok fazla pişmeyi sevmeyen bir sebze olduğu için bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde pişerken rengini, dolayısıyla ona sağlık katan besin değerlerini kaybedebiliyor. O yüzden brokoliyi haşlarken bu adımları izlediğinizden emin olun.
bir baharat veya brokoli ile de çok iyi karışan baharat zencefildir. Bu iki bileşen, Asya mutfağında ve özellikle Hint mutfağında da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Zengin miktarda lif içermesinin ve bütün lif içeren besinlerin zayıflamaya yardımcı olmasının dışında sindirim sistemi sağlığına ciddi katkılarda bulunabilirler. Bu sebepten dolayı öğünlerde brokoliye yer verilerek kilo verme sürecini hem hızlandırır hem de sağlıklı bir şekilde kilo verilmesini sağlar.
Havuçları da salata kasesine brokolilerin üstüne alın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, sirke, nar ekşisi ve rendelenmiş sarımsağı güzelce karıştırdıktan sonra brokoli ve havuçların üstüne dökün. Son olarak yoğurdu da ekleyin ve dilediğiniz gibi servis edin.Afiyetler olsun!
Brokoli nasıl tüketilmelidir? Brokoli sebzesi pişirilerek tüketilebildiği gibi, çiğ olarak da beslenme düzenine eklenebilir. Pişirme yöntemi olarak haşlama ve buharda pişirme tercih edilebilir. Ancak brokolinin besin değerini kaybetmemesi için buharda pişirilmesi önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri