Brokoli kürünün 21 gün boyunca aralıksız uygulanması önerilir. 21 gün sürekli tüketilen brokoli kürü, günde 2 defa alınır. Kahvaltıdan önce 1. bardak; öğle yemeğinden önce de 2. bardak brokoli kürü içilir. 21 günün 21 günü de kürü uygulamanız gerekir.
Tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde beş dakika kadar kaynatılır. Sonrasında ise haşlanan brokoli suyu süzülür ve soğuması beklenir. Süzülen bu brokoli suyu yeşil renkte olacaktır. Bu şekilde elde edilen brokoli suyu soğuk bir meyve suyu gibi kahvaltıdan önce ya da öğle yemeğinden önce aç karnına içilmektedir.
Kürün etkili olabilmesi için 21 gün boyunca 1 günden uzun aralar vermemelisiniz. 21 günün bitiminde ise organlarınızın dinlenmesine süre tanımalı ve brokoli kürüne en az 3 gün mutlaka ara vermelisiniz.
Kalp hastalıkları, kanser, kemik, cilt yapısını iyileştirir, yanık ve kızarıklık izlerini giderir. Bağışıklığı güçlendirir ve kişiyi alerjilere karşı korur. Brokoli Suyu Neye İyi Gelir? Bilinen pek çok faydası bulunan brokoli suyu, vücut içerisinde pek çok durumda koruyuculuk görevi üstlenir.
İlgili 37 soru bulundu
Brokoli kürünün 21 gün boyunca aralıksız uygulanması önerilir. 21 gün sürekli tüketilen brokoli kürü, günde 2 defa alınır. Kahvaltıdan önce 1. bardak; öğle yemeğinden önce de 2. bardak brokoli kürü içilir. 21 günün 21 günü de kürü uygulamanız gerekir.
Brokoli suyu kürünü 21 gün boyunca tüketmeniz önerilir. Günde iki defa içilmesi tavsiye edilir. Kahvaltıdan önce bir bardak ve öğle yemeğinden de önce bir bardak olarak tüketilmelidir.
Brokoli suyu: Vücuttan ödem atmayı sağlar. Gaz sancısını önler. Metabolizmayı hızlandırır.
Her gün taze tüketilmesi önerilen brokoli kürü sabah kahvaltısından önce 1 bardak, öğle yemeğinden önce 2 bardak olmak üzere 21 gün boyunca uygulanmalıdır. Etkili bir sonuç almak adına 21 gün boyunca kesintisiz bir şekilde uygulanmalıdır.
Vücut direnci için gerekli vitamin ve mineralleri sağlayan brokolinin en sağlıklı tüketim şekli kaynatılıp üzerine limon ve yoğurt döküp yenilme şeklidir. Bunun yanı sıra çiğ halinde yüksek oranda su bulunur.
Biyoaktif bileşenleri içeren brokoli, pek çok turpgil ailesinden gelen sebzeler gibi kronik hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Çeşitli araştırmalar, brokolinin meme, prostat, mide, kolarektal, böbrek ve mesane kanserlerini önlemede ve tedavisi sırasında destek olduğunu belirtmiştir.
Brokoli suyu ve çorbası kişilerin sindirim sistemini çalıştırmaktadır. Özellikle bağırsak problemi yaşayan kişiler brokoli çorbası içerek, sindirimlerini kolaylaştırabilirler. Brokoli suyu bağışıklık sistemini artırır. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişiler bu besini sürekli olarak tüketebilir.
BROKOLİ: Sülfür içeren besinler karaciğeri temizler. Gıda yoluyla, çevresel faktörler ya da ilaçlar nedeniyle vücuda giren kimyasallardan kurtulmayı sağlar. Lahana ve brokoli iyi birer sülfür kaynağıdır. DEVEDİKENİ: Bu bitki hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara iyi gelir.
Brokoli pişmiş veya çiğ olarak yenebilir ikisi de tamamen sağlıklıdır ancak farklı besin profilleri sağlar. Kaynatma, mikrodalgada pişirme, tavada kızartma ve buharda pişirme gibi farklı pişirme yöntemleri, sebzenin besin bileşimini değiştirir, özellikle C vitamininin yanı sıra çözünür protein ve şekeri azaltır.
2) Brokoli ve Karnabahar
Kalın bağırsaklara gelerek sindirimi gerçekleşir. Bu nedenle brokoli ve karnabahar tüketildiğinde bir süre gaz problemi ile uğraşabilirsiniz.
Brokoli sapı, yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde diyet listelerinin aranan seçeneği olmaya uygundur. Yüksek lif içeriği ile tokluk hissi sağlamada ve sindirimin kolaylaşmasında önemli rol oynayarak kilo verme sürecinin daha kolay bir şekilde işlemesini sağlar.
Kahvaltıdan önce 1. bardak; öğle yemeğinden önce de 2. bardak brokoli kürü içilir. 21 günün 21 günü de kürü uygulamanız gerekir. Yapacağınız 1 günlük kaçamak, kürün etkisini azaltabilir.
En çok besin, çiğ brokolide bulunsa da bağırsaklarınızı en çok rahatsız eden ve en çok gaza sebep olan da yine çiğ brokolidir. Brokoli tüketiminin en yaygın görülen yan etkileri gaz, midede şişkinlik ve bağırsakta tahriştir. Bu yan etkilerin nedeni brokolinin yüksek lif oranından kaynaklanır.
Brokoli içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde sadece kilo vermeye değil, cilt sağlığına da oldukça etkilidir. İçerisindeki glukorafani sayesinde cildin hızlıca yenilenmesini sağlayan brokoli ile kısa zamanda kilo verebilir, istediğiniz fiziğe sahip olabilirsiniz.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
Selam, Haşlanmış brokoliler eğer hava almayacak bir kapta doğru soğuklukta bir dolapta kalırsa 4-5 güne kadar dayanır.
Araştırmacılar, çok geniş bir klinik deneyden elde ettikleri verileri analiz ederek, brokoli ve diğer krusifer sebzelerin tüketilmesinin, özellikle de GTM1 enziminden yoksun bireylerde daha düşük böbrek yetmezliği ile sonuçlandığını gösterdiler. Dr.
BROKOLİ YOĞURT İLE YENİR Mİ? Evet, brokoli yoğurt ile yenebilmektedir. Hatta yoğurt ile birlikte brokoli yemenin bağırsak kanserini önleme gibi bir tedavi yöntemi de vardır.
Brokolinin buharda ve suyun içinde haşlanma süresi birbirinden farklıdır. Buharda haşlandığında ortalama 10 dakika yeterlidir. Bu süreden daha fazla pişerse tüm besin değerini kaybedebilir. Tencere içinde suyla beraber brokoli haşlamak istediğinizde 5 dakikayı geçmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri