Brownie'nin pişip pişmediğini kontrol etmek için her zaman kürdanla kontrol etmeniz önemlidir. Kürdanı kekin tam ortasına batırdığınızda biraz nemli kırıntılar çıkmalıdır. Kırıntılar yoksa bu, kekinizin kuruduğunu gösterir.
Tarifte yazandan daha fazla miktarda şeker kullandığınızda ise elde edeceğiniz brownie'ler tıpkı karbonat ya da kabartma tozu eklediğinizde olacağı gibi pişerken köşelerden yükselir, ortasıysa çöker. Ancak bu, kabartma tozu kullandığınızdaki kadar çok belirgin şekilde olmaz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın kabımıza hamurumuzu alalım ve önceden ısıttığımız 170 derece fırında 25- 30 dakika pişirelim. Sıcağı çıkan brownielerimiz servise hazır. afiyet olsun.
İçerisinde az un olması sebebiyle kıvamı bildiğimiz keklerden ve tatlılardan çok daha farklı. Çikolata tadının buram buram hissedildiği bu enfes. Yerken ağızda kuru bir tat bırakmaz.
İlgili 26 soru bulundu
Brownie Tarifinin Püf Noktası
Fansız ayarda pişirmelisiniz, böylece üzerindeki dantel inceliğinde katman oluşacaktır. Fırında 20-22 dakikadan fazla tutmamaya özen gösterin.
Brownie yaparken en çok yapılan hata brownieyi çok pişirmekten kaynaklı oluyor. Brownielerinizi 160 derecede önceden ısıtılmış bir fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlayacaktır. Daha fazla pişirirseniz iç kısmı çok kuru kalır.
Brownie piştikten sonra sabırla soğumasını bekleyin
Siz hemen kesmeye çalışırsanız hem brownie'yi çatlatmış olursunuz hem de parçaları çok zor çıkarırsınız. Bunun yerine bırakın soğusun. Soğuduktan sonra tepsinin içinde kesin ve tabaklara alın. Ardından dondurmayla servis edin.
Kek harcını homojenize edin! Pişirme aşamasına dikkat! Fırından çıkan brownieyi hemen kesmeyin! 2 saat dinlendirin!
Brownie oldukça lezzetli çikolatalı bir kektir. İç kısmının akışkanlığı ile çikolata severlerin bir numaralı tercihleri genellikle browniedir. Genellikle sıcak tüketilmek tercih edilir. Hazır brownielerde aynı şekilde sıcak tüketime uygundur.
Evet; brownie'nin harcına kabartma tozu ya da karbonat eklediğinizde de pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.
Brownie Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı şeker. 2 su bardağı süt. 1 paket kakao.
Kapağını kapadıktan sonra brownilerinizi güneş ışığından uzak oda sıcaklığında ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.
Söz konusu brownie kurabiye püf noktaları olduğunda tercihin kuvertür ya da bar çikolatalardan yana olmalı. Bitter, sütlü ve beyaz çikolata seçenekleri arasından farklı damak zevklerine en uygun olanı tercih edebilirsin. Ancak kullandığın bitter çikolatanın kakao oranı, kullanacağın şeker miktarını da etkiler.
Bir gün önceden yaparsanız daha nefis oluyor. bir gün boyunca sofra bezi sarılı dursun.
Browni bir çeşit çikolatalı kektir. 19. yüzyılda ABD ve Kanada'da ortaya çıkmıştır. 1907'de şimdiki halini almıştır.
Brownie Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ 2 su bardağı un.
Önce sıvı malzemeleri, sonra un, kakao, vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180• fırında 25 dk pişiriyoruz. (Pişme süresi fırına göre değişebilir. ) Pişen keki 5 dk dışarıda dinlendirdikten sonra sosunu döküyoruz.
Büyük boy kare borcama veya bu ölçülerde bir tepsiye yağladıktan sonra hamuru boşaltırız. Kekimizi pişirelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişiririz.
Ağızda dağılan bir brownie elde etmenin en iyi yolu, piştikten sonra bir saat kadar buzdolabında bekletmektir. Herhangi bir zaman sıkıntınız yoksa, bu yöntem işe yarayacaktır. Ancak sonrasında dolapta unutmamaya dikkat edin. Aksi takdirde fazla bekletilmesi kekin kurumasına yol açabilir.
Brownie ertesi gün yenir mi? Bu özelliklerden kaynaklanan ıslaklık ve yoğunluk tam da hedeflenen kıvamdır. Eğer biraz sabırlıysanız Brownie oda ısısına geldikten sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında bir gün boyunca bekletmenizi öneririm.
Yumurtasız Brownie Tarifi Gerekli Malzemeler;
6+2 yemek kaşığı kakao. 12 yemek kaşığı esmer şeker. 2 yemek kaşığı sıvı kahve (filtre veya granül olabilir) 1 su bardağı su (200 ml.
Öncelikle merhaba, browni çatlamaması büyük ölçekli malzemelerden kaynaklanıyor olabilir. Bu malzemelerin kesinlikle oda sıcaklığında olması gerekiyor. Aksi takdirde kesilebiliyor ve buda yaptığın şeyin istediğin gibi olmamasına neden oluyor.
Fırın fanı, temelde fırının içindeki sıcak havayı dağıtmak ve fırının içinde dolaştırmak için kullanılıyor. Fırında bir şeyler pişirirken fanını da çalıştırdığınızda sıcak hava yemeğin tüm yüzeylerine daha iyi ulaşıyor. Bu sayede yemeğin daha hızlı ve homojen bir şekilde pişmesini sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri