Düzenli olarak bıttım sabunu kullanmak, cildin çok daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. 2- Güneş lekelerine karşı korur: Bıttım sabunu yaz aylarında kullanıldığı takdirde cildi güneş lekelerine karşı korur. Var olan lekelerin de çok daha hızlı bir şekilde geçmesini sağlar.
Bıttım sabunu cildi beyazlatır mı sorusunun yanıtı düzenli kullanımda cilt renginin açılmasına yardım edeceği olacaktır. Düzenli olarak bıttım sabununu cildinize uygularsanız kararmış bölgelerin renginin açılacağını fark edeceksiniz.
Kelliği ve saçların beyazlaşmasını önleyen sabuna büyük ilgi Arap turistler de Türkiye'den doğal sabun alıyor Saçların dökülmesini ve ağarmasını önleyen bıttım sabunu, sadece kelliğe değil, uyuza, egzamaya, sedefe ve mantara da iyi geliyor.
Vücudun temizliği için de bıttım sabunu oldukça başarılı bir tercihtir. Cilde düzenli bıttım sabunu kullandığınızda peeling etkisiyle cildinizi pürüzsüzleştirir ve güzelleştirir. Bıttım sabunu güneş lekeleri, doğum ve hamilelikte oluşan lekelerin görünümünün hafifletilmesine yardımcı olur.
Saçlarınızın dökülmesinden şikâyetçiyseniz mutlaka bıttım sabunuyla saçlarınızı yıkamayı denemelisiniz. 7-8 ay içerisinde tamamen parlak, ipeksi, güçlü, kepeksiz saçlara kavuşabilirsiniz. Tamamen doğal içerikli olan bıttım sabunu antiseptik özellik taşır.
İlgili 20 soru bulundu
Hakiki bıttım sabunu ilk üretildiğinde yeşil renk de olurken zamanla bekledikçe rengi sarı renge döner.
İçeriğindeki bileşenler, saç derisinin temizlenmesine, saç köklerinin güçlendirilmesine ve saç tellerinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle, bıttım sabunu, saç uzamasını teşvik etmekte etkili olabilir. Bıttım sabunu düzenli kullanıldığında, cilt ve saç bakımında fayda sağlayan bir üründür.
Cilt Beyazlatıcı Sabun düzenli kullanımda ölü cilt hücrelerinin atılmasında, cilt renginin açılmasında ve cildin beyazlamasında son derece etkilidir. Koltuk altı, diz kapağı, kol dirsekleri gibi çeşitli nedenlerle kararmış olan bölgelerin renginin açılmasını sağlar.
Ürünün üretim aşamasından sonraki ilk hali yeşil renk tonundayken bekledikçe kuruyan Saf Bıttım sabunu sarımtırak renk almaya başlar bu durum tamamen doğal bir oluşumdur. Sabun yapısında bozulma,küflenme vs.gibi oluşumların olabilmesi mümkün değildir,Sabun bekledikçe yoğunlaşan yapıya sahiptir.
Bıttım sabunu, günlük kullanıma uygun bir üründür. Ancak, özellikle cilt hassasiyeti olan kişiler, her gün kullanmadan önce doktorlarına danışabilirler.
Bıttım Sabunu Saça Faydaları
Tamamen doğal içeriğe sahip olan bıttım sabununu kullanırken kimyasal ürünlerin kullanımından kaçınılması gerekir. Aksi taktirde faydası yeteri kadar görülmeyebilir. Uzmanlar bıttım sabununu düzenli kullanan kişilerin saç beyazlamasına fayda sağladığını belirtmektedir.
Düzenli kullanılması ve her yıkamada uygulanması önerilir. Bir yıkamada şampuan, bir yıkamada bıttım sabunu kullanımı etkili sonuçlar almanızı engeller. Her gün değil ama haftada 2 ya da 3 kez kullanmanızda fayda vardır. Sabundaki doğal yağın, saçlarınıza bakım yapmasına izin vermeniz daha doğru olacaktır.
Bıttım sabunu sivilce, akne ya da siyah nokta tedavisi için kullanıldığında, haftada iki veya üç kez uygulama yapılmalıdır. Önce sıcak su ile yıkanan yüze sabun köpüğünden hafif masajla maske yapılmalıdır. Birkaç dakika bekledikten sonra önce ılık su, ardından soğuk su ile yüz iyice yıkanmalıdır.
Cildi fazla yağlardan arındırması bakımından etkili olan yeşil bıttım sabunu, yağlı cilde sahip olan kişiler tarafından tercih edilen bir üründür. Olgunlaşmış menengiç tanelerinden elde edilen sarı tonlarındaki ise, normal ve kuru cilt tipinde olan kişiler için uygun olduğu düşünülür.
Bıttım sabununu kullananların hepsi yüzde tüylenme yapmadığını belirtmişlerdir. Bıttım sabunu kullananlar bu sabunun yüz tüylerinde her hangi bir artış olmadığını söylüyorlar. Ayrıca, bıttım sabunu hakkında yapılan araştırmalarda yüzde tüylenme yaptığına dair bir bulguya rastlanmamıştır.
Yüz, saç ve vücut temizliğinde oldukça etkilidir. Sentetik kimyasallarla birlikte kullanılmaması tavsiye edilir. Yüz ve vücut kullanımında köpürtülerek 2-3 dakika bekletilip bol su ile durulanırsa daha etkili bir sonuç alınır. Günde 2 sabah ve akşam düzenli kullanılması önerilir.
Egzama, mantar ve kepek gibi cilt sorunlarını geçirmesiyle meşhur olan Bıttım sabunu, Siirt ile özdeşlemiş durumdadır.
Bıttım sabunu kepek ve mantar hastalığına iyi gelen ve daha birçok faydası olan %100 doğal bir üründür. Saçları besler, yumuşatır, erken beyazlamasını önler ve deri döküntülerine iyi gelir.Sabunun ilk yapıldığı yer Mardin'in Botan bölgesi olmakla beraber Siirt ile bütünleşmiştir.
Sabunu kafama güzelce sürdüğümde rahatça köpürüyor.
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Karbonat, cilt beyazlatmada oldukça etkili bir maddedir. Bir miktar süt ile karbonatı lapa haline getirin ve istenilen bölgeye uygulayın. Düzenli şekilde uyguladığınızda cildiniz istediğiniz tona kavuşacaktır.
Bıttım sabunu ile yıkanan saçlarda kuruluk meydana gelmemektedir. Bıttım sabunu, saçların beyazlamasını geciktirip, saçlar adına iyi bir arındırıcıdır. Mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarına da iyi gelmektedir.
%100 Doğal Kostiksiz MEŞE KÜLÜNDEN Tamamen Doğal BITTIM Sabunu TEK ADET. Doğal bıttım yağı, meşe külü ve kaya tuzu içeriği ile vücuttaki mikropları kırar ve başta sedef, egeme gibi çeşitli deri hastalıkları iyi gelir.
Düzenli olarak bıttım sabunu kullanmak, cildin çok daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. 2- Güneş lekelerine karşı korur: Bıttım sabunu yaz aylarında kullanıldığı takdirde cildi güneş lekelerine karşı korur. Var olan lekelerin de çok daha hızlı bir şekilde geçmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri