Bıttım sabununu kullananların hepsi yüzde tüylenme yapmadığını belirtmişlerdir. Bıttım sabunu kullananlar bu sabunun yüz tüylerinde her hangi bir artış olmadığını söylüyorlar. Ayrıca, bıttım sabunu hakkında yapılan araştırmalarda yüzde tüylenme yaptığına dair bir bulguya rastlanmamıştır.
Bıttım sabunu, yüz için özel olarak formüle edilmemiş olsa da, bazı kişiler tarafından yüz temizliği için kullanılabilir. Ancak bıttım sabunu gibi doğal ürünlerin kullanımı herkes için uygun olmayabilir. Bıttım sabunu, cilt hassasiyeti olan kişilerde tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir.
Vücudun temizliği için de bıttım sabunu oldukça başarılı bir tercihtir. Cilde düzenli bıttım sabunu kullandığınızda peeling etkisiyle cildinizi pürüzsüzleştirir ve güzelleştirir. Bıttım sabunu güneş lekeleri, doğum ve hamilelikte oluşan lekelerin görünümünün hafifletilmesine yardımcı olur.
Cildi fazla yağlardan arındırması bakımından etkili olan yeşil bıttım sabunu, yağlı cilde sahip olan kişiler tarafından tercih edilen bir üründür. Olgunlaşmış menengiç tanelerinden elde edilen sarı tonlarındaki ise, normal ve kuru cilt tipinde olan kişiler için uygun olduğu düşünülür.
Bıttım sabunu cildi derinlemesine temizler, gözenekleri açar ve kir, yağ ve toksinlerin giderilmesine yardımcı olur. Sabun, akne ve sivilceye eğilimli ciltler için etkili bir temizlik ürünüdür. Sivilce oluşumunu azaltabilir ve mevcut sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Bıttım sabununu kullananların hepsi yüzde tüylenme yapmadığını belirtmişlerdir. Bıttım sabunu kullananlar bu sabunun yüz tüylerinde her hangi bir artış olmadığını söylüyorlar. Ayrıca, bıttım sabunu hakkında yapılan araştırmalarda yüzde tüylenme yaptığına dair bir bulguya rastlanmamıştır.
Bıttım sabunu cildi beyazlatır mı sorusunun yanıtı düzenli kullanımda cilt renginin açılmasına yardım edeceği olacaktır. Düzenli olarak bıttım sabununu cildinize uygularsanız kararmış bölgelerin renginin açılacağını fark edeceksiniz.
Saçları besler ve yumuşacık hale getirir. Aynı zamanda, saçların erken beyazlamasını da önler. Bıttım sabununun rengi sarı ve yeşil olur.
Ürünün üretim aşamasından sonraki ilk hali yeşil renk tonundayken bekledikçe kuruyan Saf Bıttım sabunu sarımtırak renk almaya başlar bu durum tamamen doğal bir oluşumdur. Sabun yapısında bozulma,küflenme vs.gibi oluşumların olabilmesi mümkün değildir,Sabun bekledikçe yoğunlaşan yapıya sahiptir.
Saçlarınızın dökülmesinden şikâyetçiyseniz mutlaka bıttım sabunuyla saçlarınızı yıkamayı denemelisiniz. 7-8 ay içerisinde tamamen parlak, ipeksi, güçlü, kepeksiz saçlara kavuşabilirsiniz. Tamamen doğal içerikli olan bıttım sabunu antiseptik özellik taşır.
Yüz, saç ve vücut temizliğinde oldukça etkilidir. Sentetik kimyasallarla birlikte kullanılmaması tavsiye edilir. Yüz ve vücut kullanımında köpürtülerek 2-3 dakika bekletilip bol su ile durulanırsa daha etkili bir sonuç alınır. Günde 2 sabah ve akşam düzenli kullanılması önerilir.
Bıttım sabunu saç diplerini besler ve kepek oluşumunu engeller. Bıttım sabunu, sivilceleri kurutur, cildi aknelerden temizler. İçerdiği vitamin ve mineraller ile cildin nem oranını dengeler.
Mevcut sivilceye, sivilce izlerine iyi gelen sabun markalarından bazıları Imex, Capilla, Acnelica, Beisya, Softto Plus olarak sayılabilir.
Düzenli kullanılması ve her yıkamada uygulanması önerilir. Bir yıkamada şampuan, bir yıkamada bıttım sabunu kullanımı etkili sonuçlar almanızı engeller. Her gün değil ama haftada 2 ya da 3 kez kullanmanızda fayda vardır. Sabundaki doğal yağın, saçlarınıza bakım yapmasına izin vermeniz daha doğru olacaktır.
Bıttım sabunu kepek ve mantar hastalığına iyi gelen ve daha birçok faydası olan %100 doğal bir üründür. Saçları besler, yumuşatır, erken beyazlamasını önler ve deri döküntülerine iyi gelir.Sabunun ilk yapıldığı yer Mardin'in Botan bölgesi olmakla beraber Siirt ile bütünleşmiştir.
Sabun, düzenli olarak ve uzun süre boyunca kullanılırsa saç tellerinin canlanmasına ve çıkan saçların kalın formda olmasına yardım eder. Bunun için saçlarınızı en az 8-9 ay boyunca haftada 2-3 kez bıttım sabunu ile yıkamanız gerekir.
Gerçek bıttım sabununda yüksek miktarda bıttım bitkisinin yağının bulunduğunu belirten Yurtsever, bu sabunun renginin yeşil olduğunu kaydetti. Yurtsever, bıttım bitkisinin bir nevi yabani Antep fıstığı olduğunu, dağ ve ormanlarda doğal ortamda yetiştiğini aktardı.
Sabunu kafama güzelce sürdüğümde rahatça köpürüyor.
Bıttım sabunu cilt bakım ürünü satan mağazalardan ve aktarlardan temin edilebilir. Bu sabunu online satış mağazalarından tekli ve set olarak sipariş etmek de mümkün.
Egzama, mantar ve kepek gibi cilt sorunlarını geçirmesiyle meşhur olan Bıttım sabunu, Siirt ile özdeşlemiş durumdadır.
Lavanta, bıttım, keçi sütü, kayısı, kükürt ve papatya sabunu gibi pek çok çeşitte ürün bulunmaktadır. Doğal sabun ürünlerinin raf ömrü ne kadardır? Üretilen doğal sabunları, saklama koşullarınıza bağlı olarak 1-2 yıl boyunca saklayabilirsiniz.
Yüzünüzü sadece suyla temizledikten sonra sabunu köpürterek yüzünüze uygulamalı ve yine bol su ile durulamalısınız. Düzenli kullanımınızda yüzünüzdeki siyah noktaları gidermeye ve yeni siyah noktaların oluşmasına engel olmaya da yardımcı olur.
Bıttım sabunu sivilce, akne ya da siyah nokta tedavisi için kullanıldığında, haftada iki veya üç kez uygulama yapılmalıdır. Önce sıcak su ile yıkanan yüze sabun köpüğünden hafif masajla maske yapılmalıdır. Birkaç dakika bekledikten sonra önce ılık su, ardından soğuk su ile yüz iyice yıkanmalıdır.
Düzenli olarak bıttım sabunu kullanmak, cildin çok daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. 2- Güneş lekelerine karşı korur: Bıttım sabunu yaz aylarında kullanıldığı takdirde cildi güneş lekelerine karşı korur. Var olan lekelerin de çok daha hızlı bir şekilde geçmesini sağlar.
Eşek sütü sabunu, cildin nem dengesini korumaya ve canlı görünmesine yardımcı olarak düzenli kullanımda yüz bölgesinde elastikiyet ve parlaklık sağlar. Ölü hücreleri ciltten uzaklaştırır ve yeni hücre oluşumuna katkı verir. Yüzdeki akne ve leke gibi cilt problemleri ile savaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri