Kullanım: Bıttım (menengiç) yağı saç diplerine sürülüp parmak ucuyla 2-3 dakika masaj yapılır. Minimum 45 dakika bekletilip ardından durulanır. Saklama Koşulları ve Uyarılar: Güneş ışığı, sıcaklık ve nemden koruyunuz. Serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi önerilir.
Bu işlem bıttım sabununun saç derisine iyice nüfuz etmesini sağlayacaktır. Beş dakika beklemenin ardından saçlar bol suyla durulanmalıdır. Bıttım sabununu kullanırken yanında hiçbir kimyasal ürün kullanılmaması gerekiyor. Doğal içerikli şampuanların kullanılmasında sakınca yoktur.
Bıttım sabunu, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen bıttım ağacının yağından yapılan bir çeşit doğal sabundur. Yapımında kullanılan bıttım yağı, saç dökülmesi, kepek, egzama gibi saç ve cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.
BITTIM SAÇ KREMİ 1 adet Bıttım Saç Kremi (250 ml) KULLANIM ŞEKLİ Saçlarınızı biraz ıslatın ve bıttım saç kremini saçlara sürerek saç diplerine masaj yaparak 10 – 15 dk. uyguladıktan sonra su ile durulayabilirsiniz. Haftada 2 – 3 gün arasında kullanılır.
Bu mucize bitkinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Vücuttaki egzama, mantar, sedef hastalığı, sivilce, yara ve tahrişlere karşı etkilidir. Antiseptik mikrobisid özelliği sayesinde çoğu cilt hastalığına çok iyi gelmektedir. Saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur ve düzenli kullanımda yeni kök oluşumunu sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
Bıttım sabunu, saç derisini derinlemesine temizler ve gözenekleri açar. Bu, sağlıklı saç uzamasını teşvik eder. Saç tellerini temizler ve doğal parlaklıklarını geri kazandırır. Saçın daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Bıttım yağı günlük cilt bakımında da kullanılabilir. Nemlendirici özelliği sayesinde cildin daha parlak ve canlı kalmasını sağlar. Özel olarak formüle edilen Eyüp Sabri Tuncer Doğal Bıttım Yağlı Sıvı Sabun 500 ml sülfat içermeyen içerme. Doğal Bıttım Yağı ile cildinizin canlanması ve beslenmesinde etkili gösterir.
Saç bakım yağları, elde edilmek istenilen sonuca göre çeşitli şekillerde kullanılabilir. Şampuan kullanmadan önce yağı kuru saçınıza uygulayın. Saç derinize masaj yaparak, saçınızın uzunluğu boyunca dağıtın. Derin bakım için 30 dakika ila birkaç saat, hatta gece boyunca saçınızı sararak bekletin.
Uygulama sonrası durulama gerektirmeyen ürünümüzü maske gibi kullanmayı tercih ederseniz duştan 30 dakika önce saçınıza sürüp sonrasında durulayarak kullanım sağlayabilirsiniz. Günlük kullanıma uygun olan ürünümüzü haftada en az 2 kez kullanmanızı öneriyoruz.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Bıttım yağı, Mardin'de yetişen aşılanmamış fıstık ağnın bıttım adı verilen meyvelerden, soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmiş, içilebilir bir yağdır.
Vücuda faydalı olan bıttım sabunu lekelere de iyi gelir ve lekelerinizi geçirir. Çünkü bıttım sayesinde cildinize peeling yapmış gibi olursunuz. Böylece cilt kusurları ve pürüzleri de gidecektir.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Doğal Yağ Bakımı Yapın
Saç tipinize bağlı olarak, ayda bir veya iki kez doğal yağlar ile saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Uyumadan önce hindistan cevizi, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçınıza maske yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin.
Saç yağı uyguladıktan hemen sonra saçınızı taramaktan kaçının. Saçınızın kırılgan olduğunu ve saç derinizin yağlandıktan sonra rahatladığını biliyor muydunuz? Bu nedenle, saç dökülmesi ve kırılmasına neden olabileceğinden, yağı uyguladıktan hemen sonra saçlarınızı taramaktan kaçınmanızda fayda var.
Saç bakım yağı nasıl kullanılır sorusunu merak eden kullanıcılar, bu yağları ıslak saça uygulanabileceği gibi kuru veya nemli saça da uygulanabilmektedir.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler.
Yıpranmış saçlara hangi yağ iyi gelir? Yıpranmış saçlar için; hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, shea yağı kullanılabilir.
Bıttım yağı; Bıttım Yağı ,Bıttım ağaçlarından elde edilen bıttım adı verilen meyvelerden elde edilir. Bıttım meyvesi değirmenlerde veya havanlarda dövülerek posasından ve yağından ayrılır. Bu işlemden sonra bıttım yağı elde edilmektedir.
Kullanım: Saçlarınızı yıkadıktan sonra parmak uçlarınız ile alabileceğiniz miktarda kremi saçınızın tümüne ve kafa derinize, parmak uçlarınızla masaj yaparak yediriniz. 2 dakika bekletip durulayınız. Her yıkamada tekrarlayınız. Farkı ilk kullanım sonrasında dahi hissedeceksiniz.
Bıttım sabunu sivilce, akne ya da siyah nokta tedavisi için kullanıldığında, haftada iki veya üç kez uygulama yapılmalıdır. Önce sıcak su ile yıkanan yüze sabun köpüğünden hafif masajla maske yapılmalıdır. Birkaç dakika bekledikten sonra önce ılık su, ardından soğuk su ile yüz iyice yıkanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri