1-2 cm boyunda olan çimler öğütülür. Süzülür, posasından ayrılır. Buğday şırasına azar azar un ilave edilerek ayran kıvamına getirilir, yaklaşık 15-20 saat kaynatılır. İstenen kıvama gelen uğut, cam kavanozlarda ambalajlanıp satışa hazır hale gelir.
Bağışıklığı güçlendirici ve kanseri önleyici etkileri vardır. Hücreleri yenilediği için kanser tedavisnde kullanılan bir üründür. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
Kesilen buğday çimleri çoğunlukla suyu çıkarılarak içilir ama salatalara katarak da tüketilebilmektedir. Buğday çimi yetiştirme işlemi topraksız olarak, sulu tarım uygulamaları eşliğinde de gerçekleştirilebilmektedir. Eğer toprak kullanılacaksa, ilaçsız ve temiz olmasına dikkat edilmelidir.
Saçak kökleri ve filizleri yeşillenirse uhut acımtırak olur ve tat özelliğinden uzaklaşır. Yeşerme başlamadan yani olgunlaşan çimler bir tokmak veya yuvarlak bir taş ile dövülerek ezilip suyu alınır. Elde edilen bu suya çok az bir miktar su katılarak, büyük bir kap içerisinde kaynatılmak üzere ateşin üzerine konur.
İlgili 26 soru bulundu
1-2 cm boyunda olan çimler öğütülür. Süzülür, posasından ayrılır. Buğday şırasına azar azar un ilave edilerek ayran kıvamına getirilir, yaklaşık 15-20 saat kaynatılır. İstenen kıvama gelen uğut, cam kavanozlarda ambalajlanıp satışa hazır hale gelir.
Şekerle su kaynatılır, nişasta bir su bardağı su ile ezilir. Ezilen nişasta kaynayan şekerli suya karıştırılarak ilave edilir. Kaynayan malzeme katılaşınca kaselere boşaltılır, soğuyunca servis yapılır.
Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir. Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Diş sağlığını destekler. Ve en önemli etkilerinden biri olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir.
Buğday çimi,sıvı bir oksijen deposudur. Bol klorofil dışında yüksek miktarda vitamin, mineral içerir. Özellikle, demir, A vitamini, E vitamini ve C vitamini yönünden zengindir. Buğday çimi, A vitamininin en çalışkan grubu olan; alfa-karoten, beta-karoten, ksantofil ve zeaksantin maddelerini içerir.
Her iki çimin tadıyla ilgili olarak; buğday çimi, arpa çimine nazaran daha hafiftir, biraz şekerli gibidir. Arpa çimi, diğer tatlar ile karıştırılarak tüketilebilir. Buğday çimi suyu, tatlı ve lezzetli bir tada sahiptir ve tadını diğer malzemelerle tatlandırmak zorunda kalmazsınız.
- Sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml (yaklaşık 3 çorba kaşığı), - Tedaviye destek amaçlı içildiğinde ise günde 60-90 ml'dir. Maksimum fayda için sabah aç karnına içilen bir bardak su sonrası aç karnına içilmesi ve üzerine 10-15 dakika bir şey yenmemesi önerilir.
Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı onarıyor ve kanı temizliyor. Prof. Dr. Erkan Topuz, buğday çimi suyunun düzenli kullanılmasını öneriyor.
Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.
Bileşimi. Buğday çimi iyi bir Potasyum, çok iyi lif, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin K, Ribofilavin, Niacin, Vitamin B6, Pantotenik Asit, Folik Asit, Krom, Çinko, Selenyum, Demir, Manganez, Bakır, kaynağıdır.
lik taze sıkılmış buğday çimi suyu kavanozlarının iki tanesini ilk iki günlük kullanım için buzdolabına, geri kalanı derin dondurucuya koyun.
Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
Nesillerdir doğal ve bütünsel tıpta büyük rol oynayan bu çim türünde bulunan en etkili bileşen, bitkilere yeşil rengini veren pigment olan klorofildir. Alyuvarlarda oksijen taşınmasında görevli olan hemoglabin gibi davranan klorofil, bedendeki oksijen seviyesini arttırır.
Aşurelik buğday da çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın.
Buğday çimi tozu; hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarında düzenleyici rol oynuyor. Sindirim sistemini çalıştırdığı için kilo vermeyi de hızlandırıyor, diyet yapanların yaşamını kolaylaştırıyor. Enerji depolamak isteyenler için süper tozlar en doğal kaynak.
Küf Gelişimi
Buğday çimi nemli bir ortamda büyüyen köklü bir bitki ve bu nedenle üzerinde küf oluşumları görmek mümkün. Her ne kadar mavi küfleri yıkayarak temizlemek mümkün olsa da kahverengi ve beyaz küfler gördüğünüz zaman onu atmanız daha iyi olacaktır.
Besin değerleri
Buğday filizinin 100 gramında 153 kalori, 6 gram protein, 31 gram karbonhidrat, 7 gram şeker var. Yağ, kolestrol yok. %47.8'i su, glisemik endeksi de 23, yani gayet düşük. Filizlendirme gıdanın besin yoğunluğunu arttırdığından buğday filizleri vitamin, mineral, antioksidan bakımından çok zengin.
Sirke ve tuz . Bu kombinasyon ayrıca yabani otları öldürür ve onları sonsuza dek yok eder. Böyle bir çözüm hazırlamak için 5 litre sirke ve bir bardak tuzu karıştırın.
Paluze (Felûzec), nişasta ve şekerle yapılan ve üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilen bir tür Osmanlı tatlısıdır. Kıbrıs mutfağında yer alır.
Pelise (Hastalığa Karşı Süper Çözüm) Tarifi Nasıl Yapılır? Un ve şekeri su ile karıştırın, toplanma olmaması için mikserle karıştırıyorum, ocağa alıp pişerken yağ ilave edip karıştırın. Kaynayınca servis tabağına alıp üzerine tarçın serperiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri