Buğday çimi suyu, kanı alkalize eder. Ayrıca vücutta enzim aktivitesini arttır. Yani vücudun gerekli işlevlerini kolaylaştırır. Kısace buğday çimi suyu içtiğinizde; su, oksijen, enzimler, protein, fitokimyasallar, klorofil, karotenler, yağ asitleri, demir, çinko, magnezyum ve selenium gibi besin öğelerini alırsınız.
Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir. Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Diş sağlığını destekler. Ve en önemli etkilerinden biri olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir.
Buğday çimi; toz haline getirilmiş kapsüllerde, sıvı süspansiyonlarda, toz halinde veya taze suyu sıkılarak tüketilir. Buğday çimi suyu, popüler bir içecektir. Sadece taze olduğunda ve biçilip hemen ardından aç karnına alındığında sağlığa yararlı olduğu düşünülmektedir.
Topraktan Gelen Yemyeşil Tazelik Buğday Çimi Suyu
Adeta yoğunlaştırılmış bir vitamin ve mineral kaynağı olan bu gıda, genellikle suyu çıkartılarak tüketilir. Birçok faydalı sebze gibi buğday çimi suyunun da tadı bazılarına hoş gelmeyebilir.
- Sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml (yaklaşık 3 çorba kaşığı), - Tedaviye destek amaçlı içildiğinde ise günde 60-90 ml'dir. Maksimum fayda için sabah aç karnına içilen bir bardak su sonrası aç karnına içilmesi ve üzerine 10-15 dakika bir şey yenmemesi önerilir.
İlgili 20 soru bulundu
Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.
Her iki çimin tadıyla ilgili olarak; buğday çimi, arpa çimine nazaran daha hafiftir, biraz şekerli gibidir. Arpa çimi, diğer tatlar ile karıştırılarak tüketilebilir. Buğday çimi suyu, tatlı ve lezzetli bir tada sahiptir ve tadını diğer malzemelerle tatlandırmak zorunda kalmazsınız.
Bileşimi. Buğday çimi iyi bir Potasyum, çok iyi lif, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin K, Ribofilavin, Niacin, Vitamin B6, Pantotenik Asit, Folik Asit, Krom, Çinko, Selenyum, Demir, Manganez, Bakır, kaynağıdır.
Önce torf toprak yayılır, üzerine filizlenmiş buğdaylar ve tekrar toprak. Elinizle de bastırın, tamam. Son aşama buğday çiminin toprağını sürekli nemli kalacak şekilde sulamak ve güneşli bir yerde bir hafta bekletmek. Toprak, su ve güneş... Buğday çimlerinizi bir hafta sonunda uçlarından kesip kullanabilirsiniz.
Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
Buğday Çimi Tozu nasıl üretilir? Buğday tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir haftanın sonunda kesilip kurutularak elde edilir.
Nesillerdir doğal ve bütünsel tıpta büyük rol oynayan bu çim türünde bulunan en etkili bileşen, bitkilere yeşil rengini veren pigment olan klorofildir. Alyuvarlarda oksijen taşınmasında görevli olan hemoglabin gibi davranan klorofil, bedendeki oksijen seviyesini arttırır.
Bu nedenle buğday ürünlerine alerjiniz varsa buğday çiminden de uzak durmanız önerilir. Ayrıca çölyak hastalığınız varsa da buğday çiminden uzak durabilirsiniz çünkü hem çölyak hastalığı hem de gluten intoleransı buğday çimi tüketiminde sıkıntı doğuruyor.
Yaygın bir buğday bitkisi olan Triticum aestivum'un taze filizlenmiş yapraklarından hazırlanır ve birçok farklı vitamin ve mineral için mükemmel bir kaynaktır: Demir, klorofil, magnezyum, kalsiyum ve amino asitlerin yanı sıra A, C ve E vitaminlerinde özellikle yüksektir.
Aç ya da tok karnına fark etmeden su ile seyrelterek günde 1 ya da 2 defa tüketebilirsiniz. Ilık suya 2 tatlı kaşığı buğday çimi sirkesi eklemek yeterlidir.
Buğday Kaç Ayda Yetişir? Buğday ekimi yapıldıktan sonra ortalama olarak 8 ay içerisinde yetişir. 8-10 derece arasında olan toprak ısısında ekilen buğdaylar, 7 ile 10 gün içerisinde toprak yüzeyine çıkarak belirgin bir hale gelir.
Aşurelik buğday da çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın.
Buğday, tohum şeklinde ekim-kasım-aralık aylarında ekiliyor.
Buğday Çimi: Buğday çimi mineral, vitamin ve amino asit açısında çok zengindir. Bu nedenle kedilerin günlük beslenmelerinde tamamlayıcı rol oynamaktadır.
Kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır, Mide ve bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar, Yüksek oranda lif içerdiği için metabolizmayı hızlandırır. ANTİ -AGİNG ve ANTİOKSİDAN özelliği gösterir.
Sağlıklı Sindirime Yardımcı Olur
Buğday çiminin içerdiği enzimler, vücudunuzun yiyecekleri parçalamasına ve sindiriminizin iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca sisteminizi detoksifiye ederek; şişkinlik, gaz ve mide rahatsızlığının azalmasını da sağlayabilir.
Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı onarıyor ve kanı temizliyor. Prof. Dr. Erkan Topuz, buğday çimi suyunun düzenli kullanılmasını öneriyor.
Arpa çiminde bulunan C vitamini ve bakır, bağışıklık sistemini güçlendirmekten sorumludur. Soğuk algınlığı ve öksürük gibi vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırırlar. Ayrıca stres ve yorgunlukla mücadele ederler.
Bağışıklığı güçlendirici ve kanseri önleyici etkileri vardır. Hücreleri yenilediği için kanser tedavisnde kullanılan bir üründür. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri