Buğulu göz makyajı, far ya da göz kalemlerini güzelce dağıtarak ortaya çıkarabileceğin harika dumanlı görünümler ortaya çıkarır. Vurguyu bakışlarına taşıyacak far paleti renkleriyle koyu ve buğulu gözlere sahip olmak istiyorsan farı göz yapına uyumlu şekilde dağıtmalısın.
Dumanlı makyaj doğru uygulandığı takdirde tüm kadınlara yakışan bir makyaj türüdür. Örnek vermek gerekirse göz kapağı düşük biri gölgenin katlanma bölgesi üzerine fazla yayılmaması gerekir. Aksi halde gözler çekici olmaktan çok uzak düşmekle beraber yorgun bir görüntü ortaya çıkar.
Buğulu göz makyajının püf noktası, birbiriyle uyumlu far renkleri arasında açıktan koyuya yumuşak bir geçiş elde etmektir. Bunun için göz kapağının katlanma bölgesine, göz kapağına uyguladığın farın biraz daha koyu tonunu uygulayabilirsin. Böylece gözlerini belirginleştirmiş ve yumuşak bir geçiş elde etmiş olacaksın.
Smokey makyaj, yani dumanlı göz makyajı, gözlere buğulu ve çekici etki veren bir makyaj stili. Özellikle özel gün ve gece makyajlarında çok sık tercih edilen smokey makyaj modelleri, ilk bakışta uygulaması zor görünen bir makyaj. Fakat bilmelisin ki doğru ürünleri kullandığında hiçbir makyajı yapmak zor değil.
1- Göz kapağı gözün renkli kısmının üzerine düşüyorsa bu küçük gözdür. 2- Gözün yükseklik ve uzunluğu birbirine eşit durumda ise bu yuvarlak gözdür. 3- Düz bir şekilde aynaya bakarken gözün renkli bölümünün hareketleri takip edilebiliyorsa bu büyük gözdür. 4- Dış açı iç açıya göre daha dar ise bu düşük gözdür.
İlgili 22 soru bulundu
Sonuçlar, mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam 173 eşleşmeden 47'sini ya da yüzde 27.17'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi, ardından yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile ela ve yüzde 10,98 ile siyah oldu.
Kozmetik anlamda en ideal göz yapısı, gözün dış kenarının iç kenarına göre daha yukarıda olduğu gözlerdir. Bu göz yapısına, adından da anlaşılacağı gibi bademe benzediği için badem göz veya çekik göz denir. Bu göz şeklinde gözün dış kenarları yukarı doğru çekik olduğu için daha belirgin ve dikkat çekicidir.
Makyajınızı Bir Üst Seviyeye Taşımak İçin: Siren Gözler
Bu teknik, gözün dış köşesinde keskin ve uzun bir kuyruk oluşturmak için göz kalemi kullanmayı gerektirir. Daha sonra eyelinerın kıvrımlı ve uzun ucu gözün iç köşesine sürülerek cesur ve çekici bir etki yaratılır.
Smokey eye yoğun bir gözmakyajıdır. Genellikle gece makyajlarında tercih edilir. Gölgeli doğal makyajlarda göz kapağı ve çevresini kapatıcıyla makyaja hazırlayalım, üzerine ten rengi far sürelim.
Kalıcı göz makyajı, temel olarak kalıcı eyeliner ve kalıcı dipliner olmak üzere iki farklı teknik ile gerçekleştirilen bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Kalıcı göz makyajı nedir sorusunun cevabına baktığımız zaman bu iki uygulamayı ayrı ayrı ele almak gerekir.
Bulanık görme, görme keskinliğinin kaybolması ve ince ayrıntıları normal insanlara oranla net olarak görememe olarak tanımlanır. Bulanık görme göz hastalıklarıyla ilişkili olabileceği gibi migren, karbonmonoksit zehirlenmesi, zona hastalığı, menenjit ve ensefalit gibi farklı hastalıklardan kaynaklı da oluşabilir.
Göz kalemi nereye sürülür? Kalemi göz pınarlarına kadar çekmek, gözleri küçültür. O yüzden göz kalemini göz kapağının ortasından başlayarak, kirpik diplerinden dışa doğru hafifçe kalınlaştırarak sürün. Böylece göz kapağının düşüklüğü de kaybolmuş olacaktır.
Fondöten sürdükten sonra açık renkli kapatıcıyı; göz altlarına, elmacık kemiklerine, alnının, burnunun ve çenenin tam ortasına sürmelisin.
Göz şekline göre makyajda en çok dikkat etmesi gereken grubun başında çukur gözlere sahip kişiler geliyor. Çukur gözlere sahip kişiler çok fazla gölgeli makyaj yapmamalı, gözlerinde açık ve aydınlık renkleri tercih etmeliler. Koyu ve karanlık renkleri asla tüm göz kapağında kullanmamalılar.
Badem şeklindeki gözler için en uygun eyeliner çekme tekniği şu şekildedir: Gözün yapısı ortalarda geniş, kenarlara doğru ince olduğu için eyeliner tam tersi şeklinde uygulanmalıdır. İç, orta kısımlarda ince çizgilerle başlayıp dış kısımlara doğru kalınlaştırılan stiller gözlerinizi olduğundan daha çekici gösterir.
Göz Makyajı Aşamaları
Öncelikle göz kapaklarınıza mutlaka bir far bazı uygulayın. Bu hem farlarınızın daha kalıcı olmasını sağlarken hem de pigmentasyon gücünü artırır. Far bazınızın ardından önce farınızı sonrasında göz kaleminizi ya da eyeliner'ınızı uygulayın.
8- Çekik gözler için eyeliner
Eğer çekik gözlere sahipsen, gözlerin eyeliner çektiğinde daha kısık görünebilir. Bunun önüne geçmek için eyelinerını göz kapağının ortasından başlatabilir ve kuyruk kısmına doğru kalınlaştırabilirsin.
Makyöz, makyaj yapan kişilere denir.
Strobing, bilinen ismiyle ıslak görünümlü makyaj demektir ve bir makyaj türü değil makyaj tekniğidir. Tıpkı kontür gibi. Bu teknikte amaç, elmacık kemikleri, kaş kemiği, burun kemeri gibi yüzde ışığın vurduğu yüksek bölgeleri ışıltılı makyaj malzemeleriyle daha da belirginleştirmektir.
Sinema makyajı (efekt makyaj) sinema, tiyatro, dizi film gibi setlerde sahnenin gerektirdiği ölçüde oyuncuya yapılan makyajdır. Sinema makyajı özel fırçalar, malzemeler, özel yapıştırıcılar, aletler, maskeler vb. yardımıyla yapılır.
Neon makyaj demek, iddialı ve çok renkli olmak demek. Bu yüzden dudaklarda da zıt tonlarda mat bitişli bir ruj tercih ediyoruz. NYX Professional Makeup'ın Powder Puff Lippie rujlarından neon mercan tonlarındaki Boys Tears rengini uyguluyoruz.
Sağlıklı gören her gözün güzel olduğunu belirten Prof.Dr. Osman Arslan, “Ama kesinlikle eşek gözü, domuz gözü, ceylan gözü güzeldir. Doğuştan sürmeli yaratılmışlardır” dedi. İnsan gözünün oluşumunda çevre şartları ve güneş ışığının etkili olduğunu kaydeden Prof.Dr.
Badem şekilli gözler günümüz estetik algısında ideale en yakın, en çekici göz tipidir. Göz açıklığı mesafesi idealdir ve gözün dış köşesi iç köşesinden aşırı derecede yukarıda değildir.
Yüzün estetik olarak güzel ve çekici algısı yüzün anatomik alanları arasında simetri, denge,harmoni ve ortalama değerlere sahip olmasına bağlıdır. Ancak bunlar ırksal ve etnik kökene göre değişimler göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri