Farklı boy ve ebattaki tencerelere uygun ölçülerden üretilen buharda pişirme aparatı buharda haşlama işlemini gerçekleştirmeniz için oldukça pratik bir üründür.
Karnabahar, havuç, brokoli, pazı, enginar, bezelye, patates, fasulye, bakla, börülce, kabak, domates ve kuşkonmaz gibi sebzeler buharda pişirilmek için idealdir. Buharda haşlama sebze şeklinde pişirilen bu sebzeler, daha sonrasında sade olarak ya da lezzetli soslarla tatlandırılarak da servis edilebilir.
Buharda pişirme yöntemi balıklar ve sebzeler için kullanılabilecek en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Buharda pişirme ile besin içeriğindeki nişasta yumuşar ve sebzelerin yumuşak hale gelmesi sağlanır. Böylece sindirim kolaylaşır, besin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez.
Yüzyıllardır Uzakdoğu'da en çok tercih edilen pişirme tekniklerden olan buharda pişirme, metabolizmayı güçlü kılıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Hazımsızlık gibi sorunları da tamamen ortadan kaldıran bu yöntemle besinler içerisinde bulunan bakteri ve mikroplar da tamamen ölüyor.
Günümüzde en sağlıklı pişirme yöntemi olarak buharda pişirme tavsiye edilmektedir. Buharda pişirme tekniği sayesinde birçok yemek, ek bir malzemeye ihtiyaç duyulmadan, minimum kalori miktarıyla oldukça lezzetli şekilde pişirilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Bir kabın içerisinde su ısıtılır ve çelik bir sepete veya tencereye tavuklar doldurulur. Su ısıtılır, ısınan suyun buharı ikinci kaba temas ederek tavuğu pişirir. Pişirme tekniğinin ısı iletkeni buhar olduğundan dolayı yağa ihtiyaç duyulmaz.
- Buharda pişirme: Özellikle ek gıdaya yeni geçen bebeğin için tercih edebileceğin bir yöntem. Buharda pişirme ile sebzelerin besin değerleri en iyi şekilde korunur. Ayrıca bu yöntem sayesinde sebzeler yumuşacık olacak, bu sayede BLW'de kullanabileceğin parmak gıdalar da elde edebilirsin.
Tencereye su koyup kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine süzgeci ya da buharda haşlama aparatını yerleştirin. Haşlayacağınız besinleri yıkayın ve soymanız gereken sebzeler varsa soyun. Daha sonra, kolay haşlanmaları ve iyice yumuşamaları için ürünleri küçük parçalara ayırın ve aparatın üzerine yerleştirin.
Buharda pişirmek,kaynama karşı ile kıyaslarsak, pirinci buharda pişirmeyi tercih ederiz. İhtiyacınız olan tek parça pişirme kabı su ve bir tutam tuz ile karıştırılmış pirinç. Malzemeleri uygun fırın rayına yerleştirin. 20 dakika boyunca Tam Buhar 100 ° C'de buharla pişirin.Süre sonunda işlem pişirme işlemi bitti!
Çorba veya püre yapıyorsan, buharda pişirme yerine haşlayarak da besinleri tüketebilirsin. Bunun nedeni; zengin antioksidanlar, C vitamini ve faydalı içeriklerin geçtiği kaynayan suyun tüketilmesidir. Fakat sebzeleri yemeklerle birlikte servis edeceksen, buharda pişirmeyi tercih etmelisin.
Tencereye kaynamak üzere konulacak bir miktar su ve suyun ulaşamayacağı şekilde tencere içine yerleştirilecek bir adet buharda pişirme aparatı yeterlidir. Yalnız sebzeleri buharda haşlamadan önce ufak dilimler halinde kesmeniz daha eşit şekilde ve daha kısa sürede pişmelerini sağlar.
Buharda sebze pişirme genellikle 10 ila 15 dakika gibi sürede tamamlanır. Pişme kontrolü yaparken buharın dışarı çıkmasına engel olmak için tencerenin kapağını sık açmayın. Zira bu durum sebzelerin haşlanma sürelerini uzatır.
Çoğu sebze çeşidi buharda pişirilebilir. Örnek olarak patates, kabak, karnabahar, brokoli, havuç, kereviz, yeşil ve kırmızı biber, patlıcan, taze fasulye, taze bakla, kuru soğan, brüksel lahanası, pancar, bal kabağı, enginar ve taze börülce gibi bir çok sebze sayılabilir.
Sebze, ekmek, balık ve et yemekleri için buharda pişirme yöntemi sıklıkla tercih ediliyor. Buharda et pişirmek istediğinizde kırmızı et ve beyaz ete yönelik farklı buharda et pişirme yöntemleri olduğu görülüyor. Buharda pişirme yöntemine en uygun olan kırmızı et, dana antrikot olarak biliniyor.
Yumurta pişirmenin en doğru yöntemi ise buharda pişirmedir. Yumurtayı buharda pişirmek için bir aparatınızı yoksa benmari usulü pişirmeyi deneyebilirsiniz. Uzmanlara göre bu yöntemle pişen yumurta besin değerini kaybetmiyor. Buharda yumurta pişirmenin süresi ise maksimum 12 dakika olmalı.
Havucun tavsiye edilen, en sağlıklı tüketim şekli çiğ olarak yemek; ancak bunun yanı sıra buharda, haşlama ve fırınlama gibi pişirme yöntemleri de ideal tercihler arasında yer alıyor. Havucu doğradıktan sonra: 7-9 dakika haşlayarak. 10-13 dakika buharda pişirerek.
Düdüklü tencere için üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve buharı çıkmaya başladıktan sonra 20 dk pişirin, Normal tencere için üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin, Tuzunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
25-30 dk. Kadar pişirin. Şimdiden Afiyet olsun.
Süzgeçimizin boyutlarına göre bir tencereye su koyuyoruz üzerine de meyvelerimizi koyduğumuz süzgeci. Burada amaç buharda pişirmek ve suyun meyvelere değmemesini sağlamak. Meyvelerin üzerine de kapak koyuyoruz ki buhar ile vitaminler hapsolsun.
%5 indirimle IKEA Buharda Pişirime Aparatı, Ikea Buharda Pişirici Paslanmaz Çelik 173 TL'ye, %6 indirimle Korkmaz A2770 Proline Satin Spagetti Aparatı 719 TL'ye, %24 indirimle centermillennium Buharda Sebze Haşlama Pişirme Teli Aparatı Paslanmaz Çelik 79 TL'ye sahip olabilirsiniz.
İçme suyunu bir tencerede kaynatıp, üzerine yerleştirdiğimiz buhar sepetinin içine meyveleri koyduktan sonra yine bebeğin dişlemekteki yetkinliğine bağlı olarak yeterli yumuşaklığa gelinceye kadar, ortalama 7-10 dakika civarında buharda pişiriyoruz.
Buharda pişirme, yiyecekleri pişirmek için kaynayan suyun nemli ısısını kullanan bir mutfak tekniğidir. Kaynatmanın aksine, buharda pişirme, su ile yiyecek arasında boşluk bırakır.
Sous-vide pişirme tekniği
Mükemmel lezzet: Vakumla pişirilen et, sebze ya da meyveler, muazzam bir lezzet deneyimini mümkün kılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri