Klasik buharda pişirme yöntemi şöyledir; bir pişirme kabına su ile birlikte tuz ya da suyun dörtte biri kadar aromalı bulyon konduktan sonra pişirilecek malzemeyi kaynayan sıvıyla aynı düzlemde bir ızgara ya da sepet içine yerleştirmek, genellikle kabın kapağını kapayarak kısık ateşte, buharın etkisiyle pişmeye ...
Buharda pişirme yöntemi olarak sebzeleri direkt olarak buharda pişirme aletinin üstüne koyabileceğin gibi çeşitli aroma verici yapraklara ya da dallara sararak da buharda pişirmeye bırakabilirsin. Temel olarak kaynayan suyun buharında sebzelerin pişirilmesine dayanan bir mantıktır.
Çorba veya püre yapıyorsan, buharda pişirme yerine haşlayarak da besinleri tüketebilirsin. Bunun nedeni; zengin antioksidanlar, C vitamini ve faydalı içeriklerin geçtiği kaynayan suyun tüketilmesidir. Fakat sebzeleri yemeklerle birlikte servis edeceksen, buharda pişirmeyi tercih etmelisin.
Tencereye su koyup kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine süzgeci ya da buharda haşlama aparatını yerleştirin. Haşlayacağınız besinleri yıkayın ve soymanız gereken sebzeler varsa soyun. Daha sonra, kolay haşlanmaları ve iyice yumuşamaları için ürünleri küçük parçalara ayırın ve aparatın üzerine yerleştirin.
Örnek olarak patates, kabak, karnabahar, brokoli, havuç, kereviz, yeşil ve kırmızı biber, patlıcan, taze fasulye, taze bakla, kuru soğan, brüksel lahanası, pancar, bal kabağı, enginar ve taze börülce gibi bir çok sebze sayılabilir. Sebzeler dışında tavuk, kırmızı et ve balık da buharda pişirilebilir besinlerdendir.
İlgili 27 soru bulundu
Buharda pişirme yöntemi balıklar ve sebzeler için kullanılabilecek en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Buharda pişirme ile besin içeriğindeki nişasta yumuşar ve sebzelerin yumuşak hale gelmesi sağlanır. Böylece sindirim kolaylaşır, besin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez.
Düdüklü tencere için üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve buharı çıkmaya başladıktan sonra 20 dk pişirin, Normal tencere için üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin, Tuzunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
Havucun tavsiye edilen, en sağlıklı tüketim şekli çiğ olarak yemek; ancak bunun yanı sıra buharda, haşlama ve fırınlama gibi pişirme yöntemleri de ideal tercihler arasında yer alıyor. Havucu doğradıktan sonra: 7-9 dakika haşlayarak. 10-13 dakika buharda pişirerek.
Buharda sebze pişirme genellikle 10 ila 15 dakika gibi sürede tamamlanır. Pişme kontrolü yaparken buharın dışarı çıkmasına engel olmak için tencerenin kapağını sık açmayın. Zira bu durum sebzelerin haşlanma sürelerini uzatır.
patlıcanları kabuğunu soyup, dilimledim. eşit boyda, ne çok büyük ne çok küçük. 10-20 dk arası sürüyor pişmesi.
Bir kabın içerisinde su ısıtılır ve çelik bir sepete veya tencereye tavuklar doldurulur. Su ısıtılır, ısınan suyun buharı ikinci kaba temas ederek tavuğu pişirir. Pişirme tekniğinin ısı iletkeni buhar olduğundan dolayı yağa ihtiyaç duyulmaz.
Sebzelerin yanı sıra etler de buharda pişirilir ve çok da lezzetli olur. Et pişirme yöntemleri arasında yer alan buharda pişirme yöntemiyle kırmızı et, balık ve tavuk eti aynı sebzeler gibi buharda kolaylıkla pişirilebilir.
Patatesler küp küp doğranır. İsteğe göre az sıvı yağ ve baharatlarla bir kabın içinde harmanlanır. Tavanın içerisine az yağ konur ve patatesler kendi buharıyla pişirilir Çok kolay ve lezzetli bir tarif . AFİYET OLSUN.
Mercimek nasıl buharda pişirilir: 1 tutam sebze sosu karıştırılmış kırmızı mercimek ve bir tutam tuz yeterlidir, malzemeleri uygun bir fırın tepsisine koyun. 13-15 dakika boyunca Tam Buharda 100 ° C buhar, Tamam!
- Buharda pişirme: Özellikle ek gıdaya yeni geçen bebeğin için tercih edebileceğin bir yöntem. Buharda pişirme ile sebzelerin besin değerleri en iyi şekilde korunur. Ayrıca bu yöntem sayesinde sebzeler yumuşacık olacak, bu sayede BLW'de kullanabileceğin parmak gıdalar da elde edebilirsin.
17. STEAMING: Buharda pişirme.
Yeni Arçelik mini fırınlarda bulunan Buhar Destekli pişirme programı sayesinde pişirme sırasında yalnızca bir tuşa basarak fırın içerisinde buhar yayılmasını sağlayarak, içi yumuşak dışı çıtır daha kabarık hamur işleri ve ev yapımı ekmek pişirebilirsiniz.
Hava nemlendirme cihazları, burnu tıkanan bebeklerin daha rahat nefes alabilmelerine yardımcı olur ve odanın nem oranının dengede kalmasını sağlar. Banyoda, sıcak duş kısmını bir süre çalıştırarak buhar miktarını çoğaltabilirsiniz. Banyo kapısını kapalı tutmak, buharın yoğunlaşmasını hızlandırır.
Günümüzde en sağlıklı pişirme yöntemi olarak buharda pişirme tavsiye edilmektedir. Buharda pişirme tekniği sayesinde birçok yemek, ek bir malzemeye ihtiyaç duyulmadan, minimum kalori miktarıyla oldukça lezzetli şekilde pişirilebilir.
Süzgeçimizin boyutlarına göre bir tencereye su koyuyoruz üzerine de meyvelerimizi koyduğumuz süzgeci. Burada amaç buharda pişirmek ve suyun meyvelere değmemesini sağlamak. Meyvelerin üzerine de kapak koyuyoruz ki buhar ile vitaminler hapsolsun.
İçme suyunu bir tencerede kaynatıp, üzerine yerleştirdiğimiz buhar sepetinin içine meyveleri koyduktan sonra yine bebeğin dişlemekteki yetkinliğine bağlı olarak yeterli yumuşaklığa gelinceye kadar, ortalama 7-10 dakika civarında buharda pişiriyoruz.
Buharda brokoli pişirmek için, tencere içerisine koyulan buharda pişirme aparatına ihtiyacınız var. Tencereye 2-3 parmak uzunluğunda su koyulur. Üzerine buharda pişirme aparatı koyulur ve brokoliler üzerine koyularak kapağı kapatılır. Bu şekilde brokoliler yumuşayana kadar pişirilir.
Kullanacağınız kuru fasulyeleri önceden ıslatmadıysanız normal tencerede pişmesi orta ateşte 1 saati bulabilir. Bu süre fasulyenin cinsine göre değişecektir. Vaktiniz kısıtlıysa önceden ıslatılmayan kuru fasulyeyi yaklaşık 20 dakika düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
Kaynayan suyun üzerine ıspanak yapraklarını yerleştirilir ve kapağını kapatılır. Yaklaşık 5-7 dakika boyunca ıspanakları buharda pişer ve pişirme süresi, ıspanakların miktarına ve büyüklüğüne göre değişebilir. Pişirme süresi sonunda, ıspanakları buhardan çıkartılır ve servis edilir.
Fasulyeleri iyice yıkayalım. Vitaminler suda kaldığı için, suyunu dökmeyeceğiz. 2 litre suyu ve fasulyeleri düdüklü tencereye alalım, tencerenin düdüğü öttükten sonra 25 dakika pişirelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri