Buharda pişirme, yiyecekleri pişirmek için kaynayan suyun nemli ısısını kullanan bir mutfak tekniğidir. Kaynatmanın aksine, buharda pişirme, su ile yiyecek arasında boşluk bırakır.
Tencereye su koyup kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine süzgeci ya da buharda haşlama aparatını yerleştirin. Haşlayacağınız besinleri yıkayın ve soymanız gereken sebzeler varsa soyun. Daha sonra, kolay haşlanmaları ve iyice yumuşamaları için ürünleri küçük parçalara ayırın ve aparatın üzerine yerleştirin.
Buharda pişirme yöntemi balıklar ve sebzeler için kullanılabilecek en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Buharda pişirme ile besin içeriğindeki nişasta yumuşar ve sebzelerin yumuşak hale gelmesi sağlanır. Böylece sindirim kolaylaşır, besin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez.
Karnabahar, havuç, brokoli, pazı, enginar, bezelye, patates, fasulye, bakla, börülce, kabak, domates ve kuşkonmaz gibi sebzeler buharda pişirilmek için idealdir. Buharda haşlama sebze şeklinde pişirilen bu sebzeler, daha sonrasında sade olarak ya da lezzetli soslarla tatlandırılarak da servis edilebilir.
- Buharda pişirme: Özellikle ek gıdaya yeni geçen bebeğin için tercih edebileceğin bir yöntem. Buharda pişirme ile sebzelerin besin değerleri en iyi şekilde korunur. Ayrıca bu yöntem sayesinde sebzeler yumuşacık olacak, bu sayede BLW'de kullanabileceğin parmak gıdalar da elde edebilirsin.
İlgili 30 soru bulundu
Buharda Pişen Sebzelerin Dokusu ve Lezzeti Daha İyi
Kavurma yöntemi, tadı etlere çok yakışmasına rağmen yapısı daha yumuşak, aroması daha hafif olan sebzeler için en iyi yöntem olmayabilir. Fırında pişen sebzeler dokularını kaybedebilir. Haşlanan sebzeler ise fazla yumuşar, gereksiz su çeker ve erime tehlikesi yaşar.
Suyu karıştırma kabına koyun. Varoma tabağını yerine yerleştirin ve içinde havuçları tartın. 25-30 dk/Varoma/hız 1'de buharda pişirin. Buharda pişmiş havuçları sade veya damak tadınıza göre tatlandırarak servis edin.
Buharda mercimek ve diğer tahılların pişirilmesi
Mercimek nasıl buharda pişirilir: 1 tutam sebze sosu karıştırılmış kırmızı mercimek ve bir tutam tuz yeterlidir, malzemeleri uygun bir fırın tepsisine koyun. 13-15 dakika boyunca Tam Buharda 100 ° C buhar, Tamam!
Süzen fasulyelerimizi tencerenin dibine döktüğümüz yağın üstüne fasulyelerimizi döküyoruz. En üstüne soğanımızı ,domatesimizi ,tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz . Suyumuzu döküp fasulyelerimiz pişene kadar buharında pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
Küçük parçalara ayrılan sebzeler sırası ile havuç, pırasa ve patates suda yada buharda pişirme tekniği ile haşlanır/pişirilir. (Buharda haşlama tekniği kullanılıyor ise pirinç ayrı bir kapta az su ile pişirilir. )
Havucun tavsiye edilen, en sağlıklı tüketim şekli çiğ olarak yemek; ancak bunun yanı sıra buharda, haşlama ve fırınlama gibi pişirme yöntemleri de ideal tercihler arasında yer alıyor. Havucu doğradıktan sonra: 7-9 dakika haşlayarak. 10-13 dakika buharda pişirerek.
Yüzyıllardır Uzakdoğu'da en çok tercih edilen pişirme tekniklerden olan buharda pişirme, metabolizmayı güçlü kılıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Hazımsızlık gibi sorunları da tamamen ortadan kaldıran bu yöntemle besinler içerisinde bulunan bakteri ve mikroplar da tamamen ölüyor.
Tavuk ve sebzenin bu muhteşem uyumu sofralarınıza harika bir lezzet katacak... Üstelik çok da hafif çünkü buharda pişiyor. Alüminyum folyoda ya da pişirme torbasında yapabileceğiniz bu yemek o kadar pratik ki haftada bir kez mutlaka yapmak isteyeceksiniz. İşte buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi...
Yeni Arçelik mini fırınlarda bulunan Buhar Destekli pişirme programı sayesinde pişirme sırasında yalnızca bir tuşa basarak fırın içerisinde buhar yayılmasını sağlayarak, içi yumuşak dışı çıtır daha kabarık hamur işleri ve ev yapımı ekmek pişirebilirsiniz.
Eleğin içine yıkamış olduğunuz brokolileri koyun. Tencerenin kapağını örterek pişirirseniz çok daha güçlü bir buhar olacaktır. Yaklaşık 10 dakikada buharla pişiyor. Brokoli ne çiğ kalmalı ne de tam ölmeli.
Tavuk etlerini istediğiniz boyutta parçalayın. Düdüklü tencereye alın. Baharatları ve zeytinyağını ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte soteleyin. Sebzelerden artarsa tavukların içine ekleyin. 600 ml su ekleyip üzerine buhar sepetini yerleştirin ve 20 dakika pişirin.
Buharda pişirme yöntemi balıklar ve sebzeleri pişirmek için kullanılabilecek en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Buharda yemek pişirme ile besin içeriğindeki nişasta kırılır ve bu da sebzelerin daha yumuşak hale gelmesini sağlar. Buharda pişmiş yemeklerin sindirimi daha kolaydır.
Buharda sebze pişirme genellikle 10 ila 15 dakika gibi sürede tamamlanır. Pişme kontrolü yaparken buharın dışarı çıkmasına engel olmak için tencerenin kapağını sık açmayın.
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra buharda pişirme kabına koyun. Üzerine et suyunu ekleyin. Et suyu kullanmayacaksanız, damak tadınıza göre tuz ekleyebilirsiniz. Ben pişiricinin diğer katlarında sebze pişirirken pirinci en üstte pişirdim.
Pirinci süzgeçden geçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyip süzgeci üstüne yerleştirin.Üzerine folyo veya kapak ile kapatın. 8-10 dakika yüksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgecin altını dokunmamalı!) Ateşi kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Bütün haldeki sarımsakları, rendelenmiş zencefili, biberi, ince kıydığınız maydanozu ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Buhar pişirme aparatına malzemeleri aktarıp yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.
Patates ve havuçlar küçük bir tencere içerisine konur üzerine 2 tatlı kaşığı pirinç eklenerek 2 su bardağı su ile haşlanır. Sebzeler yumuşadıktan sonra kendi suyu ile birlikte tel süzgeçten geçirilir veya çatalla ezilerek ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenerek tuz ve salça kullanmadan bebeğe yedirilir.
Daha sonra soğanları atıp iyice kavurun. Soğanlar diriliğini yitirdikten sonra salçayı yada ince ince doğradığınız domatesi ekleyip 2 dk daha kavurun. Havuçları ve baharatları ekleyin. Onları da Biraz kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın.
Suyu karıştırma kabına koyun. Süzgeci yerine yerleştirin ve içinde bezelyeleri tartın. 15-18 dk/Varoma/hız 1'de buharda pişirin. Buharda pişmiş bezelyeleri sade veya damak tadınıza göre tatlandırarak servis edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri