Merhaba arkadaslar bulasık makinesi parlatıcısı ile bir cok yerin temizlendiğini biliyormuydunuz? Parlatıcı ve leke cıkarıcı etkisiyle halı koltuk derz musluk duşakabin temizliği gibi yerlerde muhteşem temizlik sağlıyor mutlaka deneyin.
Yağ, kahve, çay fark etmez her lekeyi temizler. Fakat lekeniz kurumadan uygularsanız etkisini daha fazla görürsünüz. Bir nemli beze parlatıcı dökerek lekeli yüzeyi ovalayın. Parlatıcının maviliği gidene kadar lekeniz de gitmiş olacak!
Bulaşık makinesi parlatıcısı ile temizlik
Bulaşık makinesi parlatıcısı, seramiklerin arasındaki derzlerin temizliği için ideal ürünlerin başında geliyor. Ayrıca kirli balkon derzlerinin temizliğinde dahi kullanılabiliyor. Başta fırın ve ocak olmak üzere evinizdeki çeşitli çelik aletleri pırıl pırıl yapıyor.
Bulaşık deterjanı ile biraz ılık su karıştırarak temizlik suyunu hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı koltukların her yüzeyi için kullanabilirsiniz.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Öncelikle bir kova içerisinde sıcak su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini kabın içerisine atın. Tablet bir süre sonra sıcak suyun içerisinde erimeye başlayacaktır. Buna ek olarak çok az sirke de ekleyebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Çok çaba sarf etmeden tertemiz koltuklar için sıcak suyun içerisine bir tane bulaşık tableti atın ve erimesini bekleyin. Ardından uygun bir bezle koltuklarınızı temizleyin ve başka bir kovada yine aynı şekilde sıcak suyun içine bulaşık tableti atarak eritin ve bu suyla halılarınızı temizleyin.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
Bulaşık makinesi parlatıcısı da leke çıkarma noktasında oldukça başarılıdır. Nemli bir bez üzerine bulaşık makinesi parlatıcısı dökerek lekeli bölgeyi ovalayabilirsiniz. Özellikle zorlu lekeler üzerinde güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.
Özellikle bardak, çatal gibi eşyaların parlamasını ve ilk günkü gibi tertemiz kalmasını sağlar. Makinedeki bulaşıkların daha kolay kurumasına yardımcı olur. Parlatıcı, banyo ve mutfaktaki derzleri temizlemek amacıyla da kullanılabilir. Suyla seyreltilerek ocak temizliği için kullanımı da mevcuttur.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI
Bulaşık makinesi parlatıcısı, inatçı kirlerin yumuşamasına yardımcı oluyor. Duşakabin temizliğinde ilk önce sıcak su ve bulaşık makinesi parlatıcısı yardımıyla var olan kirleri yumuşatabilirsiniz. Daha sonra güçlü bir temizleyici ile bu kirleri yok edebilirsiniz.
Bulaşık makinesi parlatıcısıyla leke temizleme günümüzde tercih edilen leke temizleme yöntemleri arasındadır. İnatçı lekelerin temizlenmesinde bulaşık makinesi parlatıcısı muhteşem bir çıkarıcıdır. Bu ürün yalnız halı ve kıyafetlerde değil pek çok farklı yerde de kullanılır.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Eğer koltuğunuzda basit lekeler oluşmuşsa sodalı su hazırlayarak lekelere anında müdahale edebilirsiniz. Böylelikle evinizde kolayca koltuğunuzdaki lekeyi temizlemiş olursunuz. Ayrıca, üzerine beyaz sabun sürerek de lekeleri oldukça kolay bir şekilde geçirebilirsiniz.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir.
Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş olan yerlerin temizliğinde sirke önerilmektedir. Sıcak su ile sirke karışımı su ile silinen koltuklar temizlenerek daha iyi parlar ve iyi bir sonuç alırsınız.
Beyaz sabun: Kadife koltuğunu temizlerken içerisinde ağartıcı bulunmayan bir temizlik malzemesi kullanmalısın.
Kadife Koltuk Nasıl Temizlenir
Silme işleminin kadife koltuğunuza zarar vermemesi için özenli davranmalısınız. Yumuşak bir bez yardımıyla koltuk yüzeyindeki kir ve tozu alın ve elektrik süpürgesiyle koltuğunuzu süpürün. Silme işlemini koltuk tüylerinin yönünde yapın. Koltuğu sert bir maddeyle silmeyin.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Koltukları Temizlemek için Islak Mendil Kullanın
Bebek mendilleri de ıslak mendiller kadar leke temizlemek için idealdir.
Sirkeli Su
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri