Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
Makinenizin ön kısmındaki tuşların olduğu bölümde yer alan parlatıcı ışığı yanıyorsa, haznedeki parlatıcı bitmiş olabilir.
Bulaşık makinesi parlatıcısı hazneye doldurulurken delikli kısma gelene kadar beklenir. Doldurulan ürün parlatıcı gözündeki delikli kısma gelip taşmaya başladığında ise işlem sonlandırılır.
Bulaşıklarda parlatıcı kullanılması durumunda , bulaşıkların yüzeyinde kalmamaktadır.Bu işlemi bulaşık makinesinde son durulama suyunu 70℃ kadar getirmesinden sonra, parlatıcı alım işlemi gerçekleşir. Son durulama sonrası bulaşık makineisnde program akışında kurutma aşamasına geçilir.
Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
İlgili 41 soru bulundu
Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.
Bulaşık makinenizin programı sona erdikten sonra, fazla buharın dışarıya çıkması için bulaşık makinesinin kapağını bir süre açık bırakın. Daha modern makineler bunu iç fanları sayesinde kendiliğinden yapar. Bardaklarınızı makineden çıkarmadan önce bulaşık makinesinde soğumalarını bekleyin.
Bulaşık makinesi temizleyiciler en az ayda 1 kere kullanılması öneriliyor. Leke kalıntılarının birikmesini önlemek ve oluşan lekeleri çıkarmak için ayda 1 kez kullanılması gerekir. Lekelerin çok birikmesi makinelerin çalışma sistemini aksatacaktır.
Bu bağlamda özellikle bulaşık makinesi parlatıcısı kullanımı önemli bir konudur. Bulaşık parlatıcı çeşitlerini doğru ve uygun şekilde kullanmazsanız bulaşıklarınız ışıl ışıl bir görünüme sahip olmaz. Özellikle çatal, kaşık, bıçak gibi metal araçlarınızda mat bir görüntü oluşur.
Bulaşık makinesinde parlatıcı için özel bir alan vardır. Bu alan genellikle deterjan bölmesinin hemen yanında bulunan kapaklı kısımdır. Üzerinde parlatıcı işareti bulunur. Parlatıcıya kullanmak için, ilk olarak kapaklı kısmı kaldırmak gerekir.
Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Cevap : Yıkama tamamlandıktan sonra makinenizin kapısını hemen açıp boşaltmaya başlamayınız. Kapıyı en az 15 dakika sonra açıp ,15-20 dakika kadar havalandırıp buharın çıkmasını sağlayınız.
Parlatıcı kullanılmadığında ise su damlacıkları cam ve diğer materyallerden elde edilen ürünlerin üzerinde kalıyor. Sonrasında yüksek ısıda kurutma fonksiyonu devreye girince o damlacıklar bulaşıkların üzerine işliyor diyebiliriz.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur. Oysa, sirke bu işlevleri yerine getiremez. Üstelik sirkenin makineye zararları oldukça fazladır. Makinenin önemli parçaları üzerinde tahribat yaratır.
Parlatıcı kullanımı ve eklenmesi
Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur.
Bulaşık makinenizin bulaşıkları kurutmamasının ilk nedeni bulaşıklar ve sepet telleri arasındaki gizli yerlerde biriken sudur. Bulaşıkları yerleştirirken nesneler arasında yeteri kadar boşluk bıraktığınızdan emin olun. 2. Parlatıcı seviyesini kontrol edin, gerekirse parlatıcı haznesini doldurun.
Bulaşık makinesi parlatıcısı makinenin kapağında yer alan parlatıcı gözüne konulmalıdır. Bulaşık deterjanı gözünün hemen yanında parlatıcı gözü bulunur.
Günde bir defa bulaşık makinesinin çalıştırılması gerekir. Hatta haftada 3 veya 4 kez çalıştırılması tavsiye edilmektedir. Kullanımında çok doldurulmaması da tavsiye edilir. Bu durum hem bulaşıkların iyi bir şekilde temizlenmemesine hem de bulaşık makinesinin zorlanmasına neden olacaktır.
Direkt olarak kullanıma uygun olan bulaşık makinesi tabletleri, deterjan haznesine yerleştirilerek kullanılıyor. Bazı bulaşık makinesi tabletlerinin etrafında küçük bir poşet bulunuyor. Kullanmadan önce bu poşetin çıkarılması gerekiyor.
Parlatıcı ayarı
Makinenizin kapağını açın ve deterjan koyduğunuz haznenin yanındaki parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak ya da sola doğru çevirerek açın. 1 ile 6 sayıları arasında olan parlatıcı seviyesini elinizle çevirerek 4'e getirin ve kapağı sağa doğru çevirerek kapayın.
Bir ölçek sirke ve bir ölçek su ile hazırlayacağınız karışıma matlaşan bardaklarınızı koyun ve bir müddet bekletin. Birkaç saat sonra sirkeli sudan çıkardığınız bardakları yumuşak bir bezle ovun. Su izlerinin nasıl bu kadar çabuk yok olduğuna şahit olacaksınız.
Kurutma işlemi için sıcak hava ile buluşan bulaşıkların üzerinde kalan su damlacıkları sıcakla beraber kurur. Bunun sonunda da başta cam olmak üzere birçok yüzeyde daha mat, lekeli ve damla izlerinin hakim olduğu bir duruş oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri