Tuz kullanımı gerekliliği Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Eğer bir şekilde bulaşık makineniz eşyalarınızı ıslak bir biçimde bırakıyorsa o zaman mutlaka elde kurulama yapmalısınız. Ama tabii ki makineden parlatıcıyı eksik etmezseniz böyle bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız.
Parlatıcı kullanmazsanız, en iyi kurutma sonuçlarını normalde elde edemezsiniz.
Bu bağlamda özellikle bulaşık makinesi parlatıcısı kullanımı önemli bir konudur. Bulaşık parlatıcı çeşitlerini doğru ve uygun şekilde kullanmazsanız bulaşıklarınız ışıl ışıl bir görünüme sahip olmaz. Özellikle çatal, kaşık, bıçak gibi metal araçlarınızda mat bir görüntü oluşur.
İlgili 32 soru bulundu
Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Bulaşık Parlatıcı Yerine Ne Kullanılır? Sirke ile Temizlik Yapılır mı? Bilindiği üzere, sirkeden genel olarak yüzey temizliğinde yararlanılmaktadır. Ancak bulaşık makinesinde sirke ile temizlik yapmak mümkün değildir.
Bulaşık Makinemde Neden Tuz Kullanmalıyım? İyi bir yıkama için bulaşık makinesinin yumuşak, yani daha az kireçli suya ihtiyacı vardır. Aksi takdirde, bulaşıklarda ve makinenizin iç kısımlarında beyaz kireç kalıntıları kalacaktır. Bu durum, makinenizin yıkama, kurutma ve parlatma performansını olumsuz etkileyecektir.
Bulaşık makinesi tuzu, kireci önlediği için bulaşıklarınızın zarar görmesini ve makinenize kirecin verdiği zararı engelleyeceği için makinenizde her zaman tuz bulunması makineniz için faydalıdır. Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır.
Daha Parlak Bulaşıklar
Eğer sıvı deterjan kullanırsanız da mutlaka parlatıcı eklemelisiniz. Su lekelerinden korunmak ve eşyaların ışıltılı yapısını korumak ancak doğru ürün seçimleri ile mümkün.
Makinenizin ön kısmındaki tuşların olduğu bölümde yer alan parlatıcı ışığı yanıyorsa, haznedeki parlatıcı bitmiş olabilir.
Bulaşık makinelerinde parlatıcı son durulama suyunda kullanılarak, bulaşıkların üzerindeki su damlalarını kaykanlaştırmasını sağlayarak , yüzeyden kayması sağlamaktadır.
Su sertlik derecesi 21° dH deerinin üstünde olduu zaman, özel tuz kullanılması burada da gereklidir.
Makinenin fişi ulaşabileceğiniz bir konumdaysa prizden çıkarın. Makinenin kapağını açtıktan sonra alt sepeti çektiğinizde sol tarafta yer alan ve bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru hareket ettirerek açın. Buradaki haznede bir miktar su bulunur. Haznedeki tuz bitmesi durumunda ışık yanmaz.
Bulaşık makinesine kimyasal tuz kullanmak yerine limon tuzu kullanabilirsiniz. Çünkü bulaşık makinesi tuzu adı altında kullanılan tuzlar uzun bir süre sonra bulaşık makinenize zarar verebilir. Bu nedenle limon tuzu iyi bir fikir olabilir. Ayrıca limon tuzu kireç çözücüdür.
Bilgi. Bulaşık makinesinin tuzu çabuk bitiyorsa tuz kutusu kapağı tam kapanmamış ve kaçırıyor olabilir. Makinenizi açma-kapama düğmesinden kapatın ve kapağını açın. Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini göreceksiniz kapağı sağa doğru çevirerek kapandığından emin olun.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Tablet deterjanların içeresinde ; deterjan , tuz ve parlatıcı barınmaktadır. Eğer bulaşıklarınızda krozyon (Cam bulaşıkları üzerinde kireç lekesi oluşmasında) uğramasını engellemek için ilave olarak tuz kullanılması gerekmektedir.
Diğer yandan bulaşık makinesi içerisinde herhangi bir yerde tuz olup olmadığı da incelenebilir. Bardakları, Tabakları Makine Neden Çizer? Özellikle hazne tam olarak kapanmamış ise ya da yanlış tuz dökümü gerçekleşmişse bu sebepten dolayı bardak ve tabaklar çizilir.
Bulaşık Makinesi Işıkları Yanıyor Ama Çalışmıyor, Neden? Bulaşık makineniz ışığı yandığı halde çalışmıyorsa makinenin elektronik beyninde ya da motorunda hasar söz konusu olabilir. Bu tip hasarların marka yetkili servisi tarafınca tespit ve tamir edilmesi gerekir.
Bulaşık makinesi tuzu, makinenin yumuşatıcı bölmesinde yer alan ve ''iyon değiştirici reçinelerine'' tuzun içeriğinde yer alan ağırlıklı elementler arasında yer alan sodyum sağlayarak aktif hale gelir. Sodyum ile birlikte bu reçineler sert suya neden olan magnezyum ve kalsiyum iyonlarını çekerek pasif hale getirir.
Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru çevirerek açın. Tahta bir kaşığın sapı yardımıyla bölmedeki tuzu karıştırın ve kapağı sağa doğru çevirerek sıkı olacak şekilde kapatın.
Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Alternatif Yıkama seçeneği ile hem alt ve üst sepetinizin her yerini kullanabilir, böylelikle su ve enerjiden tasarruf sağlayabilirsiniz. Yıkama süresince program aşamaları pano üzerinde yer alan program takip lambalarından izlenebilir. Seçtiğiniz yıkama programı bittiğinde pano üzerindeki Bitti lambası yanar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri