Bulaşıkhane şefi, işletmelerin mutfak ve restoranlarındaki yiyecek ve içecek bölümlerinde kullanılan gerekli malzemelerin temizliğinden, yıkanması ve kurulanmasına kadar olan süreci genel hijyen kurallarına uygun olarak yürüten personele verilen addır.
Bulaşıkhane elemanı bulaşıklardan sorumlu kişidir. Çalıştığı ortamın düzeninden ve temizliğinden sorumlu olan bulaşıkhane elemanı, yemek ve içecek servisi olan her işletmede görev alabilir.
Mutfak şefi, gıda malzemesinin temininden, sofra sunumuna kadar tüm mutfak süreçlerini yönetir. Restoran, bar, yolcu gemisi ve hastane gibi pek çok kurumda çalışabilir.
Ana mutfağa bağlı olarak, şeflerinin talimatları doğrultusunda yemek pişirmede ve hazırlanmasında kullanılan tüm araç ve gereçlerin, makinelerin temizliğinden sorumludur. Zamanı olduğunda diğer arkadaşlarına yardım eder, İş bitiminde çalıştığı alanı temizler ve dezenfekte eder.
Şef yardımcısı; menü hazırlama, maliyet hesaplama, mutfakta yapılacakları koordine etme ve çalışanların görev dağılımını yapma gibi konularda şefe yardım eden meslek çalışanına verilen isimdir. Mutfak idaresinde şeften sonra sorumlu olan kişi tanımı ise şef yardımcısı nedir sorusuna cevap olarak ifade edilebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Diğer anlamları arasında yönetici şef, şef müdür, baş şef ve usta şef olarak bilinir.
Executive Chef (Birinci Şef)
Aboyeur denilen, siparişlerin şeflere anons edilmesi işini de çoğunlukla executive chef üstlenir.
Steward şefi, mutfak ve restorana ait gıda malzemelerinin genel hijyen kurallarından sorumlu olan meslek çalışanına verilen isimdir. İşletmelerde mutfak bölümünün ve bulaşıkların temizliğinden sorumlu olan bulaşıkhane elemanı tanımı ise steward şefi nedir sorusunun cevabı olarak verilebilir.
Otellerde ya da başka iş yerlerinde bulaşıkçı olarak çalışan herkese Steward denilmektedir.
Büyük ve kalabalık işletmelerin ortak kullanım alanları sık kirlenebilir. Meydancı, bu alanlardaki düzen ve temizliği sağlamakla görevlidir. Bu pozisyonda çalışanlar; fabrikalarda, otellerde ve hastanelerde görev alabilirler. Meydan şefi, birçok meydancının bulunduğu işletmelerin ilgili temizlik süreçlerini yönetir.
Şef kadrosu yönetici kadroları arasında sayılan bir kadro olup, sorumluluğu olan, gerektiğinde hesap veren, denetim ve teftişlerde her türlü bilgi ve belgeyi temin eden ve ilgili makamlara sunan bir kadrodur.
MasterChef'in köstebeği olarak bilinen ve elenecek yarışmacıları önceden açıklayan isim, MasterChef Türkiye jüri üyelerinin bölüm başına 60 bin lira kazandığını ileri sürmüştü. Bir diğer iddia ise Danilo Zanna 50 bin lira, Mehmet Yalçınkaya 60 bin lira, Somer Sivrioğlu ise 65 bin lira kazanıyor.
Bulaşıkçı ise kullanılan malzemelerin temizliğini, yıkanmasını ve hijyenini kurallara uygun olarak yapma becerisi olan kişilerdir. Mutfağı olan ve yemek hizmeti veren tüm işletmelerde bulaşıkçı bulunur.
Mutfak görevlisi, mutfakta kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir. Mutfakta etrafı toparlar ve düzenli hale getirir. Mutfakta kullanılacak gerekli ekipmanları ve malzemeleri hazırlar. Yemeğin hazırlanma süresinde aşçıya yardım eder.
Kışla, okul, otel vb. yerlerde bulaşık yıkamaya ayrılan özel bölüm.
İşi kirli kapları yıkamak olan kimse. Steward.
Bu iki ayrı bulaşık türü birbirlerinden ayrı yerlerde yıkanır. Mutfak bulaşıkları, yemek pişirme alanına yakın bir yerde kurulu olan bulaşıkhanede yıkanırken, müşteri bulaşıkları ise kara bulaşıkhane denilen bölümde yıkanmaktadır. Bulaşık yıkama alanın en önemli yardımcı elemanı evyedir.
Ağırlıklı olarak gıda sektöründe mutfak bölümünde kirli bulaşıkları yıkaması ve mutfak malzemelerinin hijyeninden görevli kimse. Hijyenik ve seri olması dışında herhangi bir vasıfa sahip olunması gerekmez.
Butler, otelcilikte kişiye özel uşak demek ve lüks otellerin en önemli servislerinden. Özel odalarda konaklayan misafirlerin en ilginç isteklerini bile hemen yerine getirmekten sorumlular.
Genellikle gıda sektöründe faaliyetlerini gerçekleştiren kafe, restoran, kamu kurumları veya özel kuruluşların mutfağında görev alarak tabak, çatal, bardakların üzerindeki atıkların temizlenmesinden sorumludur. Mutfağın araç ve gereçlerinin bakımından, hijyenini kontrol ederler.
Ağırlıklı olarak gıda sektöründe mutfak bölümünde kirli bulaşıkları yıkaması ve mutfak malzemelerinin hijyeninden görevli kimse.
Admin. Aşçı başına verilen isimdir. Mutfak şefi de denilebilir.
Soğuk Şefi Ne Demek? Soğuk şefi nedir sorusu, mutfağın soğuk bölümünden sorumlu, mutfak hiyerarşisinde idari olarak su şefine bağlı, tüm soğuk yemeklerin, sosların, meze ve salataların yapımında bilgi ve beceri sahibi olan kişidir şeklinde cevaplanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri