Bulgur pilavının 100 gramında 114 kalori bulunmaktadır. Bulgur pilavının 1 porsiyonu ( 130 gr) 149 kaloridir. 1 silme çorba kaşığı (10 gr) bulgur pilavı 11 kaloridir. Bulgur pilavının 100 gramı 18.19 gram karbonhidrat, 2.78 gram protein, 3.39 gram yağ, 2.98 gram lif içermektedir.
Dolu dolu bir çorba kaşığı bulgur pilavı 23 kalori. Tepeleme çorba kaşığı bulgur pilavı 34 kalori. Büyük porsiyon yaklaşık 250 gramlık bulgur pilavı ise 286 kalori olacaktır.
Ayrıca çalışmalar gösteriyor ki; bulgur pilavı tüketmek yorgunluk, baş ağrısı ve halsizlik gibi diyetsel problemlerin de önüne geçiyor. Diyet listenize 2 günde bir bulgur pilavı eklemek iyi bi seçenek olacaktır.
Pişmiş bulgurun 1 porsiyonu (142 gr) 118 kalori, 1 çorba kaşığı (25 gr) 21 kaloridir.
hazırlanır. Domates ve biberle hazırlanmış 140 gramlık orta porsiyon bulgur pilavı 254 kaloridir.
İlgili 45 soru bulundu
Bulgur pilavı ise günde bir defa tüketilebilir. (Sınırsız değil sadece 2-3 kaşık tüketilebilir.)
Diyet yaparken pilav türleri tüketilebilir. Ölçülü olacak şekilde tabaklarınızda pirinç ya da bulgur pilavı yer alabilir. Haftanın günlerini pilav türlerine bölebilirsiniz. Bir akşam pirinç pilavından ortalama 6 kaşık yerken diğer akşam bulgur pilavından 8 kaşık tüketebilirsiniz.
Yapılan bazı araştırmalar neticesinde bulgurun kansere karşı koruyucu bir etkene sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Pirince kıyasla vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan bu lif kaynağı, daha az kaloriye de sahiptir.
Pirincin en büyük artısı gluten içermemesidir. Fakat bulgur besin değerleri bakımından pirinçten daha zengindir. Protein alımına dayanan bir diyet yapıyorsanız pirinçten daha fazla protein içeren bulguru tercih edebilirsiniz. Proteinin yanı sıra içerdiği demir açısından da bulgur pirincin önüne geçmeyi başarıyor.
Bulgurun protein oranı daha yüksek.
Bu oran genellikle birçok sporcu için gün içerisinde tüketeceği besinler karşılanabiliyor. 1oo gram bulgurda 12 gram protein vardır. Ancak bu oran pirinç de düşmektedir. 100 gram pirinçteki protein oranı 2,7 gram.
Günlük lif miktarının yani ortalama 25-30 gramın aşılması gaz ve ishale neden olabilir. Pilavlık Bulgur Gaz ile Şişkinlik Yapar mı? Pilavlık bulgur vitamin değerleri ve lif bakımından zengin olmaktadır. Ama bulgur yemek şişkinlik ve gaza neden olmaktadır.
Bulgur pilavının 100 gramında 114 kalori bulunmaktadır. Bulgur pilavının 1 porsiyonu ( 130 gr) 149 kaloridir. 1 silme çorba kaşığı (10 gr) bulgur pilavı 11 kaloridir.
Normal şartlarda bir porsiyon çiğ köfte yaklaşık 400 kalori içermektedir. Dengeli bir şekilde tüketilirse diyet konusunda problemlere yol açmaz.
Bulgur, temel enerji kaynağımız olan karbonhidrat bakımından da zengindir.
Bulgurun 100 gramında 325 kalori bulunmaktadır. Bulgurun 1 su bardağı (150 gr) 488 kalori, 1 çorba kaşığı (12 gr) 39 kaloridir.
Temel olarak basit ve kompleks olarak ikiye ayrılırlar. Basit karbonhidratlar; beyaz şeker ve bal gibi yiyeceklerden bulunur. Kompleks yani zor sindirilen karbonhidratlar ise ekmek, pirinç, bulgur, makarna, erişte gibi yiyeceklerdir.
İşte, bulgur pilavı ile ilgili merak edilenler... Bulgur, diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. Ancak bulgurun pişirilme yöntemleri kilo aldırmada ve vermede oldukça etkilidir.
İhtiyaç duyulan enerjiyi vermektedir. Pirinçte bulunan potasyumun bol miktarda olması ile tansiyonu dengelediği de bilinmektedir. Sporcuların fazla efor sarf etmekten kaynaklı olarak tansiyonlarında ani düşme ve yükselmelerin önlenmesi de yağsız sporcu pilavı ile mümkün olmaktadır.
Glisemik endeksinin düşük olması sebebiyle bulgur uzun süre tok tutar, kana yavaş karıştığı içinde diyetlerde kullanılabilecek bir üründür. Ayrıca da şeker hastalarına tavsiye edilir.
Elma ve armuttan daha çok C vitamini içeren patates, domates ve portakaldan sonra vitamin kulvarında üçüncü sırada yer alıyor. Her ne kadar nişastalı bir sebze olsa da yağ içermemesi ve lif oranının yüksek olması sayesinde tok tutan bir seçenek olarak diyet menülerine eklenebilir.
Bu nedenle bulgur alırken özellikle daha koyu renkte olan tercih edilmelidir. Bulgurun besin değeri ve su tutma kapasitesi, kepeği ne kadar ayrılmışsa, o kadar düşer.
Zayıflama diyetinde yeterli karbonhidrat alımı çok önemlidir. 3 yemek kaşığı kadar pilav 1 dilim ekmek yerine geçer. Diyette 6 yemek kaşığı kadar pirinç pilavı yenilebilir.
Yani eğer zayıflamak istiyorsa günde yaklaşık 1000-1200 kaloriye denk gelecek miktarda yemek yemeli, eğer kilosunu korumak istiyorsa ortalama 1600-1700 kalori tüketmeli, kilo almak istiyorsa da bu miktarı 2000 kalorilere kadar çıkarmalı.
Sporcular bunun için hem protein hem de karbonhidrat almak durumundalar. Tavuk - Pilav, hem protein hem karbonhidrat içermesinin yanı sıra kolay ulaşılabilir ve tüketilebilir olmasıyla sporcuların antrenman sonrasında yöneldiği bir numaralı yemek konumunda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri