Fazla kalorileri almanın en kolay yolu ise yüksek enerjili besinler tüketmektir. Ancak bu besinlerin de sağlıklı olanları tercih edilmelidir. Baklagiller, avokado, yağlı tohumlar, süt ve süt ürünleri gibi yiyecekler, sağlıklı kilo almaya yönelik yiyeceklerden bazılarıdır.
Sosis, salam, jambon gibi işlenmiş et ürünleri, şişmanlatıcı gıdalardır. Demir ve proteinin zengin birer kaynağı oldukları doğru olsa da, aynı zamanda bileşiklerinde doymuş yağlar vardır. Bu yağlar, fazla miktarlarda tüketildiğinde çeşitli sorunlara neden olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Cici Bebe kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle de çocuklarda kilo artışı için tercih edilmektedir. Kilo alma problemi yaşayan kişilerin de süt ile tükettiği bilinmektedir. Lif ve nişasta içerdiği için kilo alımına neden olur.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLAN BESİNLER NELERDİR? DOĞAL VE BİTKİSEL YÖNTEMLERLE NASIL ZAYIFLANIR? Zayıflama sürecinde tok tutan besinler tüketilebilir. Tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında; Yulaf, yoğurt, fındık ve ceviz, elma, armut, avokado, haşlanmış yumurta, şeker yerine tarçın, yeşil çay yer alıyor.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Özellikle kalori açısından yüksek olan keçiboynuzu pekmezi ve dut pekmezi kahvaltıda düzenli yenildiğinde kolayca kilo almayı sağlar.
Pekmez içerdiği yüksek miktardaki şeker yüzünden fazla tüketildiğinde kilo aldıran bir besindir.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 6 saatten az, 9 saatten fazla uyumak kilo alımına neden oluyor.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Bulgur, diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. Ancak bulgurun pişirilme yöntemleri kilo aldırmada ve vermede oldukça etkilidir.
Leblebi A ve C vitamini açısından çok zengin bir besindir. Leblebi içinde ise bol miktarda lif içerir. Ama leblebiyi kontrolsüz bir şekilde tüketmek için vücuda alınan kaloriyi arttırdığı için kilo aldırabilir. Bu nedenle de günlük olarak tavsiye edilen tüketim miktarını geçmeden yemeniz önerilir.
Tek başına kontrollü şekilde tüketilen ceviz kilo aldırmaz. Ceviz, yüksek şeker ve karbonhidrat oranına sahip olmayan düşük kalorili bir besindir. Bu nedenle diyetlerde de ara öğün olarak tüketilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bir adet cevizin %65'inin yağ olduğunun utulmamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri