2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
ISLATMAYINIZ VEYA YIKAMAYINIZ. 1 BARDAK BULGURA 2 BARDAK KAYNAR SU İLAVE EDEREK PİŞİRİNİZ. BUĞDAY GLUTENİ İÇERİR.
İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor.
Kaynatılarak haşlanmasına gerek kalmadan, sıcak suyla ıslatarak kolaylıkla yumuşatıp salata ve köftelerde kullanabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Ardından soğuk suyla yıkadığımız bulguru atıyoruz iyice kavuruyoruz. Daha sonra salçayı koyup tekrar kavuruyoruz 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kaynatıyoruz. İyice suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 2 tatlı kaşığı nane atıyoruz ve bekletiyoruz.
Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz.
Mutlaka kaynar olan sıcak suyu içerisine ekleyin ve 2 defa karıştırın. İçerisine tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyerek, kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin.
Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim.
Dünyada en kaliteli durum buğdayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üretilir.
Siyez Bulgurunun Besin Değeri
Her yiyeceğin besin değeri olduğu gibi siyez bulguru da kendine özgü besin değerine sahiptir. Siyez buğdayından elde edilen bulgurbesin değeri açısından oldukça zengin. Mesela, siyez bulgurunun 100 gramında 25 gram protein bulunuyor.
Bulgur pilavını pişirirken dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta su kaynadıktan sonra ocağın altını kısmayı unutmamanız, yoksa bulgurlar pişmeden suyunu çeker ve bulgurlar çiğ kalır.
Bulgur yıkanmaz. Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur.
Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş. Bakliyatı su dolu bir kaba koyduğunuzda üste çıkan hafif taneleri ayırıp atarsanız, geriye kalanları afiyetle yiyebilirsiniz.
Üretim esnasında uygulanan ön pişirme işlemi ile buğdaydaki nişasta jelatinize olur, kurutma işleminden sonra sert bir yapı kazanır. Dolayısıyla daha uzun süre dayanır. Ayrıca ön pişirme işleminden dolayı pişirilmesi ve sindirimi kolaylaşır. Bulgur, besleyici, doyurucu, lezzetli ve ekonomik bir besindir.
Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
Bulgur Pilavı Su Ölçüsü: Bir Bardak Bulgura Kaç
Bulgur pilavı pişirirken genelde bulguru bardakla ölçüyoruz. 1 bardak bulgura 1 bardak su doğru bulgur pilavı su ölçüsü olacaktır. 1 bardak bulgura 1 bardak su. 1,5 bardak bulgura 1,5 bardak su. 2 bardak bulgura 2 bardak su.
Bulgur pilavları içerisinde en kolay ve lezzetli tariflerin başında hiç şüphesiz salçalı bulgur pilavı tarifi geliyor. Salça, soğan ve bulgurun mükemmel uyumu, baharatlarla da buluşunca mükemmel bir pilava dönüşüyor.
Pirincin suyunu çekmesinden, üzerinin göz göz olmasından ve karıştırırken tane tane oluşundan rahatlıkla anlaşılır.
Bulgur Pilavı İçin Pişirme Önerisi
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmelisiniz.
Tencerenin kapağı kapatılarak, orta ateşte 5 dakikaya kadar kavrulur. Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır. Bulgur pilavı suyunu çektiği zaman karıştırarak ocağın altını kapatın. Bulgur pilavı birkaç dakika dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.
Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın. Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri