Üye olmadan önce bulut depolama sistemi sağlayıcıları hakkında araştırma yapmanız oldukça önemli. Bu aşamadan sonra ise üye olmanızın dışında bulut depolamaya dosya aktarabilmek için mutlaka internet gerekmektedir. Bu internet mobil veri ya da wifi olabilir.
Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Bulut teknolojisi, en basit tanımıyla dijital bir ağ ile kullanıcıların verilerini tutar. Verileriniz, telefonunuzun ya da bilgisayarın hafızasında yer kaplamadan bulut teknolojisi üzerinde muhafaza edilir. Diğer cihazlarınızdan da e-posta ve şifrenizle bu verilerinize ve dosyalarınıza erişim sağlayabiliyorsunuz.
Ücretsiz olarak bulut depolama hizmeti veren sistemlerde depolama alanına kullanıcı tarafından karar verilir. Genel olarak en az 2gb, en fazla 50 gb ücretsiz depolama yapılabilmektedir. Bu alanların yetersiz gelmesi durumunda, ücretli olan depolama sistemleri ile daha büyük alanlar elde edebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Bulut Teknolojisi ya da Cloud Computing olarak da bilinen Bulut Tabanlı; akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi çeşitli teknolojik cihazlar ile ulaşılabilen, veri paylaşımı sağlayan, internet tabanlı bir veri depolama sistemidir. Bulut tabanlı ile yer ve zaman kısıtlaması olmadan işlemler yapılabilir.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
Bulut depolama hizmetlerinin de her zaman güvenli olmadığı biliniyor, ancak bu durum giderek iyileşiyor ve gelişmiş şifreleme standartları sayesinde dosyalarınız güvenli biçimde saklanıyor. Avrupa'daki sunucular, dosyalarınızı sadece sizin okuyabileceğiniz biçimde şifreliyor.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Bulut depolama, verilerinizi internet veya bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarmanızı sağlayan bir hizmettir. Çok farklı formatta (video, pdf, fotoğraf vb.) verinin sanal bir ortamda muhafaza edildiği alan diyebiliriz. Bulut depolamada tutulan veriler 3. Kişilerin erişimine kapalıdır.
Bulut depolama verilere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmanın yolunu açar. Dolayısıyla her an her yerden verilere ulaşılabilir. Güvenlik sistemleri sayesinde içerisine attığınız her bilgi güvenli bir şekilde saklanır. Sisteminize yüklediğiniz hemen her veri otomatik olarak bulutta yedeklenir.
Google Drive üzerindeki 1 TB ücretsiz depolama kilidini açmak için ise 200 puan biriktirmeniz gerkiyor. İlgileniyorsanız yararlanmak için yapmanız gereken tek şey Yerel Rehberler programına kayıt olmak ve Google Haritalar'ın Android ya da iOS sürümünün yan menüsündeki "Katkılarınız" sekmesiyle ilerlemenizi takip etmek.
Her Google Hesabı ile Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı sunulur. Aylık ücretli Google One aboneliğine yükselttiğinizde, seçtiğiniz plana bağlı olarak toplam depolama alanınız 100 GB veya daha fazla olacak şekilde artar.
Dropbox. Ücretsiz hesap 2GB'lık bir depolama alanıyla birlikte gelir. Belgeler için bu alan çok büyük ancak herhangi bir medya – fotoğraf, müzik veya video – depolamak istiyorsanız bu alan çok hızlı bir şekilde dolacakır.
Google One web sitesinde 100 GB'lık depolama alanı fiyatı aylık ödeme planına göre 5.79 TL, yıllık ödeme planına göre 57.99 TL olarak belirtiliyor. 200 GB depolama alanı için belirtilen aylık ödeme tutarı 11.59 TL, yıllık ödeme tutarı 115.99 TL oluyor. 2 TB depolama alanına ise aylık 28.99 TL, yıllık 289.99 TL ödeme ...
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
Her Google Hesabı 15 GB depolama alanı içerir. Bu depolama alanı; Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılır. Pixel 5 veya daha eski bir cihazınız varsa cihazınızdan yedeklenen fotoğraf ve videolar için ücretsiz olarak sınırsız depolama alanına sahip olursunuz.
Üç ana bulut hizmeti türü vardır: yazılım hizmeti (SaaS), platform hizmeti (PaaS) ve altyapı hizmeti (IaaS). Bulut konusunda her duruma uygun bir yaklaşım yoktur; işletme gereksinimlerinizi destekleyen doğru çözümü bulmanız gerekir.
Bulut bilişim hizmetlerine örnek olarak, Google Cloud, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Dropbox, iCloud ve Box gibi hizmetler verilebilir. Bu hizmetler, depolama, hesaplama, ağ, veritabanı ve uygulama hizmetleri gibi çeşitli kategorilerde sunulur.
İngilizce karşılığı “Cloud Computing” olan Bulut Bilişim, bilgisayar, tablet ya da diğer cihazlarda, kullanıcıların dilediği zaman erişebileceği ve başka kullanıcılar ile bilgisayar kaynaklarını paylaşabileceği, internet tabanına sahip bilişim hizmetlerine verilen isimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri