Instagram algoritması, diğer her şeyden önce sizin Instagram'daki kullanım alışkanlıklarınıza bakıyor. Bu bağlamda; beğendiğiniz, kaydettiğiniz, yorum yaptığınız ve biriyle paylaştığınız gönderiler, Instagram için ilgi alanınız olarak kabul ediliyor. Anasayfadaki diğer gönderiler de buna göre şekillendiriliyor.
Öncelikle, takipçileriniz ve takip ettiğiniz hesapların hikayelerine daha önce ulaşmış olan kullanıcılar, hikayelerinizi daha önce göreceklerdir. Etkileşim, kişilerin profiline hangi sıklıklarla girdiğiniz, hikayeleri paylaştığınız zaman dilimi de Instagram hikaye izlenme sırasını belirleyen faktörlerdir.
' Bu açıklamaya göre, tek bir fotoğraf dahi beğenmediğiniz halde yalnızca profil görüntülemek kullanıcıları listenin başında sıralamaya yetiyor. Algoritma ayrıca beğeni, yorum, direkt mesaj, uygulamadaki diğer etkileşimler ve alışkanlıklara göre sıralama yapıyor.
Kendi hikayenize dokunduğunuz sol alt köşede hikayenize bakanların toplu sayısını göreceksiniz üzerine dokunun. Bir liste açılacak. Hikayenize bakanlar sıralanmış halinde görünür.
Takipçi sayısı ne kadar yüksek olursa, etkileşim oranı o kadar düşük olacaktır. Bu nedenle, 1.000 takipçisi olan birinin etkileşimi, 1 milyonu olan birinden çok daha yüksek olmalıdır. Instagram'daki etkileşiminizi ölçmenin başka bir yolu da Influencer Marketing'in oranlarına bakmaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Genel olarak, tüm saat dilimleri içinde Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman, gönderilerinizi 11:00 – 15:00 arasında paylaşmaktır. Bu yüzden yüksek etkileşim için sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde paylaşım yapmaktan kaçınmanız gerekir.
Etkileşimler. Etkileşim ölçümlemesi, cevaplama ve profil ziyareti dahil olmak üzere kullanıcıların bir hikayeyi gördüğünde sergilediği davranışların toplamından oluşuyor. Bu alt kırılımlra beraber bakalım; Cevaplar: Kullanıcıların Hikayenize kaç kez cevap verdiğini gösterir.
Hikayesine gizlice bakmak istediğiniz hesabın bir solundaki veya sağındaki hikayeyi açın. Ardından hikayenin üzerine basılı tutarak hikayeyi duraklatın ve çok dikkatli bir şekilde parmağınızı görmek istediğiniz hikayenin ters yönüne kaydırın. Bunun işe yaraması için hesabı takip etmeniz gerekiyor.
Yeni bir hikaye attıysanız ve onu öne çıkanlara eklediyseniz, en geç 48 saat içerisinde bakanları görebilirsiniz. Görmek için öne çıkanlara tıklayın ve tıpkı hikaye atmışsınız gibi storyde görenleri görüntülediğiniz yerden görüntüleyin. Hikayenizin üzerinden 48 saat geçtikten sonra bakanları görüntüleyemezsiniz.
Eğer story atan kişi işletme hesabı kullanıyorsa görünür ama kim olduğu görünmez. Mesela sen birine 10 defa baktın. 10 defa bakıldığı görülür ama senin baktığın görülmez.
SIRALAMAYI EN ÇOK ETKİLEYEN ETMENLER
Diğer kişilerle ile karşılıklı olarak ne kadar etkileşimde bulunduğunuz , mesajlaştığınız. Sıralamadaki kişilerin profiline ne sıklıkla girdiğiniz (Yani stalkladığınız kişiler), Hikayeyi paylaştığınız zaman dilimi de izlenme sıralamasına etki ediyor.
Instagram'da storyler sadece 24 saat süreyle yayınlanabilir ve daha sonra otomatik olarak silinir. Bu nedenle eğer kullanıcılar bir arkadaşlarının veya takip ettikleri bir hesabın paylaştığı bir hikayeyi beğenir veya önemli bulurlarsa onu kaydetmek ve daha sonra tekrar izlemek için bir ss alabilirler.
Bu öneriler aşağıdakiler gibi unsurlara dayalı olabilir: Hareketlerin: Takip ettiğiniz hesaplar ve beğendiğiniz, kaydettiğiniz ya da yorum yaptığınız gönderileri gösterir. Bağlantıların: Instagram'da önerilen hesap veya benzer hesaplarla bağlantı geçmişinizi gösterir.
Sahip olduğunuz herhangi bir arşivlenmiş hikayeyi Tatil'de Öne Çıkanlar'a ekleyin ve “Bitti”yi tıklayın. Öne Çıkan Tatil klasörüne geri dönün ve az önce eklediğiniz hikayeyi silin. Az önce eklediğiniz hikayeyi şimdi silmiş olsanız bile, listenizin Tatil'i ilk sıraya koyduğunu fark edeceksiniz.
Hikayeden Çıkış: Birinin hikayenizden kaç kez çıktığı. Gezinme: Hikayenizle birlikte gerçekleştirilen Geri, İleri, Sonraki Hikaye ve Çıkış işlemlerin toplamı.
24 saat sonra profilden kalkıyor. Ancak öne çıkanlar alanına eklersen 24 saatlik hikayelerin sen silmedikçe profilinde yer alıyor.
Instagram platformu, kullanıcı gizliliğine ve güvenliğine büyük önem veriyor. Bu nedenle, profil ziyaretlerini görme gibi bir özelliği resmi olarak sunmaz. Yani, profilinizi kimin ziyaret ettiğini görmeniz mümkün değil. Instagram'ın bu tutumu, kullanıcıların kişisel bilgilerinin ve gizliliğinin korunmasını amaçlıyor.
Öne çıkardığın hikayelerin üzerinden 24 saat geçmişse kim baktı, kaç kişi baktı vs. gibi istatistiklere erişemezsin. Çok uzun zaman önce gelen bir güncelleme ile artık arşivindeki hikayelere kaç kişi baktı gibi istatistiklerin görülmesi engellenmişti.
Öne çıkardığı hikayeleri kimlerin izlediğini görebilir. Ancak kaç kere izlediğini, ne zaman izlediğini göremez ve bildirim alamaz.
Aslında bakarsanız Instagram profiline bakanları görmenin bir yolu yoktur. Instagram ekibi buna dair asla hiçbir eklenti ya da uygulama sunmamıştır ve sunacağını sanmıyorum çünkü pek uygun olduğunu da düşünmüyorum.
“Profilime kim baktı uygulamaları işe yarıyor mu?” diye düşünüyorsanız hemen bu soruya bir açıklık getirelim. Ne Instagram ne de Facebook bu tarz uygulamaların işlev göstermesine izin vermez. Gizlilik kuralları nedeniyle Instagram'da hiçbir kullanıcı, hesabını kimin izlediğini takip edemez.
Son olarak Hikayenizi kimlerin görebileceğini, hesabınızın gizlilik ayarlarının da etkilediğini hatırlatalım. Eğer hesabınızı gizli olarak ayarladıysanız, hikayenizi yalnızca onaylanmış takipçiler görebilir. Hesabınız herkese açık olarak ayarlıysa, hikayenizi Akışta takipçileriniz, profilinizde ise herkes görebilir.
Erişilen hesaplar, içeriğinizi gören hesapların toplam sayısıdır. Bu, belirli bir zaman aralığındaki öne çıkarılan gönderiler, hikayeler, videolar, Reels videoları ve canlı videolar da dahil olmak üzere gönderilerinizi en az bir kez görmüş tekil hesapların tahmini sayısını içerir.
Instagram etkileşim oranı hesaptan hesaba değişiklik gösterir. Örneğin, 1000–3000 takipçili küçük hesaplarda genellikle % 10–15'e eşittir. Ancak hesap büyüdükçe etkileşim oranı düşer. Bu nedenle, yüksek takipçi sayısına sahip Instagram sayfalarının etkileşim oranları genellikle yaklaşık %2-5'tir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri