Bulut yedekleme, iş kişilerin ve kuruluşların sahip olup verilerin korunması için yapılan bir tür yedeklemedir. Verilerin güvenle saklanmasıyla başlayan yedekleme aynı zamanda fiziki olarak bir diske yedeği de alınmaktadır.
Bulut yedekleme teknolojisi; bilgisayar, tablet, akıllı telefon, fiziksel ve sanal sunucu gibi cihazlardaki bütün verilerin bulut depolama kullanılarak yedek altına alınmasıdır. Alınan yedeklere erişim ise internetin olduğu her yerden sağlanmaktadır.
Acrobat Web'e giriş yapın. Silmek istediğiniz dosyaları seçin ve sağda görüntülenen seçenekler grubundan Sil'i seçin. Seçili dosya sağ tıklatıldığında gösterilen Sil seçeneği. Onay açılır penceresinde Sil'i seçin.
Bulut yedekleme programlarının düzenli olarak kullanılması halinde, ortam ya da yazılım hataları, donanım arızası, bilgisayar korsanlığı veya virüsler, hırsızlık, elektrik kesintisi ve hatta kişilerin kendi hataları sebebi ile dosyaların kaybolma riskine karşı koruma sağlamaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Bulutta yedekleme, her formattaki dijital verilerinizi güvenli bir şekilde saklamak için internet tabanlı bir hizmet kullanarak depolama yöntemidir. Bu yöntemde verilerinizi yedekleyerek, sizi veri kaybı riskine karşı korur.
Bulut depolama hizmetlerinin de her zaman güvenli olmadığı biliniyor, ancak bu durum giderek iyileşiyor ve gelişmiş şifreleme standartları sayesinde dosyalarınız güvenli biçimde saklanıyor. Avrupa'daki sunucular, dosyalarınızı sadece sizin okuyabileceğiniz biçimde şifreliyor.
Bulut yedekleme verilerini silme:
Bulut 10.6.2.300 veya sonraki sürümler: Ayarlar > Huawei Kimliği ile giriş yapın > Bulut > Depolama alanı yönetimi > Bulut yedekleme bölümüne gidin, cihazınızı seçin ve Yedeği sil düğmesine dokunun. Cihazınızın tüm Bulut yedekleme verileri silinecektir.
Bulut depolama, verileri, üçüncü bir tarafın sağladığı şirket dışındaki bir depolama sistemine internet veya başka bir ağ üzerinden aktararak depolamanıza olanak tanıyan bir hizmettir.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Google One web sitesinde 100 GB'lık depolama alanı fiyatı aylık ödeme planına göre 5.79 TL, yıllık ödeme planına göre 57.99 TL olarak belirtiliyor. 200 GB depolama alanı için belirtilen aylık ödeme tutarı 11.59 TL, yıllık ödeme tutarı 115.99 TL oluyor. 2 TB depolama alanına ise aylık 28.99 TL, yıllık 289.99 TL ödeme ...
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
- Hızlı veri transferi sunar. - Yedekleme imkanı sağlar. - Tüm bu olanaklar ile önemli bir maliyet tasarrufu oluşturur. - Devamlı olarak artan verilerin arşivlenmesine olanak tanır.
Bulut yedekleme özelliği nasıl kullanılır? Cihazınızdaki verileri otomatik veya manuel olarak yedeklemek için Bulut yedekleme özelliğini kullanın: Otomatik yedekleme: Ayarlar > Huawei Kimliği ile giriş yapın > Bulut > Bulut yedekleme bölümüne gidin ve Bulut yedekleme seçeneğini etkinleştirin.
Bulut depolama, aslında bir bilgi saklama sistemidir. Bu depolama aracılığı sayesinde bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknolojik aletlerdeki veriler siz silene kadar saklanabilir.
Özellikle Android işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları görecektir ki, cihazda yüklü mobil uygulamalar Google Drive bulut depolama hizmetini kullanarak uygulamanın önbelleğini ve gereksiz dosyalarını bu alan üzerinde depolarlar.
Bulut teknolojisi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmanızı sağlar. Sanal depolama ile de verileriniz internet üzerinde depolanır. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca istediğiniz anda da verilerinize erişebilirsiniz.
Üye olmadan önce bulut depolama sistemi sağlayıcıları hakkında araştırma yapmanız oldukça önemli. Bu aşamadan sonra ise üye olmanızın dışında bulut depolamaya dosya aktarabilmek için mutlaka internet gerekmektedir. Bu internet mobil veri ya da wifi olabilir.
Bulut depolama, verilerinizi internet veya bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarmanızı sağlayan bir hizmettir. Çok farklı formatta (video, pdf, fotoğraf vb.) verinin sanal bir ortamda muhafaza edildiği alan diyebiliriz. Bulut depolamada tutulan veriler 3. Kişilerin erişimine kapalıdır.
Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri