Bungalov evleri kiraya vererek düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Kiracı talebi ve kira fiyatları, kira getirisini etkiler. Kiracılar için cazip olan bir bölgede bulunan bungalov evler, kira getirisini artırabilir. Sonuç olarak, bungalov evler yatırım için potansiyeldir, ancak her yatırım gibi riskler taşır.
Buraya küçük de olsa yapı inşa edebilirsiniz. Bungalov tarzı evler bu arazilere yapılabilen küçük ama kullanışlı yapılardır. Tarla niteliğinde olan arazinize bu tarz bir ev inşa edebilirsiniz. Bunun için gerekli izni gıda, tarım ve gayvancılık bankalığı'na bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinden alabilirsiniz.
Minimal düzeyde ihtiyaçları karşılayan bungalov evler, tatil ve bahçe evleri olarak tercih edilen yapılardır. Genelde bungalov ev ölçüleri 26 metrekare olarak belirlenir. 16 metrekare kullanım alanı, 4 metrekare banyo ve 6 metrekare balkon bulunur.
Bungalov imar izni, bir bungalov veya bungalov tarzı bir evin inşa edilmesi için gereken resmi izindir.
İlgili 18 soru bulundu
İmar durum belgesi alma ücreti 66 TL'ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68 TL'den 11.75 TL'ye ulaştı.
İskan dışı alanlarda taban alanı 75 metrekareyi ve 2 katı geçmemek şartıyla yapılacak 1 bağ evi için bakanlığın onayı alınmak koşuluyla köy içi yapılara benzer şekilde ruhsat zorunluluğu da olmayacak.
⇓ ( Üçgen bungalov ev fiyatları ve metrekaresini görmek için görsele tıklayın. ) 28 – 50 m² arası bungalov yapımı m² fiyatları 18.000 – 19.000 ₺ + KDV dir. Su basmanı betonu ve İstanbul dışı nakliye alıcıya aittir. İlave olarak ahşap veranda / balkon yapımı m² fiyatları 9.000 ₺ + KDV dir.
Ancak, kaliteli malzemeler kullanılarak ve düzenli bakım yapılarak yapılmış bir bungalov, 50-60 yıl gibi uzun bir ömre sahip olabilir. Bazı bungalovlar, daha uzun ömürlü olabilir. Örneğin, kaliteli ahşap kullanılarak yapılan ve düzenli bakımı yapılan bir bungalov, 100 yıldan fazla bir sü re dayanabilir.
60 – 90 m² arası ahşap ev m² fiyatları 16.000 ₺ ile 18.000 ₺ arasındadır. Proje detayları metrekare fiyatlarını değiştirebilmektedir. Bununla birlikte 100 ve üstü m² modern evler 20.000 – 25.000 ₺ arasındadır. Kurulum, montaj, elektrik, su tesisatının içeri çekilmesi fiyatlara dahildir.
Tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor. Eski kanuna göre 5 bin metrekarenin altındaki tarlalara prefabrik ev yapılmasına izin veriliyordu fakat son düzenlemelerden sonra 2023 yılında herhangi bir ev için tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor.
İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.
Bungalov tarzı evlerde yaşamak için bu yapıları uygun arsanız varsa kendinizde yaptırabilirsiniz. Bunun için arsanın bir bölümünün imara açık olması yeterli olmaktadır. Yetkili yerlerden gerekli izinleri aldıktan sonra arazinin % 5 lik bölümüne bungalov inşası yaptırabilirsiniz.
Bungalov Ev Kışın Soğuk Olur Mu? Bungalov evler için ahşap kullanılmıştır. Bu noktada hem yazın sıcaktan hem de kışın soğuktan korumak amacıyla dış cephesi ahşap koruyucularla kaplanmıştır. Bu durum, aşırı sıcaklıkları ve soğuk havaları en minimum seviyeye indirgeyerek maksimum koruma sağlamaktadır.
Bungalov evler yatırım için ideal mi konusu bağlamında incelenen kriterler göz önünde bulundurulduğunda; özellikle düşük maliyetler, doğaya uyumlu hızlı inşaat, enerji tasarrufu ve konforlu yaşam alanı açısından bungalovların, çok mantıklı bir alternatif gayrimenkul olabileceği açıktır.
Özellikle tatil beldelerinde ve doğal güzelliklerin olduğu yerlerde tercih edilen bungalov evler, oldukça kazançlı bir yatırım aracıdır. Ancak elde edilen kazancın yanı sıra, bungalov ev yatırımı da bazı riskler barındırmaktadır. Bungalov ev yatırımı riskli bir yatırım olarak görülebilir.
Orman, deniz veya göl kenarında konumlanan bungalov evleri, kış tatili yapmak isteyen gezginlere hitap ediyor. Mis gibi havanın, bembeyaz örtüyle kaplanan ormanların ve sessiz atmosferin içerisinde yer alan bu evler, şehrin gürültüsünden uzakta tatil yapmak isteyenlerin beklentisini en iyi şekilde karşılıyor.
Genelde üçgen biçiminde tasarıma sahip ana malzemesi ahşap olan dört mevsim turizme açık bungalov evlerinde ısıtma sistemi olarak elektrikli radyant ısıtıcılar, LPG ile çalışan sobalar ya da bahçelerinde,etrafında LPG'li dış mekan ısıtıcılar tercih edilebilir.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Şehirlere göre farklılık gösteren prefabrik ev fiyatları İstanbul gibi büyük şehirlerde daha yüksekken kırsal ve küçük şehirlerde daha düşük maliyete mal edilebiliyor. 2023 yılı şubat ayı itibarıyla prefabrik ev fiyatları da ortalama 150.000 TL ile 500 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.
Tiny house ev fiyatları için meraklıları tarafında fazlasıyla sorgulama yapılmaktadır. Aynı zamanda tiny house fiyat öğrenmek isteyen birçok kişi firmamıza bu konu ile ilgili olarak ulaşmaktadır. Tiny house ev fiyatları 550.000 TL 900.000 TL arasında değişmektedir.
Bungalov ev seçenekleri 2 – 4 ve 6 kişi kapasitesi olarak sınıflandırılmaktadır.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Prefabrik ev fiyatına dahil edilmeyen dikkat edilmesi gereken ekstra maliyetler; Prefabrik Ev Yapı Ruhsatı Maliyeti: 2023 yılı bedellerine göre ortalama 100 m² prefabrik ev ruhsat harcamaları 30.000 ila 40.000₺ civarında gerçekleşmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri