Çadır gibi dizayn edilmiş ahşap bungalovlar soğuğa ve rüzgâra karşı oldukça dayanıklı. Bu anlamda ilk defa çadır deneyimi yaşamak isteyen kişiler için harika bir seçenek.
Doğa ve iklim koşullarına uygun olarak projelendirilen, kaliteli ahşap malzemeden inşa edilen ahşap evlerin oldukça uzun ömürlü olacağına emin olabilirsiniz. Doğal afetlere dayanıklıdır; Ahşap esnek yapısından dolayı deprem, sel gibi felaketlere karşı en çok direnebilen, en sağlam ve en dayanıklı yapılardır.
Bungalovların Ömrü Ne Kadar? Bungalovların ömrü, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ancak, kaliteli malzemeler kullanılarak ve düzenli bakım yapılarak yapılmış bir bungalov, 50-60 yıl gibi uzun bir ömre sahip olabilir. Bazı bungalovlar, daha uzun ömürlü olabilir.
Bungalov Ev Kışın Soğuk Olur Mu? Bungalov evler için ahşap kullanılmıştır. Bu noktada hem yazın sıcaktan hem de kışın soğuktan korumak amacıyla dış cephesi ahşap koruyucularla kaplanmıştır. Bu durum, aşırı sıcaklıkları ve soğuk havaları en minimum seviyeye indirgeyerek maksimum koruma sağlamaktadır.
Ahşabın yağmur ve kara karşı dayanıklılığı da vardır. Bu sayede herhangi bir problem yaşatmayacaktır. Sağlığa olan yararları ile dikkat çekmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Farklı ağaç türlerinden yapılabilen ahşap bungalovların bu nitelikleri fiyatlara yansıyor. Ülkemizde genellikle bungalov evlerin fiyatları 2021 yılı için metrekare başına 2000 TL ila 5000 TL arasında değişiyor. Buna göre, 40 metrekare bir bungalov 80 bin ila 200 bin TL arasında hesaplanıyor.
Ahşap evlerin, doğal malzemeler kullanılarak tasarlandığı için ortam sıcaklığını koruyabilme özelliği vardır. Bu yapılar, hava geçirgenliği sayesinde kışın sıcak, yazın ise serin bir hava sağlar.
Bu tür evler genellikle doğal ve sakin bir çevrede, bahçe veya ormanlık alanlarda bulunurlar. Bungalov evler, şık ve rahat bir yaşam tarzını tercih eden kişiler arasında popülerdir. Şehirden uzak, doğal alanlarda bulunan ve imara açık bir arsanız varsa, bu arazi üzerine yapı inşa etme imkanınız vardır.
Bungalovu önemli kılan en önemli özelliği yapı ruhsatına gerek olmayışıdır. Tekerlekli, plakalı ve yere sabit olmayacak şekilde toprağınıza bungalov inşa edebilirsiniz. Bungalov için yapı ruhsatı gerekmiyor ancak elektrik ve su aboneliği almak istiyorsanız mecburen yapı ruhsatı almanız gerekmektedir.
Ahşap Bungalov evlerde hava geçirgenliği sayesinde yazın serin, kışın sıcak ambiyanslar oluşmaktadır. Yaz ve kış rahatlıkla yaşanabilecek alanlar oluşturulmaktadır. Ahşap evlerin kışın daha sıcak olabilmesi için elektrikli sistemler sayesinde ısınma problemi çözülmektedir.
Konaklama şartları :
Çift konaklamalarında evlilik şartı aranmaktadır. Bungalov evlerde maksimum 7 kişi, konteyner evde ise maksimum 2 kişi konaklayabilmektedir. (1 kişi olarak yapılacak konaklamalarda minimum 2 kişilik ücret alınmaktadır.)
“Bungalov ev nedir?” diye tatilseverler merak edebilir. Minimal düzeyde ihtiyaçları karşılayan bungalov evler, tatil ve bahçe evleri olarak tercih edilen yapılardır. Genelde bungalov ev ölçüleri 26 metrekare olarak belirlenir. 16 metrekare kullanım alanı, 4 metrekare banyo ve 6 metrekare balkon bulunur.
Orman, deniz veya göl kenarında konumlanan bungalov evleri, kış tatili yapmak isteyen gezginlere hitap ediyor. Mis gibi havanın, bembeyaz örtüyle kaplanan ormanların ve sessiz atmosferin içerisinde yer alan bu evler, şehrin gürültüsünden uzakta tatil yapmak isteyenlerin beklentisini en iyi şekilde karşılıyor.
Yasal izinler alındıktan sonra izinli olan arsalar üzerine bungalov evleri inşa edebilirsiniz. Kendinize ait olan mekanda yaz kış istediğiniz zaman yaşama ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Ahşap evlerin çürümesi, ahşap yapı malzemesinin suya maruz kalması sonucu ortaya çıkar. Çürüme belirtileri arasında ahşapta delikler, renk değişiklikleri, kabuklanma ve kırılganlık bulunabilir. Çarpılma, ahşap evlerin nemden etkilendiğinde ortaya çıkan bir başka sorundur.
Villa ve bungalov tatillerinde yanınızda bulunması gerekenler, tatilinizi daha keyifli hale getirebilir. Güneş kremi, havlu, içecekler, ilaçlar, plaj eşyaları, elektronik cihazlar ve giysiler, tatilinizi daha konforlu ve güvenli hale getirecektir. Bunların yanı sıra, tatil bölgesine göre farklı ihtiyaçlarınız olabilir.
Bungalov evleri kiraya vererek düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Kiracı talebi ve kira fiyatları, kira getirisini etkiler. Kiracılar için cazip olan bir bölgede bulunan bungalov evler, kira getirisini artırabilir. Sonuç olarak, bungalov evler yatırım için potansiyeldir, ancak her yatırım gibi riskler taşır.
İskan dışı alanlarda taban alanı 75 metrekareyi ve 2 katı geçmemek şartıyla yapılacak 1 bağ evi için bakanlığın onayı alınmak koşuluyla köy içi yapılara benzer şekilde ruhsat zorunluluğu da olmayacak.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Buraya küçük de olsa yapı inşa edebilirsiniz. Bungalov tarzı evler bu arazilere yapılabilen küçük ama kullanışlı yapılardır. Tarla niteliğinde olan arazinize bu tarz bir ev inşa edebilirsiniz. Bunun için gerekli izni gıda, tarım ve gayvancılık bankalığı'na bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinden alabilirsiniz.
Tarlaya ev yapmak için imar durumunun olumlu olması gerekmektedir. Öncelikle “tarlaya ev yapılır mı” sorusuna cevap olarak “gerekli koşullar dahilinde evet” denilebilir. Gerekli koşullar oluşmadığında ve izin belgesinin alınmadığı durumlarda tarlaya ev yapılamaz.
Bungalov tarzı evlerde yaşamak için bu yapıları uygun arsanız varsa kendinizde yaptırabilirsiniz. Bunun için arsanın bir bölümünün imara açık olması yeterli olmaktadır. Yetkili yerlerden gerekli izinleri aldıktan sonra arazinin % 5 lik bölümüne bungalov inşası yaptırabilirsiniz.
Hafif olduğu kadar da sağlam yapıdadır. Kırılması ve çatlaması oldukça zordur. Ahşabın kolay tahrip olmaması onu diğer yapı malzemelerinden ayırır. Ahşap evler ısı yalıtımında mükemmel sonuç verir.
Genelde üçgen biçiminde tasarıma sahip ana malzemesi ahşap olan dört mevsim turizme açık bungalov evlerinde ısıtma sistemi olarak elektrikli radyant ısıtıcılar, LPG ile çalışan sobalar ya da bahçelerinde,etrafında LPG'li dış mekan ısıtıcılar tercih edilebilir.
Ahşap evler, betonarme evlerden daha hafiftir ve inşaat süreci daha hızlıdır. Ayrıca ahşap, betona göre daha ucuz bir malzemedir. Ahşap evler, doğal bir malzeme olduğu için çevre dostudur ve inşaat sırasında daha az enerji tüketir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri