3. Burgazada Halk Plajı / 6 Numara Plajı Burgazada iskelesine 1.5 kilometre uzaklıkta ve çarşıya en yakın olan plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Plajın denizi taşlık ve bir kumsalı bulunmuyor. Ancak plajın denizi o kadar berrak ve temiz ki ada halkı ve gelen turistler tarafından yine de çok seviliyor.
Burgazada'nın en popüler plajları arasında bulunan Burgazada Halk Plajı'na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler plaj içerisinde yer alan işletmeden yararlanabilmektedirler.
Burgazada Plajı 2023 giriş ücreti:
Plaja giriş ücretiz. Şezlong: 60 TL. Şemsiye: 20 TL. Soft içecekler: 15 TL.
Adalar ilk sıralarda
Megakentte en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
Burgazada iskelesine 1.5 kilometre uzaklıkta ve çarşıya en yakın olan plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Plajın denizi taşlık ve bir kumsalı bulunmuyor. Ancak plajın denizi o kadar berrak ve temiz ki ada halkı ve gelen turistler tarafından yine de çok seviliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Burgazada, balık çeşitleri, deniz mahsülü ürünleri ve meze çeşitleri ile ön plana çıkmaktadır. En meşhur Burgazada yemekleri arasında; çilekli milföy pasta, balık çeşitleri, deniz börülcesi, tereyağlı karides, dondurma çeşitleri, Girit ezmesi, patlıcan ezme ve kalamar ızgara bulunmaktadır.
Köşk, 1934-54 yılları arasında ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık'ın (1906-54) evi olmuştur; şimdi ise onun anısına adanmış bir müze olarak görev yapar. Yazarın yaşamından ve sanatından anıları barındıran köşk, geleneksel bir yazlık ada evi yaşantısının tadını almak açısından da görmeye değer.
Burgazada Rum ağırlıklı, ama gelir düzeyi yüksek Museviler ve orta sınıf Ermeniler burada yaşıyor. Yaz-kış oturanlar ise genellikle daha sonra buraya gelen entelektüel Türk kesimidir, profesörler, sanatçılar... Bunun dışında bu adada yaşayan Türkler ise Alevi ağırlıklı. Heybeliada ise Türk adası olarak bilinir.
Burgazada'daki en önemli turistik noktalar olan Aya Yani Kilisesi, Madam Marta Koyu, Sait Faik Müzesi, Aya Yorgi Manastırı, Burgazada Camii, Bayrak Tepe ve Hristos Manastırı, Kalpazankaya, adanın en önemli lokantası sayılan Barba Yani'yi merak edenler için anlattık.
Kadıköy'den Burgazada'ya gitmek isteyen kişilerin yaklaşık olarak adaya varacakları süre 40 dakikadır. Yaz dönemi içerisinde sadece hafta sonları düzenlenen Mavi Marmara ile Heybeliada'ya 1 saat 30 dakik da ulaşılır.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
İstanbul'da denize girmek deyince akla ilk gelen yerlerden biri belki de Adalar. Büyükada ise İstanbul'da denize girilecek yerler ve İstanbul plajları listesinde başı çekiyor. Büyükada'da tam sekiz adet plaj bulunuyor.
adalarda kamp kesinlikle yasak.
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
Burgaz (Yunanca: Πύργος, Pyrgos) İçinde kale, kule, hisar, kemer gibi dikili yükseltili mimarinin bulunduğu antik kasabalara verilen ad. Kemerburgaz (İstanbul), Burgaz Ada (İstanbul), Sahil Burgaz (Bursa), Lüleburgaz (Kırklareli), Burgaz (Datça'da Knidos harabeleri).
20 Mar BURGAZADA. Eski çağlarda bir dönem Antigoni, bir dönem de Panormos (Güvenli Liman) adı verilen Burgazada, Prens Adaları'nın üçüncü büyük adası.
Daha sonra Rumlar, Ermeniler ve Yahudiler de yazlık evler yaptırarak adaya yerleşmişler. Burgazada'da tarihi evlerle süslü güzel sokaklarında yürüyüş yaparak adayı gezmeye başlayabilirsiniz. Yazının devamında bahsedeceğim Burgazada'da gezilecek yerler kısmındaki noktaları da mutlaka görmenizi tavsiye ederim.
Büyükada (Prens Adası) 5,46 km2'lik kısmı ile Heybeliada 2,4 km2'lik çevresi ile Burgazada 1,5 km2'lik alanı ile komşusu ile Kınalıada ile dört büyük adadan oluşmaktadır.
Büyükada ve Heybeliada'dan sonraki en büyük ada. İstanbul Boğazı'nda yer alan Burgazada yılın her dönemi ziyaret edilebilir ancak en çok bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor. Şehir gezilerinden uzaklaşmak, çam ağaçlarının arasında doğayı ve tarihi keşfetmek isteyenler için mükemmel bir kaçış noktasıdır.
Alman Koyu
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor. Alman Koyu'na giriş için herhangi bir ücret alınmıyor.
Mavi Marmara ile Bostancı Heybeliada seferi yaklaşık bir saat otuz dakika sürerken, Heybeliada, Burgazada seferleri onbeş dakika sürmektedir.
Riva Plajı, İstanbul ili ve Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan ve ücretli olarak hizmet veren bir plajdır. Riva Plajı'nın bağlı bulunduğu ilçenin merkezine ise, 20 km uzaklıkta yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri