Acı elma yağı gaz sancısı tedavisi için bebeklerde kullanılmaktadır. Fakat bebeklerde kullanım için çok dikkatli olmak gereklidir.
Çoğu aktarda bu yağ, acı elma yağı olarak geçiyor. Bu yağdan birkaç damla alarak bebeğinizin ayak tabanına masaj yapın ve çorap giydirin. Bir saat sonra yine birkaç damla ile karnına masaj yapabilirsiniz. Bebeklerin yatış pozisyonları da bir o kadar önemli.
Çok uzun süredir geçmeyen gaz sancısı için bebeklere bu yağ ile masaj yapılabilir. Genellikle 2 yaşını dolduran bebeklere tavsiye edilen acı elma yağı, bebeğin cildine masaj yoluyla uygulanmalıdır.
Keskin bir koku ve yakıcı bir lezzete sahip olan bu yağ, ülkemizde üretimi en çok yapılan bölgelerimiz Ege ve Akdeniz için ilaç niteliği taşır. 1) Elma yağı pek çok derde şifadır. Bunların başında bebeklerin en önemli sorunlarından biri olan gaz problemi gelir.
Acı elma yağı bebek gazı ve idrar sorunu gibi problemlerin çözümünde çoğu zaman masaj yöntemi ile kullanılır. Bebeklerin göğüs ve topuk altlarına masaj yapılarak uygulanabilir. Bebekler için kullanımında, diğer yağlar içerisine ya da su içerisine 1 damla katılarak kullanılabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Acı elma yağı gaz sancısı tedavisi için bebeklerde kullanılmaktadır. Fakat bebeklerde kullanım için çok dikkatli olmak gereklidir.
Gaz sancısı çeken bebeği rahatlatmak için en sık kullanılan yöntem bebeğin bacaklarını hareket ettirmektir. Sırtüstü yatırılan bebeğin bacakları bisiklet sürüyormuş gibi hareket ettirilerek gaz sancısı giderilebilir. Aynı zamanda karın üstü yatmaları da bebeklerin rahatlamasına yardımcı olur.
Kolik sancıları ve gazı olan bebeğinize lavanta yağı iyi gelecektir. Lavanta yağının uykuya yardımcı ve bebeğinizin gazını çıkarmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
Anne ve babaların ilk etapta yapmaları gerekenler nelerdir? Anne ve babaların gaz için alabilecekleri bazı önlemler var, fakat gaz, bazı bebeklerde ne yaparsanız yapın oluyor ve 3–4 aylıkken kendiliğinden geçiyor. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilmek ve paniğe ve ümitsizliğe kapılmamak en önemli noktadır.
Bebeklerin günlük ihtiyacına yardımcı A, E vitaminleri ve sindirim sistemi gelişimine katkısı olan Koenzim Q10 içerir. Kullanım Şekli: 0 - 1 yaş günde 1 veya 2 kez 20 damla, 1 - 3 yaş günde 1 veya 3 kez 20 damla, 3 yaş ve üstü günde 2 ile 4 defa 20 ile 40 damla yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır.
Vitamin, mineral ve protein açısından çok zengin olan acı elma yağı; doğal acı elma bitkisinde yer alan tüm olumlu özelliklerin tamamını bünyesinde barındırır. Acı elma yağı bedensel alanda güçlü, antiviral, anti bakteriyel, mantar önleyici, koku giderici ve cilt yenileyici olarak bilinmektedir.
Saç ve cilt için;
Günlük bakımlarda tercih edilebilen elma yağı yüze ve saça sürülürken bir fincan suya bir damla yağ şeklinde harmanlanır. İyice karıştırılan yağ pamuk yardımıyla cilde sürülür. Saç için köklere masaj yaparak uygulanabilir.
Bebeğin karnına yukarıdan aşağı ve göbek deliğinin etrafında saat yönünde oval şekilde masaj yaparak uygulanmalıdır. Günde 2-3 sefer uygulanabilir.
Dereotu, papatya, zencefil, kimyon ve anason gibi bitkilerin çayı da bir çay kaşığı olmak koşulu ile bebek sancılarında etkilidir. Özellikle kolik için verilen zinco adlı ilacın da içerisinde yer alan malzemeleri içeren bitkiler doktora danışılarak kullanılır.
Kırmızı acı biber yağı bölgesel zayıflamada göbek yağlarını eritmede ve basenlerin sıkılaşmasında etkilidir. Kırmızı acı biber yağı etkin bir bölgesel zayıflama yağı olup önde gelen masaj yağıdır. Vücudunuza masaj yağı olarak sürülen kırmızı acı biber yağı dudakların dolgunlaştırılması için etkin olduğu bilinmektedir.
Adaçayı yağından birkaç damla alarak bebeğin ayak tabanına masaj yaparak sürülür ve çorap giydirilir. Yine birkaç damla ile karnına masaj yapabilirsiniz. Sonuç olarak adaçayı yağı ağrı olan bölgeye masaj yoluyla uygulanır.
Annenin gaz yapıcı besinlerden (süt, yoğurt, kuruyemiş, çikolata, limon ve turunçgiller, lahana, brokoli, çiğ sebzeler )uzak durarak, bebeğine düzenli kolik-gaz masajı yapması, bebeğin ayaklarını sıcak tutması, yatağının baş kısmını 15 derecelik bir eğimle yükseltmesi (hem reflüyü de önleyecektir), karnı eğer çok ...
Bebeğin gazını çıkarmak için mideye hafif baskı yapacak ve gazı çıkarmasına destek olacak aşağıda yer alan manevralar yapılmalıdır; Bebeği sırtüstü yatırarak karnına saat yönünde masaj yapmak ve sonrasında dizlerini karnına doğru hareket ettirmek bebeğin gazının çıkmasında etkili olabilir.
Hareket kısıtlılığı ve beslenmelerine dayalı olarak oluşan gaz sancıları aynı zamanda tıbbi bazı problemlerin de habercisi olabilir. Bebekler ve çocuklar için oldukça rahatsızlık verici olan gaz sancısı ağrılarından kurtulmanın birçok yolundan biri olarak Zinco gaz giderici damla seçenekleri çıkar.
Eğer bu belirti bebeğinizde varsa, bebeğiniz gaz sancısı çekiyor demektir. Gaz sancısı çeken bir bebek, rahatlamak amacıyla süt emmek isteyecektir. Ancak bebeğinizi emzirmeye başlamanızdan kısa bir süre sonra, bebek ağlayarak emmekten vazgeçecektir.
Bebeklerin günlük ihtiyacına yardımcı A, E vitaminleri ve sindirim sistemi gelişimine katkısı olan Koenzim Q10 içerir. Kullanım Şekli: 0 - 1 yaş günde 1 veya 2 kez 20 damla, 1 - 3 yaş günde 1 veya 3 kez 20 damla, 3 yaş ve üstü günde 2 ile 4 defa 20 ile 40 damla yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır.
Gaz sorunu ve bağırsak düzensizliği yaşayanların yanıtını merak ettiği sorular arasında Zinco damla nedir yer alır. Zinco damla, tamamen bitkisel içerikli olup bebekler için ideal bir kullanıma sahiptir.
Zencefil, mide bulantısı, hazımsızlık, gaz sıkışması ve mide nezlesine iyi gelir. Papatya çayı, rahatlatıcı etkisinin yanı sıra yatıştırıcı özelliğiyle gaz krampları engeller, iltihap giderici bir katkı sağlar. Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur.
Burada da bebeğin gazı çıkarmasına yardım etmek, onu rahatlatmak gerekir. Memede uyuyan bebeğe hafifçe masaj yaparak ve ağzını memeden çıkararak yardımcı olabilirsiniz.
Bebeğin gaz sancısı yaşadığına dair en belirgin işaret beslenme sonrasında bebeğin bacaklarını karnına çekerek ve sıkarak ağlamasıdır. Şişkin ve sert bir karın da gaz sancısının işaretlerindendir. Gazı olan bebek tekrar süt emmek istediğinde yaşadığı sıkışma hissi yüzünden vazgeçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri