Ayçiçek yağı, su, domates püresi (%15), sirke, şeker, glukoz-fruktoz şurubu, yumurta sarısı (%4.1), tuz, modifiye nişasta, dereotu (%1.1), arpa maltı sirkesi, melas, invert şeker şurubu, soğan, demirhindi ekstratı, sarımsak, baharat karışımı, limon yağı, hardal tozu (%0.4), kıvam artırıcı (ksantan gam, guar gam), aroma ...
isminden de belli olduğu üzere hamburger için üretilmis, özellikle et iceren hazır yemeklerin * hepsinde güzel giden müthis sos. bu sosun içerisinde tat unsurları olarak salça, hardal, worcestershire sosu, ançuez ezmesi, limon, sirke ve baharat kullanılıyormuş.
Pek çok burgerde kullanabileceğiniz, mayonezin yağlılığını turşunun asiditesiyle dengeleyecek, füme paprika ile de burger köftesinin dumanlı tadına güç katacak bir sosdur. Yapacağınız burgerlere dışarıda severek yediğiniz tadı veren son zamanların en gözde ürünlerinden birisidir.
İlgili 34 soru bulundu
Bir karıştırma kabına mayonez, yoğurt, süzme yoğurt ve sarımsakları alıp çırpın. İçine limon suyunu, tuz, karabiber ve incecik doğradığınız yeşillikleri aktarın ve karıştırın. Sosunuz hazır. Afiyet olsun.
Hollandez Sos Nedir? Hollandez sos, orijinal adıyla Hollandaise sauce, Avrupa mutfağı genelinde yaygın olarak kullanılıyor. Ancak özellikle Fransız mutfağının baş tacı olarak kabul ediliyor. Karakteristik rengi nedeniyle sarı sos olarak da anılan Hollandez sosu mayoneze benzetebiliriz şefim.
Domatesli ve kornişon turşulu sos. patates kızartması ve soğan halkasına da çok yakışır.
teriyaki, buffalo ve sweet chili sos seçenekli hamburger.
Hamburger, patates kızartması ya da soğuk sandviç... Tadına bakıp, hangi yemeklerde kullanacağınıza karar verebilir, bu enfes sosla pek çok yemeğin lezzetini katlayabilirsiniz.
Yemek tarifleri arasında yeşil yapraklı tüm salatalara çok yakışan bir sostur. 1.5 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kıyılmış kuru soğan, 1.5 tatlı kaşığı hardal tozu, 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuzu derin bir kaba alın. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
1,5 su bardağı domates püresi, 3 yemek kaşığı ketçap, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 su bardağı suyu da tencereye ilave edip sosu güzelce kaynatın. Sosunuz yeterince şekerli değilse 1 tatlı kaşığı kadar şeker de ilave edebilirsiniz.
Big King® Sos: Ayçiçek yağı, salatalık turşusu (%17), şeker, sirke, yumurta sarısı, baharatlar (Hardal tohumu), soğan, sarımsak, beyaz biber, su, tuz, modifiye nişasta, koruyucu (Potasyum sorbat), hardal arama verici, asitlik düzenleyici (Sitrik asit), antioksidan (EDTA), renklendirici (paprika ekstraktı).
eskiden pınarken artık knorr olan aci sos. gelen gideni artamamakla birlikte, yine de "eskisi bi başkaydı" dedirtmekte.
Colorado Meat Sauce farklı yemeklerde kullanılabilen bir sos olarak üretiliyor. Ürünün içerisinde salatalık turşusu ve hardal yer aldığı için zengin bir içeriğe sahip. Sosu et ve tavuk yemeklerinde, patates kızartması, hamburger, pizza, sandviç gibi birbirinden farklı yemeklerin yanında kullanabilmeniz mümkün.
Tukaş Paprika Acı Biber Sosu, özenle seçilmiş malzemelerden üretilmiştir, güvenle ve afiyetle yiyebilirsiniz. Direkt olarak ekmeğe sürerek yiyebileceğiniz gibi farklı malzemelerle birleştirerek lezzetli soslar da elde edebilirsiniz. Tukaş Paprika Acı Sos, acı severler için idealdir.
Mayonez ve hardalın yoğun acıyla buluştuğu colorado spicy meat sauce acı sevenlerin vazgeçilmezi olan bir üründür. Tüm et ve tavuk çeşitleri, patates kızartmaları, dürümler, pizzalar, çiğköfte ile birlikte kullanabileceğiniz harika bir sostur.
Veloute sostan türediği için allemande sos yerine hollandaise sos ve tomato soslarını eklemiştir. Böylece temel soslar; bechamel, espagnole, veloute, hollandaise ve tomato sos olmuştur.
Bunlardan dördü 18. Yüzyılda Antonin Carême'in bulduğu sos olan: Beşamel sos(béchamel sauce), beyaz sos(sauce velouté), kahverengi sos(espagnole sauce) ve kırmızı sos(tomato sauce). Ancak bu 4 sosa 19. Yüzyılda Auguste Escoffier bu gruba sarı sosu (Hollandaise sauce) da eklenince günümüze 5 tane olarak geldi.
Unu tereyağı ile kokusu çıkıp, renk değiştirinceye kadar kavurun. Ardından köriyi de ekleyip biraz daha kavurun. Süt, karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşan sosunuz yemeklerinize lezzet katmaya hazır.
Dünya mutfağında kullanılan 5 temel sos bulunur. Bunlardan dört tanesi (beşamel, veloute, espanyol ve domates) 19'uncu yüzyılda ünlü şef Marie-Antoine Careme tarafından "19'uncu Yüzyılda Fransız Mutfak Sanatı" isimli kitapta listelendi. Bu dörtlüye daha sonra hollandez sos eklendi.
Ketçap, domates, acı biber, şeker ve baharatlardan yapılan bir sos.
Andalouse sos, mayonez, yumurta, domates, hardal ve çeşitli baharatların karışımından oluşur. Sosun, turuncuya yakın bir rengi vardır. 1903 yılında Andalouse sos, Fransız Escoffier tarafından ilk kez yapılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri