İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir. Küçük operasyonlar 9. aydan sonra da son görünümüne kavuşabilir.
Burun ödemi ilk zamanlarda burunun görüntüsünü gizleyebilmektedir. Ancak ne kadar ödem olursa olsun hastalarımız burun şeklini rahatlıkla görebilmektedirler. Tüm şikliklerin azalması 6-7 ayı bulurken nihai sonucun bir yıl içerisinde netleşeceği unutulmamalıdır.
Burun ameliyatı sonrası burnun yüze oturması en az 6 ayı almaktadır. Ödemler yavaşça azalır ve yüzün şekli gün geçtikçe oturur.
Burun ameliyatının 18 yaşından sonra yapılması genellikle en önerilen kıstastır. Fakat bu yaş, burun yapısının gelişimi ve büyümesi ile olarak fizyolojik sürecinin tamamlanması ile doğrudan ilgilidir. Bazı kişilerde bu gelişim süreci 17 yaşında tamamlanırken, bazılarında 24 yaşında tamamlanmaktadır.
Burun büyümesi ne zamana kadar devam eder? Burun yüzün gelişimini en son tamamlayan bölgedir. Burun büyümesi ortalama 18 yaşına kadar devam eder. Bazılarımızda daha erken, bazılarımızda ise daha geç tamamlanabilen değişken faktörlerden etkilenen bir durumdur.
İlgili 31 soru bulundu
Burun estetiği sonrası burnun şeklinin tam oturması ortalama 1 yıl kadar sürmektedir. Ancak bu durum bazen kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu süre daha kısa ya da daha uzun olabilir.
6 ile 12 aylık dönemde ise burun estetiği sonrası değişimin tamamlanma evresine yaklaşıldığını söyleyebiliriz. Bu aşamada burun dokularındaki iyileşme süreci büyük ölçüde tamamlanır ve nihai sonuç daha net bir şekilde ortaya çıkar.
Burun yapısına masaj ile şekil verilmemektedir. Bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilmektedir.
Evet, yanlış okumadınız, sık olmasa da, çeşitli hormonlar nedeni ile kıkırdak, bağ dokusu hatta kemiklerde bile büyüme ya da değişme gözlenebilir. Eğer burun ameliyatı olduysanız ve hamilelikte burnunuzun şeklinin değiştiğini düşünüyorsanız, merak etmeyin, bu durum çok büyük ihtimalle geri dönüşlüdür.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez. Geniş burunlar daraltılamaz. Egzersiz veya başka bir şey ile düzeltilecek olsa bu kadar teknik, cerrahi müdahale neden var olsun.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir.
Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
Ancak bu olumsuz durumlar çok nadirdir. Burunda çıkan kemerler neredeyse her zaman düzelir. Özetle; burun estetiğinde sizi üzen tüm sorunlar aylar geçtikçe kaybolur. En az 1 yıl beklemeden son kararınızı vermeyin.
Burun ucunun duyarlılığı 1 – 6 ay arasında geri döner. Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4 – 6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.
Buruna şekil verirken, profil görüntüsünü etkileyen bazı temel oran ve açılar bulunur; alın-burun açısı, burun- dudak açısı, burun-çene açısı, çene-boyun açısı, kulak-burun büyüklüğü oranı, alın-burun- çene- oranları gibi. Bu oran ve açıların da birbiriyle dengeli olması gerekir.
Kişinin yüz tanımı ve görünümü büyük ölçüde değişiklik gösterir. Ancak burun estetiği sonrası gülüş değişmez. Burun estetiğinin gülüşü değiştirmeyeceği ve olumsuz anlamda etkilemeyeceği bilinmelidir.
Kemerli burun yapısı fiziki olarak dış görünüş bazında kişiyi olumsuz etkiler ve ciddi nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir. Bu yapı ile meydana gelen hava yolundaki tıkanıklık hali kişinin rahat ve doğru nefes almasına engel olur.
“Yaşla birlikte tüm doku ve organlarda olduğu gibi burunda da bazı değişikler olur. Burun uzar, ucu düşer, genişler, delikleri büyür. Bu değişikliğe çoğu zaman burun fonksiyonlarında bozulma da eşlik eder.Nefes alma kötüleşebilir.
Uluslararası Uzun Burun Yarışmasında 8,8 santimetrelik burnuyla "dünya burun şampiyonu" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek'e, Güney Kore'ye yayın yapan özel bir televizyon kanalı belgesel çekmeye başladı.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir. Rinoplasti öncesinde uzun süre eğri kalan burun yapısında kaslarda kısalma oluşmuş, yumuşak dokularda değişim olmuş burunda masaj yapılması yararlı etkiler gösterebilir.
Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir
Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.
Burun orta hat kemiği eğriliğinde tek tedavi seçeneği cerrahidir. Septoplasti adı verilen bir ameliyatla burun kemiğindeki eğrilik düzeltilir. Bu ameliyat lokal veya genel anestezi altında uygulanabilir. Sıklıkla hasta konforu için genel anestezi altında yapılmaktadır.
Burun ucu incelir, kanatların girintileri zamanla belirginleşir. Aylar geçtikçe değişiklikler azalır ve ameliyatın tam sonucu görülür. Bu değişiklikler yavaş da olsa 6 ay ila 1 yılı bulabilir.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri