Burna dokunmak Burnunuzu ovaladığınızda veya dokunduğunuzda, bir inançsızlık veya ret sinyali olabilir. Dürüst görünümden uzaktır. Açıklık ve dürüstlük gerektiren bir konuşmada yaparsanız, hedeflerinize ulaşmada sorun yaşarsınız.
BURUNA DOKUNMAK
İnsanlar çekindikleri bir konu hakkında konuşurken veya yalan söylerken burunlarına dokunurlar. Bu hareket söylenen yalanı ağızı kapatarak gizleme hareketidir.
Karşınızda sürekli burnuna mı dokunuyor? Eğer nezle ya da grip problemi yoksa ve burnuna fazlaca dokunuyorsa bunun nedeni sertleşme dokuları ile burnundaki sinirlerin aralarındaki bağlardan kaynaklanıyordur.
Kişi yalan söylediğinde ise beyin, burun ucundaki sinirleri uyarır ve bir kaşınma karıncalanma hissi meydana getirir. Bu da kişiyi burnunu kaşımaya iter. Burun kaşıma vücut dilinde konuşanın yalan söylediğinin sinyali olarak görülürken dinleyen için de inanmama anlamına gelir.
Omuza dokunmak, “Seni takdir ediyorum.” demektir; sırtı sıvazlamak ise “Acı çektiğini biliyorum. ”. Kalabalığın içerisinde el ele tutuşmak, bağlantıyı koruma ısrarıdır; sarılmak ise teselliyi getirir. Bunlar, dokunmanın sevgiyi iletme yollarının farklı formlarıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Dudakları birbirine bastırmak, genellikle stres, endişe veya rahatsızlık gibi duyguların bir işareti olarak görülür.
Kızgınlık. Sıkı yumruklar, başka yöne bakan gözler, kenetlenmiş çene, kızgınlık İfadesidir. Özellikle çenesinin elmacık kemikleriyle birleştiği noktayı gözlemlemek gerekir. Ağzı, gergin, çenesini sürekli kıpırdatıyorsa çok öfkeli demektir.
Gerçekte burnunu kaşıyan kişi kaşırken sert ve ani darbelerle bu işi yapar ama yalan söyleyen kişinin burnunu kaşıması sırasında nazik hareketlerle küçük ve dairesel bir şekilde hareket ederek kaşınmaya başlar. Bu durum yalan söylediğinin göstergesi olarak belirtilir.
Mahrem bakış: Aşk türünden ilişkiye girmek istediğimiz karşı cinsten kişilere karşı bakabileceğimizi en etkili bakıştır. Bu bakış da kişinin gözleri ile boynunun arasında ki hayali bir üçgenin tam ortasına bakılır.
Burun tıkanıklığı, burun dokularını tahriş eden bir etkenden kaynaklanabilir. Soğuk algınlığı, grip veya sinüzit gibi enfeksiyonlar ve alerjiler burun akıntısının ve burun tıkanıklığının yaygın nedenleridir. Araba egzozu gibi burnu tahriş edici durumlarda burun tıkanabilir. Bu duruma alerjik olmayan rinit denir.
Tahrik olan erkek nasıl davranır anlayabilmek için en büyük ipuçlarından biridir bu. Tahrik olan erkekler ellerini kollarını nereye koyacaklarını bilemezler. Hem sana dokunmak ister, yakın olmaya çalışırlar hem de bu yakınlıktan çekindikleri için sürekli kararsız kalırlar.
Size bir şekilde "dokunma" arzusunu her seferinde dışa vuruyorsa, bu davranış kalıbı da önemli bir ipucu verir. Bunu genellikle "tesadüfen" yapmış gibi gösterirler ve "kazara" kadının eline, omzuna veya koluna dokunmaya çalışırlar. Bu belirti güçlü bir hoşlanma işaretçisi sayılır.
Omzunuzu tutuyorsa: Bu bölgeye dokunan bir erkek sizden hoşlanıyor demektir. Omzunuzun onun avucunu dolduruş biçimi, bir göğsün şekli ve hissi ile aynıdır. Yan yanayken sırtınızı sıvazlıyorsa: Büyük olasılıkla o sırada söyleyeceğiniz şeyleri duymak istemiyordur.
Kulakla oynamak sonuca varamamış ve bir konuda kararsız kalmış kişilerin kullandığı vücut dili hareketlerinden biridir. Sosyal etkileşimde göz teması kurmak duyguları yansıtabilmek için önemlidir. Göz teması kurmamak özgüvensizliğe ve dikkat dağınıklığına işaret eder.
Bir konu sırasında gözleriniz kapanmaya başladıysa o konuya olan ilginiz azalıyor demektir. Bu ifade hepimizin kullandığı bir ifadedir. Bir toplantıda gözleriniz kapanmaya başladıysa ilginiz dağılmaya başlamıştır.
Kolları kavuşturmak genellikle bulunulan ortamdan, konuşulan kişiden ya da konuşulan konudan hoşnut olunmadığının bir göstergesi olmaktadır. Eğer bir kişi karşı tarafında ki kişiye direnç geliştiriyorsa ilk yaptığı hareket kollarını kavuşturmak olmaktadır.
8. Seviye / Hayatımın aşkı: Gerçekten aşık insanlara (ya da çok başarılı oyunculara) özgü bir bakış türü.
Yakın karşılaşmalarda gözler ve göğüs ya da memeler arasındaki üçgen, daha uzak karşılaşmalarda ise gözlerle apış arası arasındaki üçgendir. Kadın ve erkekler bu bakışı birbirleriyle ilgilendiklerini göstermek için kullanırlar ve ilgi karşılıklıysa aynı bakışlarla cevap verilir.
Sözlükte “helâl olmayan, yasaklanan şey” mânasındaki mahrem kelimesi, fıkıh terimi olarak kendileriyle evlenilmesi dinen yasaklanmış bulunan belli derecelerdeki akrabayı ifade eder. Farsça bir terkip olan nâmahrem ise “aralarında evlenme yasağı bulunmayan kişiler” demektir.
Bir elin diğer bir eli bilekten kavraması (ki genelde sağ el sol eli bilekten kavrar) durumuna “El pençe divan” duruşu denir ve saygı ve çekinme göstergesidir. Elin bileği vücudun arkasında kavraması ise üstünlük ve hâkimiyet göstergesidir.
Bu hareket çeneye bastırma hareketiyle aynı anlama gelmektedir. Bir konuşma esnasında karşınızdaki kişi sizi bu şekilde dinliyorsa, sizin söylediklerinizle kendi bildikleri arasında bir çelişki söz konusudur ve bundan dolayı da kişi iç karşılaştırma yapmaktadır.
Burna dokunmak
Dürüst görünümden uzaktır. Açıklık ve dürüstlük gerektiren bir konuşmada yaparsanız, hedeflerinize ulaşmada sorun yaşarsınız. Karşınızdaki kişinin burnunu ovuşturduğunu görürseniz, size otomatik olarak söyledikleri her şeye inanmamaya dikkat etmeniz iyi bir işarettir.
Hoşlanan erkek; normal bakışma süresinden daha uzun bakar ve tepeden tırnağa karşısındakini süzer. Her fırsatta sizinle göz teması kurmaya çalışırlar, gözlerini kısarlar, keskin ve çapkın bakışlar sergilemeye çalışırlar. Erkekler kadınlara hoş görünmek için istemsizce davranışlar sergileyebiliyorlar.
Birinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını beden diline bakarak da anlamak mümkün. Eğer bir erkek sizden hoşlanıyorsa, karşısında siz varken genellikle yüzüne dokunur: Yanaklarına, çenesine, kulaklarına, dudağına... Kulağa tuhaf gelebilir ancak bu gerginlik ve heyecanla ortaya çıkan bir şeydir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri