2023 yılı itibari ile 94 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Genel Sekreter maaşları 14400 TL'dir. En düşük Genel Sekreter maaşı 11520 TL iken, en yüksek Genel Sekreter maaşı 35920 TL'dir. Güncel Genel Sekreter maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
eleman.net verilerine göre, Büro Personeli 2023 yılında ortalama 17.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Büro Personeli , Ocak 2023 yılında ortalama 13.530 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.316 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Ön Büro Görevlisi Ne Kadar Maaş Alır? Ön Büro Görevlisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Ön Büro Görevlisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.900 TL civarındadır.
Ayrıca, telefon ve e-posta trafiğini yönetirler ve gerektiğinde müşteri ve ziyaretçilere yardımcı olurlar. Maaşı Nedir? Sekreterlerin maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir sekreterin ortalama aylık maaşı, 15.000 TL ila 30.000 TL arasında değişebilir.
İlgili 45 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Sekreter 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sekreter , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.536 TL maaş alıyordu.
Büro makinelerini kullanarak büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama, dosyalama işlemlerini yürütme, sunum hazırlama, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Büro personelinin çalışma saatleri, işletmenin faaliyetlerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Ancak, genellikle ofis saatlerinde çalışırlar ve haftada 40 saat çalışırlar. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Büro elemanı, temel olarak görev yaptığı büronun iş tanımına göre ödeme yapmak, başvuru almak, istenilen bilgileri bilgisayara aktarmak, günlük yazışmaları hazırlamak, raporlama ve arşiv işlemlerini yapmakla ilgilenir.
Büro personelinin işleri, ofisin düzenini sağlamak, yazışmaları yapmak, toplantıların organize edilmesi, telefonların yanıtlanması, gelen misafirlerin karşılanması, dosyalama, belge hazırlama ve ofis malzemelerinin yönetimi gibi geniş bir yelpazede olabilir.
Evet, büro personeli yükselebilir ve daha yüksek pozisyonlara terfi edebilirler.
Üniversitelerin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümünden mezun olanlar büro memuru olarak görev yapabilir. Ancak lise mezunu olan kişiler de bu alanda çalışabilir. Büro memuru çalıştığı kurumdaki dosyaları sınıflandırır, arşivleme çalışmasını yürütür.
Sadece büro görevli alınmaktadır. Bu alım kadrolu mu? Hayır, işe alınanlar memur statüsünde değildirler ve kadrolu da değildirler. 4/B sözleşmeli personel olarak görev yapacaklar.
Devlet kurumlarında günde 8, haftada 40 saat çalışabiliyorsunuz. Özel kurum ve kuruluşlarda ise çalışma süreleri daha uzun olabiliyor. Devlet kurumlarında istihdam olanaklarını sürekli takip etmelisiniz.
Adayların en az lise mezunu olması ve bilgisayar kullanmayı bilmeleri gerekmektedir.
Bir muhasebecinin maaşı, genellikle ortalama 15.000 TL ile 34.000 TL arasında değişebilir. Ancak, muhasebecilerin aldığı prim, ek ödeme ve diğer yan haklar, özellikle de büyük şehirlerde çalışan muhasebeciler için bu rakamlar daha da artabilir.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye genelinde farklı illerde istihdam etmek üzere 548 kişilik büro memuru alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların en az ortaöğretim (lise) mezunu olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi kriterleri taşımaları gerekmektedir.
Büro Personeli Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Türkiye'de bulunan üniversitelerin Halkla İlişkiler, Büro Yönetimi ve Sekreterlik gibi bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Bunun dışında çoğu firma, lise mezunu olan adayları da aradığı nitelikleri karşılaması koşuluyla çalışmak için tercih edebilir.
Büro personeli olmak için ön lisans programları arasında yer alan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü'nün okunması gerekmektedir. Ayrıca bu alanda düzenlenen eğitim programlarına katılım sağlayan kişiler, iş bulma süreçlerinde avantaj elde edecektir.
KAMUDA MESAİ SAATLERİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR KAÇTA BİTİYOR? Kamu kurum ve kuruluşlarda mesai saatleri 08.30-12.30 13.00-17.00 arasında uygulanacaktır.
Asgari Ücret Fazla Mesai Hesaplama 2023
Asgari ücret/çalışma saati. Son yapılan zamlarla birlikte güncel asgari ücret brüt olarak 10 bin 8 TL'dir. Asgari ücretli birinin aylık çalışma saati ise 225'tir (Günlük çalışma 9 saat, çalışanın aylık ortalama çalışma süresi 25 gün).
Yönetmeliğin 4/3.maddesine göre günlük çalışma süresi 11 saatten fazla olamaz. Buna göre haftada 45 saatin üzerindeki çalışmalar fazla mesai olarak adlandırılacak ve buna göre ücret ödemesi hesaplanacaktır.
Üniversitelerin iki yıllık ön lisans programı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü'nden mezun olanlar kişiler, sekreter olurlar. Bu alanda üniversite eğitimi almayıp sertifikalı eğitim programlarına katılan kişiler de sekreter olarak çalışabilmektedir.
Çalıştığı ofis ya da büronun iç alanını temizler, çay kazanını, fincan ve bardak gibi malzemeleri temiz tutar. İstenildiği zaman içecek servisi yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri