Böylece Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un çoğunluğuna sahip oldu. Bu işlemin ardından Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan devretmiş oldu. Yerli sermaye ise yabancı sermayeye aktarılmış oldu.
Türk Telekom hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
Türk Telekom 2005'te özelleştirilmiş ve 2008'de halka arz edilmiş; artan verimlilik ve genişleyen hizmet yelpazesi ile sonuçlanan başarılı bir değişim sürecinden geçmiştir. Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
2005 yılında özelleştirildiğinde Türk Telekom, Türkiye tarihinin en büyük ve en önemli özelleştirmelerinden biri olarak görülüyordu. 2018 yılında Türk Telekom'un en büyük hissedarının borcunu ödeyememesi dolayısıyla ortaya çıkan düğüm, şirketin hisselerinin devredilmesiyle çözülmüştü.
2013 yılında Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası önderliğinde 26 bankadan 4,75 milyar dolar karşılığında kredi alındı. Bu krediye teminat olarak Türk Telekom hisseleri verildi. 2016 yılında Suudi Arabistan'da inşaatlar yapan ana şirket Saudi Oger, Suudi hükümetinden hakedişlerini alamadığı için iflas etti.
İlgili 23 soru bulundu
Türkiye Varlık Fonu, 2026 yılında bedelsiz olarak devlete geçecek olan Türk Telekom'u 1 milyar 650 milyon dolar krediyle satın aldı.
Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, kamuoyunda bilinenin aksine Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok varlık satışı yoluyla özelleşmediğini söyledi. Tivnikli, kurumun sadece ihale sonrasında Danıştay kararıyla, 21 yıllığına işletme hakkının kiralandığını belirtti.
2021 sonu itibarıyla Türk Telekom'un toplam borcu 44,1 milyar TL seviyesinde bulunuyor. Şirketin varlıklarının toplam değeri ise 58,3 milyar TL.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
Türk Telekom'un Yüzde 55 hissesinin 2005 yılında 6,5 milyar dolara Hariri ailesine satışını ve Hariri ailesini unutmadık, unutturmayacağız!
Not: Türk Telekom mobil, sabit ses, sabit genişbant ve TV alanında hizmet veren markalarını, Türk Telekomünikasyon A.Ş., TTNET A.Ş. ve TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin tüzel kişiliklerini koruyarak "Türk Telekom" tek markası altında birleştirmiştir.
TurkNet Veri Akışı Erişimi (VAE) üzerinden ADSL ve G.SHDSL hizmetlerini sunan ilk operatör oldu. NetOne Telekom, tasfiye halindeki Sabancı Telekom'dan Turk.net markasını satın alarak TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş. unvanını aldı.
3- Türk Telekom Anonim Şirketi özel hukuk hükümlerine tabi bir şirket olup, çalışanları 22/5/2003 tarih ve 4857 İş Kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde istihdam edilmektedir. 4-Sosyal güvenlik bakımından Emekli Sandığı Kanununa tabi olmak kişiye Devlet memuru statüsü kazandırmamaktadır.
Ortaklık Yapısı
TTNET AŞ'nin hisselerinin tamamı Türk Telekom Grubuna aittir. Tek "Türk Telekom" markasına geçilmesi ile beraber, sabit internet sağlayıcı hizmetlerini sürdürmektedir.
21 yıllık işletme imtiyazı ile Türk Telekom'u 6,55 milyarUSD'ye satın alan OGER grubu, satın alma bedelinin büyük bir kısmını Türk bankalarından aldığı kredi ile ödemiştir.
“Türkiye'nin Çoklu Oyuncusu” Türk Telekom, 31 Mart 2022 itibarıyla 17,0 milyon sabit erişim hattı, 14,5 milyon genişbant, 2,9 milyon TV ve 24,4 milyon mobil aboneye hizmet vermektedir.
Türk Telekom'da bugün yaklaşık 61.000 kişi çalışmaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin; ekonomi yönetiminin THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi kurumların satışını yapmaya hazırlandığına yönelik haberini yalanladı.
Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi AŞ Genel Müdürü Salim Arda Ermut, "Türk Telekom'daki hisselerin satın alma işlemini tamamladık. Şirketin cari piyasa değeri de şu anda 4,75 milyar dolar seviyesinde. Yüzde 55'e tekabül eden değer ise 2,60 milyar dolar seviyesinde.
Ödenmemiş Fatura Nedeni ile Hizmetin Kısıtlanması
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir.
Daha sonra açık arttırma usulüne geçildi. Komisyon başkanı, açık arttırma tutarını 199 milyon 900 bin Türk lirası olarak açıkladı. Yaklaşık 123 tur şeklinde gerçekleşen ihalede kıyasıya rekabet yaşandı. Muş Şeker Fabrikası, 230 milyon 200 bin Türk lirası ile MBD İnşaat, Sanayi ve Turizm AŞ'nin oldu.
Şeker fiyatlarını yükselten, verim sağlamayan ve rakipleriyle yarışamayan fabrikaların özelleştirilmesiyle şeker fiyatları ve üreticinin korunması amaçlanıyor. Özelleştirmeyle şeker pancarı teşviki ve NBŞ üretimi sınırlandırılarak fiyatların düşmesi de sağlanmış olacak.
Türk Telekom faturasız mobil müşterileri, tam anlamıyla uçta uca dijital bir çözüm olma özelliğine sahip 'Fiks' ile istedikleri zaman, diledikleri yerde, belirledikleri periyotlarda kredi kartlarıyla verecekleri otomatik ödeme talimatıyla paketlerinin yenilenmesini sağlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri