Üniversitenin bir programında burslu kontenjan dâhilinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin; Ortalama Şartına Göre Kurum İçi Yatay Geçiş yaptıklarında burs hakları devam eder. Yatay Geçiş yapılması durumunda da geçerli olacaktır.
Evet. ÖSYM'nin yayınlayacağı ek yerleştirme kılavuzu esaslarına göre Genel Yerleştirme sırasında Açıköğretim programları dışında hiçbir programa yerleştirilmemiş öğrenciler ek yerleştirme için başvurabilir.
Kayıt dondurmuş olmak yatay geçiş yapmanıza engel değildir. Ancak aktif öğrenci konumunda olmanız gerekmektedir. 2. Vakıf üniversitesinden devlet üniversitesine yatay geçiş yapabilir miyim? Vakıf üniversitesinden devlet üniversitesine geçmek için herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Kurum içi yatay geçişlerde: Öğrencilerimizin merkezi yerleştirme puanlarının, yatay geçiş yapmak istedikleri bölümün Üniversitemizdeki taban puanına eşit veya üzerinde olması durumunda; sahip oldukları ÖSYM bursları, lise ve diğer indirimleri aynen korunur. Ancak mevcut bursun yükseltilmesi mümkün değildir.
Yatay geçiş başvurularında genellikle ücret talep edilmezken; bu durum başvuru yapacağınız kuruma göre değişiklik gösterebilir. En sağlıklı bilgi, yatay geçiş yapılmak istenen kurumun internet sitesinde yayınlanan “yatay geçiş başvuru şartları” duyurusundan öğrenilebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, lisans okuyorsa hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmalıdır. Önlisans okuyanlar ise 1. dönemi bitirdikten sonra yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler.
ÖSYS burslu ve ÖSYS indirimli (%75 ÖSYS İndirimi, %50 ÖSYS İndirimi ile %25 ÖSYS İndirimi) kontenjan dâhilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler, kurum içi yatay geçiş yaptıklarında burslarından/indirimlerinden feragat etmiş sayılırlar.
- Yatay geçişle yerleştirilen öğrencilerin intibakları sonucunda öğrenciler yarıyıl/yıl kaybı yaşayabilirler.
b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.
Bu nedenle önlisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir.
Yatay Geçiş Hangi Sınıfta Yapılabilir? Ön lisans programlarının ikinci ve üçüncü yarıyıllarına; lisans programlarının ikinci ve üçüncü\nsınıflarına yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
- Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYM merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
adresinden burs / kredi nakil talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bulunmadıkları taktirde bursları / kredileri kesilir.
Yatay geçiş yaparsam bursum kesilir mi? Yatay geçiş yapmanız durumunda mevcut yükseköğretim kurumundaki bursunuz kesilir ancak Üniversitemizin yatay geçiş yapan öğrencilere sağladığı burs imkânlarından faydalanabilirsiniz.
Yatay geçiş yapan öğrenciler, kendi okullarında hangi sınıfa devam edeceklerde, yatay geçiş yaptıkları programda da o sınıfa devam ederler. Örneğin 4 yıllık lisans programında 2. sınıfı tamamlayıp yatay geçiş yapan öğrenci, yatay geçiş ile gittiği üniversitede 3. sınıftan devam ederler.
Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur. Güz dönemi için başvurular Sadece Ağustos ayında alınmaktadır. Güz döneminde Üniversiteler kontenjan ilan etmese bile başvurular alınır.
Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
➖3) Açık konuşalım, ortalama ile yatay geçiş kontenjanları düşük olduğu için ortalamanızın yüksek olması gerekmekte. İyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorsanız ortalamanızın 3.50 civarı olması gerekir.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Merkezi yerleştirme ile başvuracak öğrenciler için Ek-Madde1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapıp yapmadığına dair yazı. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Başvuru ücretinin (250 TL) ödendiğine ilişkin dekont.
2-Özel üniversiteden devlete , devletten özel üniversiteye geçiş var mıdır ? Evet. Her ikisi de mevcuttur. Yatay geçişlerde üniversiteler özel — devlet diye değil Yurt İçi — Yurt Dışı diye ayrılır.
Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.
Hazırlık, birinci ve son sınıfta öğrenim gören adaylar sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir. Akademik Ortalama İle Yatay Geçiş başvurusunda bulunamazlar.
Sınav Tarihi : 21-22 Ağustos 2023 (Sözlü ve yazılı sınav yapılacaktır.)(
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri